Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Introduksjon

Det tsjekkiske universitetet for biovitenskap Praha feiret sitt 110 års jubileum i 2016.

Det tsjekkiske universitetet for biovitenskap er et offentlig universitet (i henhold til lov nr. 111/1998 Coll. PÃ¥ universiteter). For tiden er det 27 offentlige universiteter og 2 statlige universiteter i Tsjekkia. BÃ¥de offentlige og statlige universiteter finansieres av utdannings-, ungdoms- og idrettsdepartementet. Offentlige universiteter styres imidlertid av deres rektors styret og en akademisk senat, mens statsuniversiteter forvaltes av de relevante departementene (dvs. innenriksdepartementet for politiakademiet og forsvarsdepartementet for forsvarsdepartementet).

Første forelesninger om landbruksvitenskap ble levert ved Fakultet for filosofi ved Praha Charles-Ferdinand-universitetet i Praha i 1776. En avdeling for jordbruk ble senere opprettet ved Tsjekkiske Polytechnics i 1812. Førstegangsforelesninger i skogsvitenskap ble deretter gitt høsten 1848 .

Den faktiske historien til universitetet vårt begynner i 1906 med etableringen, ved dekret fra den østro-ungarske keiser Franz Joseph I, av et fakultet for jordbruk ved Tsjekkiske Polytechnics i Praha. Professor Julius Stoklasa, en anerkjent spesialist innen jordkjemi, ble den første fakultetets dekan. Fra begynnelsen (1906/1907) utviklet fakultetet sin egen vitale aktivitet, basert på en stor del på uselviskheten til sine lærere og studenter.

WW1 stoppet midlertidig utviklingen av fakultetet, men med grunnlaget for Tsjekkoslovakia i 1918 begynte fakultetet å utvikle seg på en meget dynamisk måte. Reformer i utdanningssektoren i den nyopprettede Tsjekkoslovakia har ført til strukturelle endringer av den tsjekkiske teknologien (omdøpt tsjekkisk teknisk universitet i Praha i 1920). Fakultetet for jordbruk ble omdannet i 1920 til en høyskole- og skogsingeniør. Det var fortsatt en del av det tsjekkiske tekniske universitetet. Høgskolen for jordbruk og skogsteknologi var opprinnelig lokalisert i Praha 2-distriktet, i Gröbe Villa i Havlíčkovy sady. I 1936 flyttet den til en ny bygning, nær det tsjekkiske tekniske universitetet, i Praha 6 - Dejvice distriktet.

Steder

  • Praha-Suchdol

    129 Kamýcká, 165 00, Praha-Suchdol

    • Prague

      Kamýcká 129, 165 21, Prague

    Spørsmål