Keystone logo
Institut Polytechnique de Paris

Institut Polytechnique de Paris

Introduksjon

Institut Polytechnique de Paris oversikt

Institut Polytechnique de Paris er et institutt for vitenskap og teknologi i verdensklasse som omfatter fem prestisjetunge franske ingeniørskoler: École Polytechnique, ENSTA Paris, ENSAE Paris, Télécom Paris, Télécom SudParis.

En campus like utenfor Paris

Institut Polytechnique de Paris campus ligger på Plateau de Saclay, og samler de fem grunnleggende skolene. Det tilbyr studenter, fakultetsmedlemmer og ansatte førsteklasses fasiliteter for å forfølge sine aktiviteter i et livlig og stimulerende miljø. Campus ligger i hjertet av et av verdens åtte beste innovasjonsknutepunkter, og drar nytte av dynamikken skapt av private og offentlige aktører basert i klyngen. Ideell beliggenhet like utenfor Paris, er campus lett tilgjengelig med offentlig transport, slik at studenter og fakultetsmedlemmer kan dra nytte av den økonomiske dynamikken og det rike kulturlivet i den franske hovedstaden

Banebrytende disiplinær og tverrfaglig forskning

Forskning ved Institut Polytechnique de Paris er bygget på den anerkjente ekspertisen til skolene i ti hoveddisipliner: Biologi; Kjemi og prosesser; Økonomi; Informasjon, kommunikasjon og elektronikk; informatikk, data og kunstig intelligens; Matematikk; Mekanikk og energi; Fysikk; Humaniora, kunst, litteratur og språk; Samfunnsvitenskap og ledelse. Forskningsprogrammene etablert av disiplinæravdelingene identifiserer nøkkelfelt og utvikler tverrfaglige forskningsprosjekter i samarbeid med industrien. Forskning fokuserer på 12 forskningsområder: Miljø og klima ; Energiomstilling ; Kunstig intelligens og datavitenskap ; Nettverk og tingenes internett ; Matematikk og digital simulering ; Cybersikkerhet ; Forsvar ; Geopolitikk og strategi ; Innovative materialer og kvanteteknologier; Lasere og plasmavitenskap ; Robotikk ; Bioengineering. For dette formål har Institut Polytechnique de Paris opprettet store tverrfaglige sentre for å ta opp vår tids største økonomiske og sosiale utfordringer.

Campus funksjoner

Skolene våre

École polytechnique

École polytechnique, også kjent som L'X, er den ledende franske institusjonen som kombinerer forskning på toppnivå, akademikere og innovasjon i banebrytende innen vitenskap og teknologi. De ulike programmene på lavere og høyere nivå - Bachelor of Science, Ingénieur Polytechnicien (mastergradsprogram), master og doktorgrad - er svært selektive og fremmer en fortreffelighetskultur med sterk vekt på vitenskap, forankret i humanistiske tradisjoner. Som et vidt internasjonalisert universitet tilbyr École polytechnique en rekke internasjonale programmer og tiltrekker seg et økende antall utenlandske studenter og forskere fra hele verden (for tiden 40% av studentene og fakultetsmedlemmer). École polytechnique tilbyr en eksepsjonell utdanning for å forberede dyktige menn og kvinner til å utmerke seg i nøkkelposisjoner på toppnivå og lede komplekse og innovative prosjekter som møter utfordringene i det 21. århundres samfunn, samtidig som de opprettholder en skarp følelse av deres sivile og sosiale ansvar. Med sine 23 laboratorier, hvorav 22 er felles forskningsenheter med det franske nasjonale senteret for vitenskapelig forskning (CNRS), utforsker École polytechnique Research Center grensene for tverrfaglig kunnskap for å gi store bidrag til vitenskap, teknologi og samfunn. École polytechnique er et grunnleggende medlem av Institut Polytechnique de Paris . Forskning ved Institut Polytechnique de Paris er bygget på den anerkjente ekspertisen til skolene i ti hoveddisipliner: Biologi; Kjemi og prosesser; Økonomi; Informasjon, kommunikasjon og elektronikk; informatikk, data og kunstig intelligens; Matematikk; Mekanikk og energi; Fysikk; Humaniora, kunst, litteratur og språk; Samfunnsvitenskap og ledelse. Forskningsprogrammene etablert av disiplinæravdelingene identifiserer nøkkelfelt og utvikler tverrfaglige forskningsprosjekter i samarbeid med industrien. Forskning fokuserer på 12 forskningsområder: Miljø og klima ; Energiomstilling ; Kunstig intelligens og datavitenskap ; Nettverk og tingenes internett ; Matematikk og digital simulering ; Cybersikkerhet ; Forsvar ; Geopolitikk og strategi ; Innovative materialer og kvanteteknologier; Lasere og plasmavitenskap ; Robotikk ; Bioengineering. For dette formål har Institut Polytechnique de Paris opprettet store tverrfaglige sentre for å ta opp vår tids største økonomiske og sosiale utfordringer.

ENSTA Paris

ENSTA Paris ble grunnlagt i 1741 under navnet Royal Shipbuilding Engineers School, og er den eldste franske ingeniørskolen. Utdanningsprogrammene er preget av en tverrfaglig tilnærming for å utvikle allsidige ingeniører, en sterk internasjonal eksponering, en initiering til forskning, innovasjon og entreprenørskap. Kvaliteten på utdanningsprogrammene i ENSTA Paris ligger også på de faste fakultetsmedlemmer (professorer og forskere) som på inngripen fra mange foredragsholdere fra den økonomiske og industrielle verden. IP Paris drar nytte av ENSTA Paris som er godt rangert i Frankrike og anerkjent ekspertise innen transportsystemer, energi, kunstig intelligens, matematisk ingeniørfag og kompleks systemteknikk.

ENSAE Paris

ENSAE Paris ble grunnlagt for mer enn 75 år siden og har et unikt utdanningsprosjekt som kombinerer et høyt nivå av mestring innen anvendt matematikk, statistikk og økonomisk analyse. Utdanningsprosjektet har utviklet seg gjennom flere tiår som svar på økonomiens behov og endringer i forskning. IP Paris drar nytte av ENSAE Paris unike ekspertise innen økonomi og kvantitativ sosiologi, datavitenskap, finans og forsikring. ENSAE Paris er også en del av gruppen av nasjonale skoler for økonomi og statistikk (gener).
Lær mer om utdanningsprogrammer og forskning ved ENSAE Paris

Télécom Paris

Télécom Paris er Frankrikes ledende ingeniørskole for digitale teknologier. Skolen gir deg ferdighetene du trenger for å innovere og fremme entreprenørskap i en digital verden med bærekraftig fokus.

Télécom Paris ble grunnlagt i 1878, og tilbyr utmerket undervisning, tverrfaglig forskning på toppnivå og innovative fasiliteter: fab-lab, e-lab, designstudio og inkubatorer.

Våre hovedfelt dekker: datavitenskap og kunstig intelligens, cybersikkerhet, matematisk modellering, bilde- og signalbehandling, digital innovasjon, maskinlæring, tingenes internett (IoT), svært store nettverk og systemer, sky- og kvantedatabehandling, 5G og 6G mobil nettverk, blokkjede, innebygde systemer og telekommunikasjon.

Nyutdannede ved Télécom Paris nyter eksepsjonell ansettelsesevne i alle forretningssektorer, i Frankrike og i utlandet. Skolens sterke bånd med bedrifter, dens høye andel av internasjonale studenter og professorer, og dens rike studentliv på vår splitter nye campus vil hjelpe deg å oppnå ditt fulle potensial.

Et grunnleggende medlem av IP Paris, Télécom Paris er også medlem av Institut Mines Télécom (IMT).Télécom SudParis

Télécom SudParis ble grunnlagt i 1979 og utdanner ingeniører innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Utdanningsprogrammet er basert på en innovativ tilnærming som favoriserer skreddersydde akademiske programmer som tilbyr teoretiske kurs, prosjektbasert læring, så vel som bedriftspraksis. Télécom SudParis leder også viktige forskningsaktiviteter. IP Paris drar nytte av sin inngående kunnskap om alle emner relatert til IKT, som nettverk, informasjonssystemer, multimedia, modellering og anvendt matematikk. Telecom SudParis er basert på Saclay-platået med de fire andre IP Paris-skolene. Det har også sitt andre campus i Evry som er en integrert del av IP Paris campus. Télécom SudParis er også en skole ved Institut Mines-Télécom.

  Visumkrav

  Studentvisum for lengre opphold

  Hvis du er statsborger i et land i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EU-land (EU), Island, Norge og Liechtenstein) eller Sveits, trenger du ikke visum for å studere i Frankrike.

  Hvis du ikke er statsborger i et land i Den europeiske union (EU-land, Island, Norge og Liechtenstein) eller Sveits, må du be om en fra vår partner Campus France, som er gyldig som en fransk oppholdstillatelse (VLS-TS = Visa étudiant Long Séjour valant Titre de Séjour).

  Dette visumet lar deg bli i Frankrike i ett år. Du trenger ikke å søke om oppholdstillatelse i denne perioden. Visumet ditt må godkjennes av OFII (det franske immigrasjons- og integrasjonskontoret) innen de første 3 månedene etter ankomst til Frankrike.

  Visumsøknad

  Finn din Campus France-plass på Campus France-nettstedet

  • Tilfelle 1: Hvis bostedslandet ditt er et av de 46 landene som er underlagt "Études en France" ("Studier i Frankrike") prosedyren , registrer deg på "Etudes en France"-plattformen og last opp de nødvendige dokumentene. Campus France vil sjekke visumsøknaden din før du sender den til det franske konsulatet.

  • Tilfelle 2: Hvis ikke, må du søke om visumsøknaden din direkte hos den franske ambassaden eller konsulatet i ditt bostedsland. Finn all informasjon om visumsøknader på france-visas.gouv.fr og ditt konsulats kontaktinformasjon ved franske ambassader og konsulater

  Alumnistatistikk

  Steder

  • Palaiseau

   Route de Saclay Palaiseau CEDEX, 91128, Palaiseau

  Spørsmål