Keystone logo
European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

Introduksjon

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) ble etablert i 2020 med mål om å tilby en inkluderende utdanning for en ny generasjon studenter. En allianse av 10 europeiske universiteter basert i postindustrielle byer og finansiert av EU-kommisjonen, jobber hånd i hånd med byinstitusjoner for å sikre at byspørsmål inngår i undervisning og forskning på en måte som er tilgjengelig og inkluderende for alle elever. Alliansen lanserer sin første felles mastergrad i 2023 og ser etter studenter som vil fremme de postindustrielle transformasjonene av byene deres og bli høyt dyktige kandidater i nye vitenskapelige disipliner som svarer til behovene til den skiftende økonomien i Europa og rundt. verden.

Campus funksjoner

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) består av ti universiteter som ligger i forskjellige land over hele Europa, og representerer ti forskjellige postindustrielle byer.

Alle de ti partnerne deler UNIC-identiteten. Vi ble etablert i tider med, og har bidratt til postindustrielle overganger, som stengingen av Opel Fabric i Bochum, slutten av Fords bilfabrikk i Cork, nedskjæringer av Nokia-industrien i Uleåborg eller den raske digitaliseringen av havnen i verdenshavnebyen Rotterdam, og andre viktige sosiale, økonomiske og kulturelle transformasjoner. Overgangen fra produksjon til tjenester fører også til et bredt spekter av sosiale, økonomiske, kulturelle og demografiske transformasjoner. Våre postindustrielle byer er hotspots for slike bredere transformasjoner i det sosiale landskapet i Europa. Dette inkluderer transformasjoner i arbeidsmarkedet og i (ungdoms) sysselsetting, i migrasjonsmønstre og migrasjonsrelaterte mangfold, i gamle og nye ulikheter, i virkningen av ny teknologi, i nye helseendringer, etc.

  Steder

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

   • Bilbao

    Unibertsitate Etorbidea,24, 48007, Bilbao

    • Bochum

     Am Einkaufszentrum,1, 44791, Bochum

     • Istanbul

      Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450, Istanbul

      • Liège

       Place du 20 Août,7, 4000, Liège

       • Oulu

        Yliopistokatu,9, 90570, Oulu

        • Zagreb

         Unska ulica,3, 10000, Zagreb

         Spørsmål