Keystone logo
Institute for Law and Finance

Institute for Law and Finance

Institute for Law and Finance

Introduksjon

Institutt for lov og økonomi (ILF) er et senter for faglig fortreffelighet i undervisning og forskning. Det ble opprettet som et non-profit stiftelse i 2002 av Goethe University Frankfurt am Main med støtte fra mange fremtredende institusjoner. Ledende kommersielle banker og internasjonale advokatfirmaer, Frankfurt-handelskammeret, Frankfurt og Hessen, samt Den europeiske sentralbanken og Deutsche Bundesbank har vært aktivt involvert i ILF fra planleggingsstadiene til i dag.

ILF gjennomfører akademisk undervisning og forskning og spiller en støttende rolle som et politisk senter siden etableringen som et privat-offentlig-partnerskap. Det gir tverrfaglig opplæring til advokater, ledere og ledere i Tyskland og over hele verden og fungerer som et politisk senter i lovgivningsprosessen ved å tilby forum for diskusjoner og utvekslinger mellom akademia og utøvere.

undervisning

ILF tilbyr en Master of Laws i økonomi (LL.M. økonomi) på en komparativ lov og tverrfaglig basis til høyt kvalifiserte kandidater fra lov eller næringsliv / økonomi fra Tyskland og utenlands. Dette masterprogrammet er rettet mot studenter interessert i å kombinere teoretisk kunnskap og praktisk opplæring i spesialfagene for lov og internasjonal økonomi. Kurs i dette høyt spesialiserte programmet utføres helt på engelsk.

Vårt fakultet består av både fremtredende akademikere og utøvere. Høyt anerkjente jurister og økonomiske professorer fra Goethe University Frankfurt, som alle har imponerende internasjonal erfaring, samt gjesteprofessorer fra utlandet og partnere fra store internasjonale advokatfirmaer, eksperter fra sentrale og kommersielle banker, samt tilsynsorganer og revisjonsfirmaer er her for å overføre sin kunnskap og kompetanse til våre studenter.

Fakultet-studentforholdet på 70 til 50 er utmerket, og våre små klasser sikrer nær direkte kontakt mellom fakultet og studenter. I tillegg har alle våre studenter muligheten til å anvende kunnskapen som er oppnådd i løpet av programmet, og også gjøre profesjonelle kontakter ved å gjøre 6 til 8- uke internships med våre sponsorer. Videre har ILF samarbeidsavtaler for studentutveksling med Columbia Law School, FGV DIREITO RIO i Brasil og Amsterdam Business School.

Hvert år tilbyr ILF også 2-ukers sommer- og vårskoler. Eksperter fra advokatfirmaer og banker fra den lange listen over ILFs sponsorer gir et intensivt innblikk i de praktiske problemene som følger av loven om bank- og kapitalmarkeder og selskapsrett til ca 40 forhåndsvalgte juridiske praktikanter.

Forsknings- og politisenter

I tillegg til sin pedagogiske rolle er ILF også et kompetansesenter for forskning og politisk utforming innen lov og internasjonal økonomi.

ILF bistår i prosessen der viktige lovendringer endres innen selskaps, bank- og kapitalmarkedene ved å sørge for at slike endringer blir godt vurdert og diskutert via akademiske forskere og fora. Til dette formål har ILF en rekke arbeidsdokumenter og organiserer regelmessig gjestelesninger, konferanser og diskusjonsplattformer om aktuelle emner. Høyttalere inkluderer universitetsprofessorer fra Tyskland og utlandet, samt representanter fra tilsynsorganer, selskaper, organisasjoner og advokatfirmaer.

Publikum inviteres hjertelig til alle ILF-gjesteforelesninger som holdes regelmessig i Finansdepartementet.

Steder

 • Frankfurt

  House of Finance The Goethe-Universität Campus Westend Grüneburgplatz 1 , 60323, Frankfurt

  Programmer

   Institusjonen tilbyr også:

   Spørsmål