Keystone logo
Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Introduksjon

Velkommen til HOST ! Tenker du på å studere her? Eller er du interessert i en studietid eller internship i utlandet? Er du universitetslærer eller medarbeider som ønsker å finne ut mer om personellmobilitet som en del av forskning, undervisning eller faglig utvikling, eller om å starte et internasjonalt universitetspartnerskap? Da er HOST Internationals tjeneste ikke bare det du leter etter!

Drar ut

Bli kjent med andre kulturer i løpet av oppholdet i utlandet er en uforglemmelig og berikende opplevelse å gjøre. Uansett om du studerer, gjør en internship eller arbeider i utlandet, vil ditt opphold i utlandet tillate deg ikke bare å forbedre språk og interkulturelle ferdigheter, men også din kompetanse og ditt faglige og personlige nettverk. Det er alt en stor ressurs for din CV - en fordel for hele livet ditt!

Hvorfor HOST?

Hochschule Stralsund - Universitetet for Anvendt Vitenskap er et ungt og innovativt campusuniversitet i nordøst i Tyskland. Med sitt moderne utstyr, et utmerket stab / studentforhold og den fantastiske stillingen like ved Strelasund, en arm i Østersjøen, tilbyr HOST de beste forholdene for studier, forskning og livskvalitet. Derfor klarer det regelmessig å få toppstillinger i tysk universitetsrangering.

Øvelsesorientert, Dynamisk, Internasjonalt

Foreløpige studenter kan velge mellom 27 akkrediterte bachelor- og mastergradsprogrammer på tysk eller engelsk og ett diplomprogram. Programmene som tilbys tilbyr ikke bare tradisjonelle kurs som Engineering, Electrical Engineering and Business Administration, men også nye og innovative programmer som IT Security og Mobile Systems, Motorsport Engineering, eller Tourism Development Strategies. For tiden studerer ca 2 200 studenter fra 36 land ved de tre skolene - Bedriftsøkonomi, ingeniørfag og elektroteknikk og informatikk. Det kan ikke være så mange som ved andre universiteter i anvendt vitenskap i større byer - men bortsett fra klar praksisorientering, er det fremfor alt personlig tilsyn som garanterer studiens suksess. Og: Universitetet har ikke bare en avslappet atmosfære, men også en familievennlig sertifisering, og den er fullt tilgjengelig for funksjonshemmede. Det er det du kaller et hus!

Innovasjonsmotor for å motvirke mangel på eksperter

HOST er en av de viktigste institusjonene for utdanning av høyt kvalifiserte eksperter i Mecklenburg-Vorpommern. Nyutdannede av våre topprangerte programmer er svært ettertraktede, ikke bare i vår region, men i hele Tyskland og i utlandet. Nesten alle programmene kan også studeres som en del av et dobbeltprogram med høy grad av praksis. For å gjøre dette mulig, samarbeider universitetet med flere selskaper. Samtidig, med sin praksisorienterte forskning, er HOST en viktig impulsleverandør for statens industri.

Aktiviteter og Østersjøen på HOST Campus

Og som å studere er selvfølgelig en viktig del, men ikke alt, det er mange aktiviteter som tilbys på campus. Studentprosjektene, Baltic Racing og ThaiGer, for eksempel, utvikler racerbiler på høyeste nivå. Nylig var HOST selv i stand til å feire en EM-tittel. Studentkonsulentene ved SUS støtter selskaper over hele regionen. Carpe Diem eV arrangerer fester, kulturelle arrangementer og den legendariske Campusspektakel. Campus tilbyr et bredt spekter av sportsaktiviteter. Og selvfølgelig har universitetet sin egen seilingsklubb. Og ikke glem: Den nærmeste sandstranden er bare en fem minutters spasertur fra campus ...

Høy livskvalitet, lave leiekostnader

Studere i Stralsund har en annen viktig fordel: Levekostnadene er mye lavere enn på flere andre universitetssteder. Å finne en billig leilighet med en meget god standard i sentrum er ikke noe problem i Stralsund. Samtidig tilbyr Studenttjenester selvfølgelig billige rom i hallen. Høydepunkt: studentbyen "Holzhausen" ligger rett på campus!

Stralsund og omgivelsene gir utmerket livskvalitet. Universitetet kan ses fra øya Rügen - Tysklands soligste øy. Ikke en, men to nasjonalparker i nærheten gjør det mulig for fantastiske naturopplevelser. Hansestaden er et UNESCOs verdensarvsted og en attraksjon for gjester fra hele verden. Mange fritidsaktiviteter og et rikt kultur- og festprogram sørger for at byen kontinuerlig utvides.

Vil du ha en utmerket grad og bli kjent med et ekstra spesielt sted? Kom til Stralsund. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til vårt kosmopolitiske universitet!

Steder

  • Stralsund

    Zur Schwedenschanze,15, 18435, Stralsund

    Spørsmål