Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Harding University

Harding University

Harding University

Introduksjon

VÅRT OPPDRAG

Vi er et samfunn som søker å støtte og utfordre studentene våre til å realisere sitt fulle potensiale. Vår misjon er å tilby kvalitetsutdannelse som vil føre til forståelse og livsfilosofi i samsvar med kristne idealer.

Historie

Harding begynte som seniorhøgskole i 1924, da to juniorhøgskoler, Arkansas Christian College og Harper College, slo sammen fasilitetene og eiendelene sine, adopterte det nye navnet Harding College og befant seg på campus i Arkansas Christian i Morrilton, Ark. Harper hadde ble grunnlagt i 1915 i Harper, Kan., og Arkansas Christian ble chartret i 1919.

Etter fullføring av en studie som ble påbegynt i mai 1978, godkjente forstanderskapet studiens anbefalte endring av Harding til universitetsstatus, og 27. august 1979 ble navnet på institusjonen offisielt Harding University .

Høgskolen ble kåret til minne om James A. Harding, medstifter og første president for Nashville Bible School (nå David Lipscomb University) i Nashville, Tenn. En predikant, lærer og kristen lærer, James A. Harding inspirerte sine medarbeidere. og forbinder med en entusiasme for kristen utdanning som fortsatt er en viktig tradisjon ved Harding University .

Med fusjonen ble JN Armstrong, som hadde tjent fem år som Harpers president, president for Harding College, og AS Croom, president i Arkansas Christian i to år, ble visepresident for forretningsforhold. I 1934 ble Harding flyttet til sitt nåværende sted i Searcy, Ark., På campus til en tidligere kvinneinstitusjon, Galloway College.

En av Hardings første kandidater, George S. Benson, kom tilbake fra misjonsarbeid i Kina i 1936 for å overta presidentskapet for alma mater. Den spreke pedagogen dirigerte kollegiet raskt ut av dyp gjeld og lanserte det på en reise mot økonomisk stabilitet, nasjonal anerkjennelse og akademisk akkreditering. Da Dr. Benson gikk av med pensjon i 1965, var hans 29 år med utrettelig tjeneste mer enn tydelig på en multimillion dollar-campus, regional akkreditering, et sterkt fakultet og en stadig voksende studentmasse. Dr. Benson døde i desember 1991 og er gravlagt i Searcy.

Dr. Clifton L. Ganus Jr., utdannet fra 1943, fungerte som president fra 1965 til 1987. Dr. Ganus var tidligere formann for historiavdelingen og visepresident for kollegiet. Dr. Ganus holdt liv i sin forgjengers strekning for fortreffelighet ved å lede en plan for forbedring av campus og utvidelse. Under hans administrasjon økte innmeldingen fra 1472 høsten 1965 til 2767 høsten 1986. Sju store akademiske bygninger, fire store bolighus og flere gifte studentleiligheter ble bygget. Et tillegg på 1 million dollar til Science Building ble ferdigstilt i 1984. Seks akademiske bygninger ble også renovert og / eller forstørret. Sykepleieprogrammet, sosialt arbeidsprogrammet, Mission Prepare-programmet, School of Biblical Studies (med programmer i Searcy og i Nassau, Bahamas), og Harding University i Firenze (Italia) -programmet ble utviklet under hans administrasjon. I Memphis, Tenn., Opplevde Graduate School of Religion betydelig vekst, mottok akkreditering av Southern Association, og la doktoren i departementet til programmet. Da han gikk av med pensjon, ble Dr. Ganus Hardings første kansler, og til hans ære kalte forstanderskapet kroppsøvingsanlegget Clifton L. Ganus Jr. Athletic Center.

Dr. David B. Burks ble Hardings fjerde president i mai 1987. Han var utdannet fra 1965 og har vært medlem av fakultetet siden 1967 og tidligere fungert som dekan for Handelshøyskolen. Som professor i virksomhet og direktør for American Studies-programmet mottok Dr. Burks Distinguished Teacher Award i 1974 og 1986. En CPA, pensjonist, texansk og konsulent, har han skrevet The Christian Alternative for Business and Strategic Management Simulation. Han innledet kurset i kristen forretningsetikk, et krav for alle forretningsfag. Han har doktorgrad i administrasjon av høyere utdanning fra Florida State University. Under hans ledelse har universitetet opplevd rekordvekst i innmelding og gi, og enda viktigere, fortsetter å legge betydelig vekt på kristen tjener.

Dr. Burks trakk seg fra presidentskapet i mai 2013. Ved pensjonering ble han kansler for Harding, og Dr. Ganus ble den første kansler-emeritus. Dr. Burks har fortsatt et kontor på campus og er aktiv i Harding-samfunnet. Etter å ha tjent 73 år i personalet på Harding University , døde kansler emeritus Clifton Loyd Ganus, jr. 9. september 2019, 97 år gammel.

Dr. Bruce D. McLarty ble offisielt den femte presidenten for Harding 1. juni 2013. Før han ble utnevnt til president, var Dr. McLarty universitets visepresident for åndelig liv i åtte år. Før han arbeidet i Harding, var han talerstol ved College Church of Christ i Searcy fra 1991-2005. Før han kom til Searcy, forkynte han i Cookeville, Tennessee; Memphis, Tenn .; Marks, Miss .; og Williford, Ark. Han og hans kone, Ann, tilbrakte også tid i Meru, Kenya, som misjonærer.

Dr. McLarty ble uteksaminert i 1978 med en BA i bibel fra da Harding College. I 1982 mottok han sin M.Th. fra Harding School of Theology. Han fikk sin D.Min. fra Ashland (Ohio) Theological Seminary i 2010. Dr. McLarty mottok prisen Outstanding Alumnus fra College of Bible and Ministry at Harding i 1999. Han har skrevet artikler for 21. århundre Christian Magazine, Upreach Magazine, Image Magazine, The Gospel Advocate, og Hardings kirke- og familiemagasin. I tillegg til å skrive artikler, skrev han også boken Journey of Faith: Walking With Jesus Through the Gospel of John, som ble utgitt i 1997.

I løpet av sin innledende tale 20. september 2013, fant Dr. McLarty uttrykket “A Community of Mission” som en definisjon for hva Harding har vært, er og har som mål å bli. Han håper å fortsette å bringe studentmassen, fakultetet og personalet sammen som et fellesskap når alle jobber for å daglig tjene Gud og hverandre.

Steder

  • Searcy

    East Market Avenue,915, 72149, Searcy

    Spørsmål