Keystone logo
Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Introduksjon

Corvinus på et øyeblikk

Corvinus University er Ungarns mest eminente utdanningsinstitusjon innen økonomi, ledelse og samfunnsvitenskap. Utdanning på universitetsnivå, akkurat som i de mest avanserte landene i verden, startet i Budapest på 1920-tallet ved det autonome økonomifakultetet ved det ungarske Royal University of Science.

Vi tror på kontinuerlig utvikling. Vi skal ikke nøye oss med resultatene som hittil er oppnådd. Det ble derfor bestemt at fra og med juli 2019 vil Corvinus opprettholdes av en statlig stiftelse snarere av staten selv. Selv om denne modellen gir mulighet for mer fleksible operasjoner, sikrer den også langsiktig og forutsigbar planlegging.

Målet vårt er ganske ambisiøst: å bli et internasjonalt universitet, å bli den ledende institusjonen i Sentral-Europa innen økonomi, ledelse og samfunnsfag innen 2030.

Tidslinje

1899: Den direkte forløperen til Corvinus, Eastern Commercial Academy, ble opprettet

1917: Etter forslag fra generaldirektør Elemér Balogh tilbyr Hangya Szövetkezet (produsenter, distributører og forbrukerkooperativ) et fond på en million ungarske kroner til fordel for det fremtidige økonomiuniversitetet.

1920: 5. oktober trer i kraft lov XXXI fra 1920 om opprettelse av økonomifakultetet ved det ungarske kongelige vitenskapsuniversitetet. Den første begynnelsen av seremonien finner sted 31. oktober.

1934: Fakultet for økonomi blir integrert i Palatine Joseph University of Technology and Economics

1948: Det autonome ungarske universitetet for økonomi blir født

1950: Universitetet flytter til det tidligere sjefstollpalasset som ligger ved Fővám tér

1953: Universitetet får nytt navn til Karl Marx University of Economic Sciences

1956: En samling avholdes med deltagelse av akademikere og studenter som vedtar en 22-punkts liste som inneholder sentrale nasjonale politiske krav. 23. oktober deltar studentene i en verdig marsj til Bem-monumentet. Utdanning er suspendert til 1. februar 1957.

1968: Kálmán Szabó blir rektor og gjennomfører en større reform med hensyn til studieprogrammene.

1970: Den første i sitt slag i Ungarn, Rajk László College for Advanced Studies ble grunnlagt under ledelse av Attila Chikán

1989: Som et resultat av fakultetsomlegging, blir Business School, School of Economics og Fakultet for samfunnsvitenskap til.

1990: Universitetet får nytt navn til Budapest University of Economic Sciences

1996: Universitetet slutter seg til CEMS Alliance av de ledende handelshøyskolene og selskapene i verden.

2007: Bygning "C" på hjørnet av Közraktár- og Czuczor-gatene blir innviet, Campus på skadedyrsiden består nå av tre bygninger sammen med Chief Customs Palace og Salt House

2019: Et felles MBA-program er satt opp med et av de beste universitetene i verden, Fudan University of Shanghai

137097_pexels-photo-1438072.jpeg

akkreditering

EQUIS-akkreditering av EFMD

Corvinus Business School er akkreditert for 3 år for første gang, 2018.

Med denne akkrediteringen har CBS gått inn i sirkelen til verdens beste 2% handelshøyskoler som eier denne prestisjetunge akkrediteringen

EPAS-akkrediteringer av EFMD

Executive MBA-program fjerde gang i 3 år

Bachelor i Business and Management-program 3. gang i 5 år

BSIS-etikett

Corvinus Business School, BSIS merket, 2018 for andre gang

Business School Impact System (BSIS) -ordningen er utformet for å bestemme omfanget av skolens innvirkning på det lokale miljøet - byen eller regionen den befinner seg i.

EAPAA-akkreditering

Sertifiseringen holdes bare av rundt to dusin universiteter i Europa, og bare fire fra den sentrale æren fra den sentrale og østeuropeiske regionen, inkludert Corvinus.

Master i offentlig politikk og ledelse - første gang i 7 år

Rangeringer, priser

Vi er spesielt stolte av de mange akademiske suksessene.

Suksess i Ungarn

Basert på antall søkere fra førsteplassen, var Corvinus Business School igjen den mest populære skolen. Det har også en ledende posisjon når det gjelder fortreffeligheten til de innlagte studentene.

I følge HVG-magasinet er Corvinus School of Social Sciences and International Relations den første i Student Excellence. Studentenes excellence er også indikert av det faktum at nesten 98% av de innlagte studentene har minst en språkeksamen og fakultetet er også det 10. i det nasjonale fakultetets rangering. I rangeringen av økonomiske skoler fikk Corvinus Business School 1. plassen i kategorien Student Excellence, mens Corvinus School of Economics fikk 1. plassen i kategorien Teachers Excellence.

På samfunnsvitenskapelige seksjonen i OTDK fikk studentene på School of Social Sciences and International Relations alt i alt 20 1., 2. og 3. plass i 2019. Ved økonomiseksjonen i OTDK oppnådde Corvinus mer enn 50% av den 1. plass. Ph.D. kandidat til Corvinus ble belønnet med den nyopprettede Roska Tamás-prisen.

Internasjonal suksess

Corvinus Business School fikk en førsteplass blant de beste handelshøyskolene i Øst-Europa ifølge Eduniversal, og den fikk også EQUIS-akkreditering på den årlige konferansen til EFMD.

Corvinus Business School var også posisjonert blant de første 100 beste handelshøyskolene av Financial Times Business Schools Ranking.

Basert på evaluering av studenter og stemmer fra akademiske direktører, ble Corvinus kåret til den 3. beste blant de 32 CEMS-medlemmene i 2019 i kategorien CEMS School of the Year.

Corvinus Science Shop resulterte i en internasjonalt anerkjent økning i 2019: innenfor rammene av kursene regissert av 29 professorer, fikk 765 studenter muligheten til å utdype spørsmålene som ble reist av våre 40 partnere, og som et resultat skapte de en betydelig positiv sosial innvirkning.

Masterprogrammet i aktuariell og finansiell matematikk i Corvinus School of Economics fikk den 31. plassen blant de 40 beste masterprogrammene i verden i rangeringen av Eduniversal i kategorien Forsikring, risiko og aktuarmessige vitenskaper.

I 2019 fikk masterstudiet i offentlig politikk og ledelse den internasjonale akkrediteringen av European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) for perioden 2019-2026, som var andre gang i tilfelle det ungarske programmet og første gang i saken om det engelske programmet. I tillegg har antall studenter som søker på stipendplassene til bachelorprogrammet i anvendt økonomi økt med 30 prosent, inkludert antall førsteplasserende søkere.

Regional og miljøøkonomisk MA ved School of Social Sciences and International Relations fikk en adelig plass blant mer enn 1000 universiteter i Eduniversals globale rangering: den fikk den 36. plassen blant de 100 beste programmene for bærekraftig utvikling og miljøledelse.

Steder

  • Budapest

    Budapest, Fővám tér 8., 1093 Hungria, , Budapest

Spørsmål