Keystone logo
Institute For Technology And Resources Management in the Tropics and Subtropics Master i miljø og ressurser
Institute For Technology And Resources Management in the Tropics and Subtropics

Master i miljø og ressurser

Cologne, Tyskland

4 Semesters

Engelsk

Fulltid

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

På universitetsområdet

Stipend

Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine

Introduksjon

Master i Miljø og Resources Management

Latin-Amerika og Karibia regionen (LAC) omfatter et stort mangfold av landskap og økosystemer og er svært heterogen i form av økonomisk utvikling og sosial og urfolkshistorie. Regionen står overfor alvorlige utfordringer som klimaendringer og naturkatastrofer; og under forhold med befolkningsvekst, urbanisering og industrialisering effektiv miljøpolitikk og programmer er nødvendige for berekraftig å styre naturressursene. Dette krever eksperter de være kjent med kultur, språk og politikk på begge sider og er dyktige i interkulturell kommunikasjon - kort sagt, fagfolk med lateral forståelse og trans-disiplinære tilnærminger for en bærekraftig utvikling.

Den binationale Master Prog startet i 2008 som et felles initiativ fra den tyske Academic Exchange Service (DAAD), den tyske føderale Kunnskapsdepartementet (BMBF), det tyske føderale departementet for økonomisk samarbeid og utvikling (BMZ) og den meksikanske National Council on Science and Technology (CONACyT).

Om programmet

Den to år Dobbelt Degree Master Program (å bli kjent som "Miljø og Resources Management -ENREM" med fokus på Latin-Amerika) bygger på de to akkrediterte masterprogrammene i de samarbeidende universiteter i Mexico og i Tyskland:

 • Maestria en Ciencias Ambient på Programa Multidisciplinario de Posgrado en Ciencias Ambient - PMPCA fra Universidad Autónoma de San Luis Potosí (UASLP-Mexico) med en tverrfaglig sammenheng
 • Master i Natural Resources Management and Development ved Institutt Teknologi og Resources Management - ITT fra TH Köln University of Applied Science (TH Köln-Tyskland) med en tverrfaglig tilnærming.

Målet med programmet

The Double Degree Master Program (kjent som ENREM) kvalifiserer unge fagfolk fra Latin-Amerika og Europa med de nødvendige ferdigheter, verktøy og metoder for å utvikle seg og anvende integrerte løsninger for miljø- og naturressursforvaltning i en internasjonal sammenheng - særlig tysk-latinamerikansk samarbeid - og samtidig gi sin arbeidserfaring og regional kunnskap til gjensidig læring og interkulturell miljø. Disse ekspertene er i stand til å analysere og løse komplekse miljøproblemer i deres spesifikke sosiokulturelle og politiske sammenhenger, gitt de tekniske og økonomiske muligheter i begge regioner.

Målgruppe

Den ENREM tilnærming er for Meksikansk, tysk og latinamerikansk deltakere, men programmet er åpnet for søkere av alle nasjonaliteter, hvis deltakerne er svært motivert for å arbeide i et internasjonalt samarbeid med Latin-Amerika og flytende snakke spansk og engelsk.

Mobilitet

Mobiliteten konseptet av programmet begynner med det første året i Mexico, tar den tredje semester sted i Tyskland og siste semester er eksklusivt for utvikling av masteroppgaven enten i Tyskland, Mexico eller en annen latinamerikanske land avhengig i avhandlingen emnet .

Degree

Vellykket nyutdannede av Double-Degree masterstudiet vil ikke får en ENREM grad, men i stedet to grader utstedt av

 • UASLP: Maestria en Ciencias Ambient
 • TH Köln: Master of Science Natural Resources Management and Development

Fremtidig karriære

Masterstudiet kvalifiserer studenten for en rekke attraktive posisjoner, med karriere perspektiver som arbeider med et høyt internasjonalt tankesett innen planlegging, prosjektgjennomføring og evaluering enten for:

 • Yrkeskarriere: forberede studentene på en sysselsetting i en næring, offentlige institusjoner, og ODA (både offentlig og tredje sektor) arbeider innen miljø og ressursforvaltning vanligvis med en tverrfaglig og internasjonal markedsorientering, eller
 • Forskning: fører til en PhD-studiet og senere arbeid ved et universitet eller forskning Centre

Innhold

Målet med Double Degree Master Program er å kvalifisere unge eksperter innen miljø- og naturressursforvaltning. I et tverrfaglig læringsmiljø, studenter diversifisere sine kunnskaper og bygge kapasitet til å tenke transdisciplinarily og sideveis, samt lag og lederegenskaper, blant dem interkulturelle ferdigheter. Denne kompetansen skal utstyre kandidater med evne til å analysere, karakterisere og løse komplekse problemer av miljø- og naturressursforvaltning og godt som fosterhjem bærekraftig utvikling, alt i tråd med tusenårsmålene, post-2015 utviklingsagenda og emergent SGDs.

Den kjerne modul gi studentene en oversikt over ulike utfordringer som er relevante for miljø- og naturressursforvaltning som Problemática y Gestión Ambiental, Desarrollo Sustentable, og noen faglige og metodiske tilnærminger som Ecología, Estadística, Economía Ecológica og Project og Business Management.

Den prosjekt~~POS=TRUNC moduler (Nario Multidisciplinario, ProjectIII- Implementation) er team-arbeid og prosjektbasert, og krever flerkulturelle studentgrupper å utdype en tverrfaglig og praksisrettet case study. Under disse Prosjekt moduler studentene gå gjennom prosesser av problemdefinisjon og analyse, utvikling av konsepter og løsninger, og avsluttet med å utforme et konsept for gjennomføring.

Den masteroppgave er basert på et nåværende forskning eller forvaltning problem og kan utvikles innenfor et pågående prosjekt i en bedrift eller institusjon i Mexico, Tyskland eller et annet latinamerikansk land, med sikte på å eksponere studentene til å praktisere og legge dem inn i et bredt internasjonalt nettverk av styrke forbindelser med organisasjoner som er involvert i de aktuelle forskningsfelt.

De viktigste kompetanse for å tilby løsninger for bærekraftig bruk av fornybare naturressurser spesielt i Latin-Amerika vil bli gitt i obligatorisk og spesialisering valgfrie moduler. Åpenbart, metoder og verktøy valgfrie moduler fokuserer på vitenskapelige metodiske ferdigheter.

Videre og styrke læringsprosessen, den ENREM Programmet tilbyr et bredt spekter av fritidsaktiviteter som seminarer om interkulturell kommunikasjon, språk kurs mv

Opptakskrav

For å søke om masterprogrammet søkerne bør minst oppfylle følgende krav:

 • Bachelor grad knyttet til miljøstyring: naturfag, tekniske fag, geografi, landbruk eller samfunnsfag
 • En relasjon til miljøstyring, enten ved studier eller yrkesarbeidserfaring
 • Minimum karakteren 8,0 basert på den meksikanske karaktersystemet eller tilsvarende
 • Bevis på engelskkunnskaper (TOEFL eller IELTS)
 • Bevis på spansk språkkunnskaper (gjelder søkere fra nasjonaliteter som ikke har spansk som sitt morsmål)
 • Grunnleggende kunnskaper i tysk språk er en fordel for meksikanske og latinamerikanske søkere
 • Svært motivert for å lære i et flerkulturelt miljø

Andre spesifikke krav til DAAD-stipend

 • Siste Akademisk grad ikke være mer enn 6 år gammel
 • Minimum 2 års relevant yrkespraksis etter bachelorgraden
 • Bevis på nåværende arbeidssituasjon ved søknadstidspunktet

Hvis du oppfyller kravene ovenfor, kan du lese nødvendig dokumentasjon for mer detaljert informasjon.

Om skolen

Spørsmål

Lignende kurs

 • Bachelor i logistikk og handel
  • Kaunas, Litauen
 • Master of Environmental Science
  • Joondalup, Australia
 • Mastergrad i vannkretsløpsteknikk
  • Online