Keystone logo
Heidelberg Center Latin America

Heidelberg Center Latin America

Heidelberg Center Latin America

Introduksjon

Heidelberg Center for Latin America, Center of Excellence in Research and Teaching, er forskerutdanningssenteret ved University of Heidelberg i Latin -Amerika. Det ble grunnlagt som det første og eneste doktorgradssenteret ved et tysk universitet i Latin -Amerika og ble offisielt innviet i Santiago de Chile 9. april 2002.

Senteret er oppfattet som en institusjon til tjeneste for akademisk-vitenskapelig dialog, og målet er å organisere, fremme og lede doktorgrads-, master- og diplomprogrammer, som det tilbyr i allianse med prestisjetunge latinamerikanske universiteter som University of Chile, Pontifical Catholic University of Chile og National Autonomous University of Mexico, blant andre.

Det organiserer og gjennomfører også spesialiseringsseminarer, Symposia, Summer Schools i forskjellige disipliner, og søker å overføre resultatene av tysk forskning og studieinnhold til landene i regionen. I tillegg fungerer Heidelberg-senteret fra hovedkvarteret i Santiago de Chile som en plattform for vitenskapelig samarbeid med andre forskningsinstitusjoner eller universiteter i delstaten Baden-Württemberg.

Siden 2009 og etter å ha vunnet en prestisjetung konkurranse for akademisk kvalitet, organisert av German Academic Exchange Service (DAAD) og med midler fra det tyske utenriksdepartementet, ble Heidelberg Center (HCLA) et senter for fortreffelighet. Det er globalt et av de fire sentrene for fremragende forskning og undervisning i Forbundsrepublikken Tyskland.

Steder

  • Providencia

    Las Hortensias,2340, , Providencia

    Spørsmål