Keystone logo
Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Introduksjon

Introduksjon

Institute of Advanced Design Studies (ADES) er en uavhengig designskole som tilbyr studieprogrammer innen bærekraft for studenter og fagpersoner. Våre programmer er basert på en tverrfaglig tilnærming til bærekraft og vi godtar studenter fra alle bakgrunner. Vi anerkjenner kompleksiteten og mangfoldigheten av utfordringene vi står overfor i dag med klimaendringer, miljøforringelse, arbeidsliv og endringene i det globale samfunnet, og at en ny type kompetanse er nødvendig for å takle disse utfordringene.

ADES er bygget for å trene en ny type designer, utstyrt med designtenkningsverktøy og prosessverktøy, kyndig til å jobbe i tverrfaglige team, mens de er bemyndiget til å bruke sin egen disiplin, det være seg innen design, kjemi eller bioingeniør, for å løse multi- disiplinære problemer i dag. I stedet for å ha et tradisjonelt fakultet, jobber ADES med gjestemoderatorer som er globale tankeledere fra et mangfold av fagområder, fra designere til biologer, ingeniører og filosofer, for å oppnå helhetlige tilnærminger som er egnet til å løse dagens problemer.

ADES-opplevelsen

Hos ADES vil du ikke bare lære; du vil samarbeide med våre gjestemoderatorer - innflytelsesrike ledere fra hele verden , som tror at det er på tide å engasjere Design Thinking for å løse globale utfordringer og fremme design som vil være til nytte for menneskeheten og miljøet. Intensiv interaksjon med disse ekspertene i ADES studio vil tillate deg å samarbeide som en del av en oppslukende læringsopplevelse med den delte ambisjonen om å forme omfattende designbaserte løsninger.

Globale trender viser flere co-lab typer utdanning , forbigående silotypene vi er vant til. I ADES-studioet jobber vi omtrent som et co-lab. Vi tilbyr natur- og menneskelig verdidrevet designutdanning, kombinert med teknologiske og vitenskapelige fremskritt i dag. Vi jobber for å utfylle eksisterende utdanningsprogrammer og for å øke utdanningsmangfoldet for bærekraft på tvers av fagområder. ADES studio jobber med design som produktiv vitenskap, designfilosofi og metodikk. Kursene våre bringer teori å bære på praksis; å inspirere og å påvirke handlingene som er gjort i tradisjonell praksis innen design, arkitektur, teknologi, ingeniørarbeid, så vel som andre felt der materialutgang blir produsert.

Vår beliggenhet

Instituttet er basert på Art Quarter Budapest (AQB), et gammelt bryggeri ved bredden av Donau-elven, omgjort til et internasjonalt senter for samtidskunst . Art Quarter ligger i den livlige byen Budapest , og byr på inspirerende utendørs- og utendørsplasser, flere bygninger med verkstedstudioer og boliger. ADES Studio ved AQB fungerer som et åpent rom der vi rommer foredrag og workshops, samt gruppearbeid og private studier. Studiet er alltid tilgjengelig for studentene våre utenom sesjonstider, for forskning og modulprosjektarbeid. Studentene har også tilgang til fellesrom utstyrt med kjøkken og avslappende områder. Kunstkvarterets flerkulturelle og kreative atmosfære bringer folk sammen for å tenke, skape og samarbeide.

ADES People and Network

ADES er en relativt liten organisasjon, men med sterke relasjoner innen den globale kreative og miljømessige industrien som jobber med et nettverk av partnere innen design, teknologi, bioteknologi, kunst og andre fagdisipliner i Europa og globalitet. Dette uvurderlige nettverket gir ADES-studenter samarbeid og arbeidsmuligheter etter endt utdanning.

Som ADES-utdannet vil kompetansesettet ditt bli beriket med Design Thinking for Sustainability som er gjeldende for å løse dagens flerfaglige problemer . ADES-kandidater vil danne alumner - et globalt nettverk av tankeledere innen bærekraft, dedikert til å jobbe med designbasert natur og menneskelige verdidrevne løsninger.

132068_iads_1500x1000_086.jpg

Hvorfor studere med ADES og hvorfor NÅ?

Fokuset på bærekraft i dag er enormt. Innsatsen rundt om i verden er betimelig, da klimaendringer og menneskelig fotavtrykk i miljøet viser seg i en skala vi ganske enkelt ikke er forberedt på. Oppfordringen om å "handle nå" er virkelig presserende. ADES ble bygget for å svare på denne presserende saken. Men ikke med flere grønne produkter, systemer og tjenester, men med en ide om at vi trenger “head-on før vår hands-on” for å komme til virkelig radikale løsninger. Tanken på at vi ikke kan løse problemene våre med de samme verktøyene som skapte dem. Ny design tenking for bærekraft er nødvendig som informerer om handlingen som så presset påkalles.

Fordelene med å studere med ADES

1. Sentral-europeisk beliggenhet

Budapest, hovedstaden i Ungarn, er en historisk og eklektisk by med et rikt og variert kulturliv. Du kan finne arkitektoniske skatter, mange museer, en rekke legende termiske farvann og et uteliv som er uten sidestykke i Øst- og Sentral-Europa. Det er også en studentsentrert og rimelig by, spesielt i vesteuropeiske termer.

2. Spesialister i design for bærekraftsstudier

Vi er en banebrytende, uavhengig designskole dedikert til å veilede våre studenter mot å bli tankeledere innen bærekraft.

3. Gjestemoderatorer i verdensklasse

ADES-studenter samarbeider med anerkjente forskere, lærde, designere og innovatører som er i forkant med å endre samfunnet vårt gjennom arbeidet.

4. Kreativt, inkluderende læringsmiljø

Å være en virkelig tverrfaglig utdanning, ADES læringsmiljø tillater eksperimentering, kreativitet og radikal innovasjon innenfor studiemetodene så vel som output, samtidig som den er åpen for kulturelt og disiplinært mangfold som følger med flerfaglige grupper.

5. En-til-en-veiledning

ADES erfarne veiledere er alltid tilgjengelige for diskusjoner og for å gi veiledning til individuelle studenter så vel som grupper. ADES studio fungerer som alle små produktdesignstudier, co-labs eller tenketanker der studenter, moderatorer og veiledere har lik tilgang til kunnskapsgenerering og hvor målet er samproduksjon av kunnskap.

6. Virkelighetsfokuserte kurs

Vår rolle i global utdanning er å være pioner innen designutdanning for bærekraft for flerfaglige studenter. Vi jobber for å utfylle eksisterende utdanningsprogrammer og for å øke utdanningsmangfoldet for bærekraft på tvers av fagområder. I våre kurs lærer studentene utover å lage grønnere design; de forsker på hvordan vi kan tilpasse våre nåværende organisasjoner og systemer til en verden ledet av prinsipper for økologi, bærekraft og spenst.

7. Internasjonalt studentfellesskap

Studentene våre er kreative og nysgjerrige, har allerede en ferdighetsbase og en grad i en disiplin, og ønsker å fremme sine ferdigheter og spesialisere seg i bærekraft. Klassene våre er sammensatt av individer med all kulturell og faglig bakgrunn, for eksempel innen produkt-service design, arkitektur, teknologiteknikk, også utdannet innen naturvitenskap, samt kunstnere, antropologer og filosofer.

8. Samlaboratype utdanning

I stedet for bare å lære en ny ferdighet, jobber ADES-studenter i grupper og sammen som et team for å sammen lage nye tankemetoder som kan brukes på fremtidig praksis innen design, arkitektur, teknologi og samfunnsutvikling. Gjestemoderatorene og foreleserne bringer den nyeste kunnskapen om sine felt, og opprettholder derfor alltid relevansen til ADES-arbeid for å løse datidens mest presserende problemer. I tillegg gir ADES fritidsplanverksteder, sommerskoler og studieturer nye kulturelle og disiplinære perspektiver utover ADES studio.

11. Design tankegang for radikal bærekraft

ADES-studenter vil kunne gå utover å anvende forretnings-som-vanlige designløsninger for menneskelig ønskelighet og ikke tenke på menneskelige, produktmessige eller forretningssentrerte måter, men de vil forstå at den mest kritiske begrensningen i alle designbestrebelser henter ut fra radikale bærekraft, som ved å opprettholde vår eksistens sammen med eksistensen av planeten vår. Vårt oppdrag er å overføre en tverrfaglig designutdanning slik at studentene våre kan bidra til et blomstrende miljø.

12. Studieturer

Kursopplegget inkluderer studieturer der studentene kan få eksterne kulturelle og disiplinære opplevelser.

plassering

Budapest, Ungarn. ADES Studio er basert på Art Quarter Budapest.

132066_artquarterbudapest.jpg

Foto: AQB

nettsted

https://ades.design/

Steder

  • Budapest

    Institute of Advanced Design Budapest Nagytétényi út 48-50 Budapest, Hungary, 1222, Budapest

Programmer

    Institusjonen tilbyr også:

    Spørsmål