Keystone logo
© TESS
EC2U

EC2U

EC2U

Introduksjon

Hva er EC2U ?

European Campus of City-Universities ( EC2U ) er en flerkulturell og flerspråklig allianse som består av syv langvarige, utdannings- og forskningsledede, lokalt og globalt engasjerte universiteter fra fire forskjellige regioner i EU: University of Coimbra, University of Iași, University of Jena, University of Pavia, University of Poitiers (koordinator), University of Salamanca og University of Turku.

Alliansens ambisjon er å utvikle et innovativt rom som lar mobilitet flyte fritt mellom de syv universitetene og tilknyttede byer.

EC2U i tall

 • 160 000 studenter
 • 20 000 Administrativt ansatte, lærere og forskere
 • 30 medarbeidere
 • 1 600 000 innbyggere i direkte rekkevidde

Medlemmer

Universitetet i Coimbra (Portugal)

Fokusert på fremtiden og anerkjent som en viktig pådriver for endring, har University of Coimbra mer enn 7 århundrer med erfaring i å skape og formidle kunnskap, kultur, vitenskap og teknologi gjennom studier, undervisning, banebrytende forskning og innovasjon på de mest forskjellige kunnskapsområdene.

UC er det eldste universitetet i Portugal og et av de eldste i verden, og historien går tilbake til århundret som fulgte etableringen av selve Portugal, da det ble grunnlagt i 1290. Universitetet spredte seg over hele byen Coimbra mens det modifiserte landskapet og gjorde det til et ekte byuniversitet, hvor du finner et kosmopolitisk akademi.

Universitetet i Iasi (Romania)

Alexandru Ioan Cuza University of Iasi, det første moderne universitetet grunnlagt i Romania (i 1860), er konstant rangert 1 – 3 blant rumenske universiteter når det gjelder forskning, utdanning og institusjonell åpenhet. Med rundt 23 000 studenter og 2000 heltidsansatte ved sine 15 fakulteter, inkluderer vårt universitets akademiske tilbud 80 grader på bachelornivå (4 på engelsk, 1 på fransk), 116 masternivåprogrammer (14 på engelsk, 1 på fransk), og 27 studieretninger på doktorgradsnivå (alle tilbys også på engelsk).

Universitetet i Jena (Tyskland)

Friedrich Schiller University Jena ble grunnlagt i 1558 og er et av de eldste universitetene i Tyskland. Når senteret for tysk filosofisk tankegang, har det blitt en bredt anlagt, forskningsintensiv institusjon med en global rekkevidde og et blomstrende internasjonalt samfunn med mer enn 18 000 bachelor- og doktorgradsstudenter fra over 110 land over hele verden.

Universitetet i Pavia (Italia)

Universitetet i Pavia (UNIPV) er en av verdens eldste akademiske institusjoner: det ble grunnlagt i 1361 og frem til 1900-tallet var det det eneste universitetet i Milano-området og regionen Lombardia.

I dag er det et omfattende universitet som dekker alle fagområder – naturvitenskap og teknologi, naturvitenskap, biovitenskap, humaniora og samfunnsvitenskap – og består av 18 avdelinger som tilbyr studieprogrammer på alle nivåer, fra bachelorgrader til doktorgradsprogrammer. Den vitenskapelige staben teller mer enn 900 professorer og forskere. 21 000 studenter, fra både Italia og utenlands, studerer ved University of Pavia.

Universitetet i Poitiers (Frankrike)

University of Poitiers ble grunnlagt i 1431, og er et tverrfaglig universitet som registrerer 29 000 studenter, hvorav 4200 er internasjonale studenter fra 120 forskjellige land, veiledet av 2700 ansatte (administrativt, lærere og forskere). Poitiers rangerer 2. i den samlede rangeringen av store studentbyer i Frankrike i 2018-2019 og er over landsgjennomsnittet med 16% av utenlandske studenter.

Universitetet i Salamanca (Spania)

Universitetet i Salamanca ble grunnlagt i 1218 og er et av de tre eldste universitetene i Europa, og kan skilte med et bredt spekter av fakulteter og forskningsinstitutter innen vitenskap og kunst. I 2011 ble det tildelt Campus of International Excellence-status. Det er referanseuniversitetet i regionen og utover (Castilla og León) og "Alma Mater" for nesten alle historiske latinamerikanske universiteter.

Universitetet i Turku (Finland)

Universitetet i Turku (UTU) er et internasjonalt forskningsuniversitet og et aktivt akademisk fellesskap med 25 000 studenter og ansatte fra over 100 forskjellige land. Universitetets hovedcampus ligger i det historiske sentrum av Åbo – nær den unike naturen og skjærgården i Sørvest-Finland. Som et av de ledende universitetene i Finland tilbyr Universitetet i Turku studie- og forskningsmuligheter ved syv fakulteter og syv spesialenheter.

Steder

 • Poitiers

  Université de Poitiers - 15, rue de l'Hôtel Dieu - TSA 71117 - 86073 POITIERS Cedex 9, 86000, Poitiers

 • Iași

  Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506, Iași

  • Salamanca

   Patio de Escuelas Mayores, 1, , Salamanca

   • Coimbra

    Rua Larga 3000-370, , Coimbra

    • Jena

     Universitätshauptgebäude Fürstengraben 1, 07743, Jena

     • Pavia

      C.so Strada Nuova, 65, 27100, Pavia

      • Turku

       Turun yliopisto, 20500, Turku

       Spørsmål