Keystone logo
IPSA - Aeronautics and Space

IPSA - Aeronautics and Space

IPSA - Aeronautics and Space

Introduksjon

Velkommen til IPSA Graduate School of Engineering spesialisert på fly, rom og smart mobilitet!

IPSA, hvor luftfartsingeniørdrømmen går i oppfyllelse

Siden opprettelsen i 1961 har IPSA vært drevet av den konstante bekymringen for å matche opplæringen som gis til studentene med behovene til bedrifter. Dermed er vår Master i Aeronautical Engineering sammensatt av hovedfag og spesialiseringer som utgjør det grunnleggende for å tilegne seg og utdype essensiell og solid kunnskap på feltet. Dette programmet er i kontinuerlig utvikling og oppdatert under veiledning og arbeid fra skolens utviklingsavdeling.

Diplôme d'ingénieur , tilsvarende en mastergrad i luftfartsteknikk tildelt av IPSA, sertifiserer kandidaters evne til å takle ethvert problem relatert til luftfart og romfart. IPSA-opplæring lar også kandidater jobbe i relaterte avanserte felt innen luftfart og romfart, spesielt innen landtransport, som bruker teknikker og teknologier som ligner på de som brukes i luftfart.

Opplæring

Masterstudiet er basert på en balanse mellom akademisk og praktisk virksomhet: forelesninger, veiledninger, seminarer, designrådgivning, prosjekter knyttet til industrielle miljøer og praksisplasser. Studenten er hovedaktøren i opplæringen sin ved å velge et stort og annerledes alternativ som lar ham tilpasse kursene sine og få ekspertise på et felt etter eget valg. Forretningskonferanser og internasjonal åpenhet gir ytterligere ferdigheter i å bygge studentens kritiske tenkning og evne til å ta beslutninger.

Språk

Masteren undervises hovedsakelig på engelsk. Noen emner undervises på fransk fra andre semester.

Sammen med masterprogrammet drar studentene nytte av intensive franskspråklige kurs, da de må nå B2-nivå i fransk ved slutten av studieårene for å oppnå graden.

En Graduate School of Engineering nær industrien

I over 60 års eksistens har IPSA knyttet relasjoner og varige partnerskap med store aktører i romfartssektoren. Disse partnerne møter frivillige studenter og diskuterer ulike aspekter (vitenskapelige, tekniske, kulturelle og økonomiske) ved ingeniøryrket. Denne nærheten til industrien gjør at IPSA, gjennom sitt utviklingsråd, kan tilpasse opplæringen til bransjens behov. Alumni, som jobber i store selskaper i sektoren, vender lett tilbake til skolen for å dele sine erfaringer med fremtidige ingeniører ved IPSA.

Lidenskap er hovedmotivasjonen

Hvis det er en skole der lidenskap er til stede, er det IPSA. Foreningenes prosjekter avslører på grunn av deres kompleksitet den lidenskapelige siden til Ipsaliens. IPSA arrangerer også ulike arrangementer for å gjøre det mulig for studentene å leve ut sin lidenskap, som konferanser for luftfartsaktører i Frankrike, flysimulatorer, tilstedeværelse på forskjellige flyshow og sammenkomster.

Statistikk

IPSA i figurer

 • 3 formasjoner
  • Sivilingeniør
  • Bachelor of Engineering (på fransk)
  • Ingeniørstudier (på fransk)
 • 3 studiesteder: Paris, Toulouse, Lyon
 • 2.000 studenter
 • 3.000 alumner
 • +80 partneruniversiteter over hele verden
 • 700 partnerskap med ledende selskaper
 • 70 studentforeninger
 • 3.000 nyutdannede i nøkkelposisjoner i bedrifter
 • 90 % av studentene ansatt innen 3 måneder etter endt utdanning

  Steder

  • Paris

   63 boulevard de Brandebourg 94200 IVRY-SUR-SEINE FRANCE, 94200, Paris

  Programmer

  Spørsmål