Keystone logo
© Domus Academy
ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

Introduksjon

SKOLE

ISAD har som mål å tilby en høykvalitets yrkesopplæring innen arkitektur og design. Etter mer enn 30 års erfaring er instituttet involvert i en konstant evolusjon og forandringsprosess som gjør det mulig å oppdatere om didaktikkadressen eller lærerne som for tiden er unge fagfolk aktivt engasjert enten i frilans yrke eller inn i Det kritiske eller redaksjonelle feltet. En endring som under alle omstendigheter ikke har skadet instituttets opprinnelige ånd som fortsetter å være basert på arbeidsgruppene, om lærernes tilstedeværelse, på elevens sosiale liv, på utvekslingen av erfaringene og lærerne også. Samfunnets ånd, hvor en god konkurranse ikke utelukker samarbeidet og gjensidig utveksling.

Milan Galleria

historie

Etablert i 1980 Av en gruppe arkitekter, er ISAD en 100% italiensk skole med en filosofi som tar sikte på å utveksle arkitektoniske ideer og praksis og å danne profesjonelle designere. ISAD har nylig blitt bekreftet å være "Milanese School of Interior Design".

1982 Det første kurset i Hagedesign og senere på det første master-kurset i landskapsdesign. Et kurs som har dannet nesten alle hagesignere på Milanese-området og Nord-Italia.

1983 Det første bienniumkurset for "maritim arkitektur" for design av seil- og motorbåter, tilbys i dag som et verksted på "interiør-yacht design".

1984 Workshop og kortsiktig seminar om smykkedesign med Ivo Misani, "The Cellini Project". Det første kurset av "fotografering interiør" med Luciana Mulas. ISAD er en catwalk av kjente foredragsholdere av moderne design.

1992 Det første kurset av "antikk kunst estimator" holdt av internasjonale forelesere innen antikken.

1993 Den viktigste begivenheten er "fortellingen" av Achille Castiglionis faglige erfaringer, som har designet en eksklusiv utstilling for ISAD på scenen til et Milanese-teater i samarbeid med de mest kjente designfirmaene som har produsert sine mesterverk. Catiglioni har underholdt publikum med live forestillinger og fortellinger som forklarer etableringen av hver enkelt av sine produkter som var hovedelementene i scenografisk design.

1995 Begynnelsen av samarbeidet med ISAD med Kina. "Tong Ji University" i Shanghai inviterer ISAD til å holde noen konferanser på italiensk design og på ISADs utdanning. ISAD er invitert til å delta i en konkurranse om restyling av Shanghai "World Plaza" tårninteriør. Som en vinner av konkurransen, utarbeider ISAD, representert av arkitekt Marinella Jacini, dagens direktør for Instituttet, alle de felles og offentlige områdene i tårnet. Arbeidet i Kina fortsetter med deltakelse i konkurranseprosjekter og etterpå til design og realisering av "World Financial Center Mansion Building" i Beijing og "International Shipping Building" i Shanghai.

arkitektur

1998 I partnerskap med Atelier Mendini fremmer ISAD hendelser for Milan Design Week i Atelier Mendini Kontorer og i industriområdet av selve Prada-hovedkvarteret via Orobia med Jacopo Foggini.

1999 For åpningen av sin nye campus i Orobia i Milano organiserer ISAD i samarbeid med Atelier Mendini, 3 kvelder av arrangementer på temaet farge, "Color is music".

2000 I anledning av det tredje milleniet holdes en serie seminarer og forelesninger: Enrico Baleri, Marco Ferreri, Franco Raggi, Aldo Cibic, Fabio Novembre (ISAD-student på 80-tallet), Federico Bucci, Alessandro Vicari, Matteo Vercelloni, Luca Scacchetti . En ukes design workshop med John Brookes, en høyt rangert britisk hage designer.

2001 ISAD er tildelt av Provincia di Milano det beste prosjektet for master kurset "Beyond Barriers, design for handicapped" i partnerskap med HB Group.

2003 Intern konkurranse "Design med kobber" lansert av det italienske kobberinstituttet. Intern konkurranse "Plasticreativity" lansert av firmaet Makroform. Prototyper av de vinnende prosjektene presenteres i en ISAD-utstilling i Milan Design Week.

2004 Begynnelsen av partnerskapet med Rotational Design Association: Konkurranse lansert mellom studentene i designskolene for fortreffelighet i Milano for design av produkter realisert med rotasjonsdesignteknologi.

2005 Seminar sponset av Comune di Romano Banco for urban design forslag til kommunen mye og området.

2005 ISAD 25 års jubileum! I løpet av året arrangeres viktige hendelser:

 • "25. ISAD historier" utstilling av studentene prosjektet fungerer;
 • "3 avtaler for ISAD 25-årsjubileum" forelesninger om design:
 • Arkitekter et design Fungerer med Piero Lissoni og Fabio Novembre, moderator Enrico Morteo
 • Fotografi i arkitektur og design i Italia fra 80-tallet til i dag med Gabriele Basilico og Maurizio Galimberti, moderator Alberto Moioli
 • Interiør Made in Italy - Interiørdesignprosjektet i Italia fra 80-tallet til i dag med Jacopo Gardella, Piero De Martini og Matteo Vercelloni, moderator Giampiero Bosoni;
 • "1980/2005 Design, firmaer, produkter" utstilling og konfrontasjon av designprodukter fra 80-tallet og årene 2000, med deltakelse av Abet Laminati, Alessi, Cassina, Cappellini, Fontana Arte, Luceplan, Luxottica, Rossi di Albizzate, Spazio 900, Venini. Utstillingsdesign av Way SpA.
Designfarge

2008 Selskapet "Caffè Parigi Ltd" i Dublin tildeler ISAD organisasjonen av et interiørdesignverksted basert på en intern gradstudentkonkurranse for konseptdesign av en "Retail Concept Bar" i dokken i Dublin sentrum.
Designerne av det vinnende prosjektet inviteres til Dublin for prosjektets realisering under tilsyn av et lokalt kontor for arkitektur.

2009 Den berømte firmaet Colombo Design tildeler ISAD et designverksted for nye produkter av håndtak og baderomsutstyr. Deltakerne, valgt gjennom regelverk skisserer, realiserer ledende prosjekter av de nye produktene. Prisutdelingen finner sted på Triennale di Milano, og de vinnende prosjektene har blitt tildelt prototyper for produksjon av tilhørende gjenstander.

2010 Den første utgaven av Master i "Design Materials - Design Textile experiences" koordinert av Giorgio Correggiari. Mesteren, under sponsor av Milanos kommune, rådsavdeling "Ricerca, Innovazione e Capitale Umano" med samarbeidet med avdelingene "Turismo, Marketing Territoriale, Identità", "Cultura", "Attività produttive e Politiche del Lavoro", deltar Av prosjektet MIND (Milan Network for Design) som involverer Milanese designskolene of excellence. Masterkurset tar sikte på å utdype kunnskapen om designmaterialer i alle mulige anvendelser i mote og design generelt. Mesteren inkluderer også deltakelse av viktige firmaer av mote og design, anerkjente designere, stylister, journalister, kritikere og sosiologer.

I april måned og Milan Design-uken inviteres ISAD til å delta i Salone Satellite innenfor Salone Internazionale del Mobile, hvor utstillingen presenterer prototyper av de nyeste studentprosjektene.

2011 ISAD blir med i prosjektet Milano Summer School, sponset av Comune di Milano, med sine korte kurs innen Shop Design, Hotel Design, Utstillingsdesign, Fotografi og Arkitektur, TV Set Design, Interior Yacht Design, med tillegg av to nye kurs som var av stor interesse : Design for barn og kjæledyr Fantasy Design.

Føreren i Yacht Design og Engineering Process begynner, koordinert av arkitekten Marco Amadio. Organisering av "ISAD_Lab 14_7" arrangementet og utstillingen til ære for Giorgio Correggiari.

2012 "Design Materials - Design Textile Experience" Master blir "New Tech-Style Design", 1 st nivå akkreditert Master i samarbeid med POLI.Design.

Innebygd Design Master og Hage Design Master blir både 1. nivå Masters akkreditert av EABHES (European Accreditation Board of Higher Education Schools)

2013 Innebygd grunnkurs blir en 3-årig kurs og blir akkreditert som en bachelorgrad ved EABHES (European Accreditation Board of Higher Education Schools). ISAD utvider sitt pedagogiske tilbud med to viktige faglige workshops om bærekraftig arkitektur:

 • "Bygg med tre"
 • "Raw Earth Building"
Design logoer

Steder

 • Milan

  ISAD Design School Via Balduccio da Pisa 16 - Milano - Italia, , Milan

Spørsmål