Keystone logo
Czech Technical University in Prague

Czech Technical University in Prague

Czech Technical University in Prague

Introduksjon

Czech Technical University in Prague er det eldste tekniske universitetet i Europa, grunnlagt i 1707, og er for tiden et ledende teknisk forskningsuniversitet i regionen og i Praha Research-klyngen.

CTU tilbyr grunn-, doktorgradsprogrammer og doktorgradsprogrammer ved 8 fakulteter: Fakultet for byggteknikk, maskinteknikk, elektroteknikk, kjernefag og fysikk, arkitektur, transportvitenskap, biomedisinsk ingeniørfag, informasjonsteknologi og programmer ved Masaryk Institute of Advanced Studies .

Dessuten tilbyr CTU gratis idrettskurs, du kan besøke og studere i Nasjonalbiblioteket for teknologi og føle det internasjonale samfunnet på Campus Dejvice i hjertet av Europa.

136733_32cf6ae7-460a-4c2a-8f89-93860bb45f99.jpg

Universitetet utdanner fremtidige forskere og kreative arbeidere. Alle studenter har et større prosjekt som en obligatorisk del av studiet, på bachelor, master og ph.d. nivå. Ingeniørstudenter har tilgang til studentlaboratorier og verksteder og til utstyr og fasiliteter de trenger for prosjektarbeidet. Initiativrike studenter kan bli med i et av forskerteamene ved fakultetet. Alternativt kan de for eksempel bli med i et av Formel Student-teamene som hvert år utvikler en ny versjon av en racerbil med en tradisjonell motor og en annen elektrisk drevet racerbil. Vitenskapelig forskning er et viktig element i arbeidet til alle medlemmer av det akademiske personalet ansatt av fakultetene (skolene), og hovedkriteriet for deres forfremmelse.

Forskning utføres ved alle de 8 fakultetene og også ved flere institutter, for eksempel Tsjekkisk institutt for informatikk, robotikk og kybernetikk (CIIRC) eller University Center for Energy Efficient Buildings (UCEEB).

CTU i Praha tok 9. plass i den ferske QS EECA University Rankings, og byen Praha forbedret sin posisjon i den siste QS Best Student Cities Index. Praha er også rangert som den nest beste byen for universitetsutdannede.

Studenter og forskere fra regionen, og stadig mer fra hele verden, opplever at Praha ikke bare er en ideell by å studere i. Det er også et sted å møtes i og tilbringe noen dager sammen på en konferanse. De tsjekkiske landene og Praha hadde et vanskelig tjuende århundre, men Praha har nå fullt ut etablert seg som en av de store byene i Sentral-Europa. Tsjekkia har gjenvunnet sin posisjon som et senter for forskning og innovasjon, som det hadde hatt fra begynnelsen av den industrielle æra til den andre verdenskrig.

CTU i Praha er også et av grunnleggerne av konsortiet Study in Prague som samler 7 topp offentlige universiteter i Praha.

Les om Covid-19-målinger ved CTU i Praha: https://www.cvut.cz/en/ctu-coronavirus-information?update=20200405

136734_18449dfd-caa9-4b75-8b17-758948d30410.jpg

Følg oss på Facebook, Instagram og Twitter: @studyatctu

Steder

  • Prague 6

    Jugoslávských partyzánů 1580/3, 160 00, Prague 6

Spørsmål