Keystone logo
© © University of Lille
Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Introduksjon

Ghent University er et topp 100-universitet og et av de største universitetene i Belgia. Våre 11 fakulteter tilbyr mer enn 200 kurs og driver dyptgående forskning innenfor et bredt spekter av vitenskapelige domener. Ghent University Global Campus er også det første europeiske universitetet i Songdo, Sør-Korea.

Hva står universitetet i Gent for?

Ghent University er et pluralistisk universitet åpent for alle, uavhengig av ideologisk, politisk, kulturell eller sosial bakgrunn. Credoet vårt er "Våg å tenke".

Ghent University ble grunnlagt i 1817. I 2017 feiret Ghent University sitt 200-årsjubileum.

Som et topp 100-universitet med mer enn 49 000 studenter og 15 000 ansatte, er vi et av de største universitetene i det nederlandske språkområdet, som ligger i Flandern, Belgia. Ghent University Global Campus er også det første europeiske universitetet i Songdo, Sør-Korea.

Våre 11 fakulteter tilbyr mer enn 200 kurs og driver dyptgående forskning innenfor et bredt spekter av vitenskapelige domener. Flere av våre forskningsgrupper, sentre og institutter er kjent over hele verden, innen fagområder som bioteknologi, akvakultur, mikroelektronikk, historie, ...

I 2017 feiret Universitetet i Gent sitt 200-årsjubileum. I løpet av de siste 200 årene har universitetet vårt sett mange eminente vitenskapsmenn, ministre og til og med nobelprisvinnere blant sine ansatte og alumner.

Statistikk

Internasjonale fakta og tall

Internasjonale studenter

Hvert år velger flere og flere internasjonale studenter Ghent University for studiet. Mer enn 6.800 utenlandske studenter (14% av den totale studentpopulasjonen), inkludert utvekslingsstudenter, studerte ved Ghent University i løpet av studieåret 2019-2020.

Topp 5 av europeiske opprinnelsesland er Nederland, Italia, Spania, Tyskland og Frankrike. Ikke-EU-landene er representert med en sterk beredskap fra Asia: Kina, India, Tyrkia og Iran.

Fakultetene for ingeniørvitenskap og arkitektur, naturvitenskap og biovitenskap mottar hoveddelen av utenlandske studenter.

Erasmus utvekslingsstudenter

Erasmus+-programmet er det mest kjente programmet for student- og ansattemobilitet i Europa og er det viktigste finansieringsprogrammet for utveksling ved Universitetet i Gent.

I løpet av studieåret 2019-2020 tilbrakte mer enn 1.850 Ghent University-studenter deler av studiet i utlandet (1.037 av dem innenfor rammen av Erasmus+). De mest fremtredende reisemålene er Nederland, Spania, Frankrike, Tyskland og Italia.

Hvert år tar Ghent-universitetet også imot innkommende utvekslingsstudenter. I 2019-2020 velger mer enn 1.450 utvekslingsstudenter fra 61 land Ghent University for studiet. Topp opprinnelsesland er Italia, Spania, Tyskland, Frankrike og Kina.

PhD

I 2019-2020 var Ghent University vert for 5.183 doktorgradsstudenter, hvorav 46 % hadde ikke-belgisk statsborgerskap.

Våre internasjonale doktorgradsstudenter er for det meste aktive innen eksakte vitenskaper: Biovitenskap, ingeniørvitenskap og arkitektur og vitenskaper er de dominerende fakultetene. De kommer vanligvis fra Kina, Nederland, Italia, Iran og India.

Internasjonale ansatte

Universitetet i Gent sysselsetter rundt 9.000 og 6.000 ansatte er ansatt ved Universitetssykehuset. Opptil 12 % av dette tallet er av ikke-belgisk nasjonalitet.

    Steder

    • Ghent

      Ottergemsesteenweg,460, 9000, Ghent

      Spørsmål