Keystone logo
Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Introduksjon

Om fakultetet

Dr Lazar Vrkatic fakultet for rettsvitenskap og forretningsstudier er en akkreditert institusjon for høyere utdanning som tilbyr studenter og studenter innen jus, engelsk språk, sikkerhet og kriminalitetsvitenskap og forretningspsykologi. Det er også et gradskurs tilgjengelig i psykoterapi.

119949_pexels-photo-1179804.jpeg

Over mer enn ti år har det enestående lærerstaben, moderne tilnærming til undervisning og omsorg for studentene, etablert fakultetet som en ledende uavhengig akademisk institusjon i landet.

Det sysselsetter over 100 heltids- og deltidsprofessorer og assistenter i fem studieprogrammer. Studentorganet utgjør cirka 1400 fordelt mellom to undervisningssentre i Novi Sad og Nis. Siden 2006 har over 2000 studenter uteksaminert seg fra fakultetet, og nesten halvparten av dem har fått mastergrader.

Instruksjon skjer i samsvar med Bologna-erklæringen. Vi kultiverer prinsippet om å studere og jobbe i små grupper, med vekt på praktisk anvendelse. Fasilitetene i Novi Sad og Nis er oppdaterte og tilpasset behovene til de enkelte studieprogrammene.

I tillegg til vanlige klasser, arrangerer vi forskjellige forelesninger, fora og konferanser som er til stor fordel ikke bare for studentene våre, men for det bredere fagmiljøet. Fritidsaktiviteter har gjort fakultetet til et forum for utveksling av ideer, et sted som oppmuntrer til vitenskapelig tilnærming, samtale og debatt om viktige sosiale spørsmål.

Til dags dato har fakultetet utgitt over hundre lærebøker, monografier og tidsskrifter innen samfunnsvitenskap og humaniora.

Vårt spesielle fokus er på omsorg for studentene våre. Målet vårt er å gi dem en utdanning på toppnivå, hjelpe dem med å nå sitt fulle potensiale og forberede seg på best mulig måte for deres fremtidige karriere.

Historie

Dr. Lazar Vrkatic fakultet for retts- og forretningsstudier startet sin drift 1. oktober 2006 i bygningen av den tidligere Privredna Banka AD i Novi Sad - på hjørnet av gatene Miletic og Grckockolska. Professor Vrkatics ide var at en anerkjent institusjon bare kunne huse i en bygning som ville gjøre rettferdighet mot dens mål og ambisjoner. Valget falt på en av de fineste nybarokkbygningene i Novi Sad. Til å begynne med ble kun den venstreorienterte vendt mot Grckoskolska Street leid ut, men etter hvert som antallet studenter økte, ble det to år senere utvidet til å okkupere hele bygningen.

Lisenser for å drive utdanning ble utstedt av Provinssekretariatet for vitenskap og utdanning. De forskjellige studieprogrammene - jus, bedriftspsykologi, virksomhetsledelse, bedrifts- og sivil sikkerhetsadministrasjon og engelsk språk, fikk alle lisenser. Siden disse bare var gyldige inntil akkreditering, konsentrerte fakultetet fra begynnelsen av å oppnå kvaliteten, standardene og nivåene på undervisningen som er fastsatt i lov om høyere utdanning. Innsatsen ga snart de ønskede resultatene. Den 12. april 2008 utstedte Kommisjonen for akkreditering og kvalitetssikring et akkrediteringsbevis, noe som gjorde fakultetet til den første private institusjonen for høyere utdanning i Serbia, etter å ha oppfylt alle krav til tekniske, akademiske og personellstandarder. Etter akkreditering som institusjon ble det også gitt godkjenning for alle studieprogrammer på grunn- og høyere nivå.

119950_pexels-photo-1925536.jpeg

Undervisning foregikk også utenfor fakultetets hovedkvarter: i Nis, der en bygning ble leid på nr. 17 General Milojko Lesjanin Street ligger i sentrum. Parallelt med Novi Sad gikk forberedelsene foran akkreditering av enheten for høyere utdanning i Nis, som også ble akkreditert som den første i sitt slag i landet.

Den underliggende ideen til grunnleggeren, professor Vrkatic, var å sikre at høyt oppnådde personer ville bli belønnet for innsatsen, og dermed stimulere dem til ytterligere bestrebelser, mens andre ville bli oppmuntret til å se at å skaffe kunnskap var nyttig, ønskelig og kunne være lønnsomt. Samtidig ble det opprettet et tildelingssystem for innkommende nyutdannede, det vil si studenter med utmerkede videregående skoler som velger å melde seg på fakultetet, og andre som kommer fra fosterhjem eller barnehjem. Professor Vrkatic mente dette ville demonstrere at fakultetet satte en verdi på det forrige arbeidet og engasjementet fra studenter som hadde forsøkt å utmerke seg selv på ungdomsskolen.

Etter professor Vrkatic's tragiske død, bestemte familien i juni 2008 seg for å etablere et stiftelse i hans navn som skulle fortsette hans pioneroppdrag, bevare minnet om arbeidet sitt som akademisk og pedagog, og fremfor alt ære hans menneskelighet. Professor Dr Lazar Vrkatic Foundation tildeler i dag tre typer stipend: den første for de beste videregående akademikere, den andre for de beste studentene ved fakultetet, og den tredje for de beste nyutdannede fra republikken Serbia innen filosofi. Stiftelsens intensjon er å fremme idealene til Professor Vrkatic, inkludert hans tro på det store intellektuelle og kognitive potensialet til unge mennesker gjennom sitt arbeid i utdanning og opplæring, samtidig som vi oppmuntrer til kunnskap og forskning som en måte å personlig forbedring og bidra til bredere sosiale og humanitære anstrengelser. Stipendbevis deles tradisjonelt ut på fakultetsdagen 12. februar.

119948_pexels-photo-1122865.jpeg

Siden loven om høyere utdanning ser for seg akkreditering hvert femte år, ble Dr. Lazar Vrkatic fakultet for retts- og forretningsstudier den første re-akkrediterte institusjonen i Serbia 21. juni 2013, samtidig som de fikk et fullstendig "nytt utseende". I begynnelsen av 2011 oppsto det nemlig en mulighet som ikke var å gå glipp av: Fakultetet svarte på et tilbud fra Intesa Bank om å kjøpe bygningen på 76 Bulevar Oslobodjenja, så sommersemesteret for studieåret 2010/2011 begynte i en ny, velutstyrt bygning.

Fakultetet fungerte som en uavhengig institusjon for høyere utdanning frem til 2014, da det ble besluttet å integrere det med Union University of Belgrade. Fordelen var gjensidig - Universitetet ønsket en prestisjetung og anerkjent institusjon velkommen, og fakultetet overvant administrative problemer knyttet til navnet.

Under re-akkrediteringssyklusen (2013-2015) utstedte Kommisjonen for akkreditering og kvalitetssikring sertifikater for studenter og hovedfag i følgende studieprogrammer: Rettsvitenskap, Business Psychology, English Language, and Security and Crime Science, hvor sistnevnte er re -akkreditert under det nye navnet (tidligere Corporate and Civilian Security Management). Bedriftsøkonomi og psykoterapi ble akkreditert senere, og skal akkrediteres når femårsperioden utløper.

Forberedelser gikk også foran akkreditering av vitenskapelig forskningsaktivitet. Etter å ha oppfylt kriteriene og vilkårene som er fastsatt under Reglene for evaluering av vitenskapelig forskningsarbeid, 10. mars 2015, godkjente Komiteen for akkreditering av vitenskapelige forskningsorganisasjoner i republikken Serbia fakultetet for forskningsarbeid innen samfunnsvitenskap og humaniora, spesielt - Jus, psykologi, økonomi og engelskspråk.

I løpet av de ti årene det eksisterte, ble 2 006 studenter uteksaminert med en BA-grad, hvorav 891 fikk en MA. Fakultetet har fortsatt i nær kontakt med de fleste av dem, og hjulpet dem med å bygge vellykkede profesjonelle karrierer. Fakultetet har sluttet seg til First Chance-programmet til National Employment Service, som gjør det mulig for de mest suksessrike studentene å få innledende arbeidserfaring ved institusjonen de ble uteksaminert fra.

For sitt bidrag til samfunnet innen utdanning og sosial aktivitet generelt har Dr Lazar Vrkatic fakultet for retts- og forretningsstudier mottatt mange priser, blant dem Captain Misa Anastasijevic Charter, Ljubomir Ljuba Stojic Award, et takknemningsbrev fra National Bank of Serbia, og andre.

Til slutt anser Dr. Lazar Vrkatic fakultet for retts- og forretningsstudier, som reflekterer over de første ti årene av dens eksistens, ikke at det har nådd slutten av veien "per Aspera ad Astra". Tvert imot, det vil måtte møte de mange utfordringene fremover, men med tillit til dens evne til å overvinne dem og i ånden som har ledet det så langt.

Steder

 • Novi Sad

  Bulevar oslobođenja 76, 21000, Novi Sad

 • Niš

  Vojvode Mišića 48, 18000, Niš

  Programmer

  Institusjonen tilbyr også:

  Spørsmål