Keystone logo
ISAE-ENSMA

ISAE-ENSMA

ISAE-ENSMA

Introduksjon

ISAE-ENSMA har hatt et rykte på seg for fortreffelighet i over 70 år som en institusjon som har utdannet over 6500 ingeniører på høyt nivå mens de deltok i internasjonalt anerkjent forskning, og sterke partnerskap med store selskaper.

ISAE ENSMA-programmet forbereder ingeniører for karrierer i designkontorer og forskning og utvikling innen luftfart og mer generelt innen transport, maskinteknikk og energi.

Læreplanen er omfattende og designet for å svare på industriens behov når det gjelder reaktivitet og kapasitet for tilpasning. Det dekker mekanikken til væsker og strukturer, aerodynamikk, energi, termisk prosjektering og fremdrift, materialer og industriell databehandling. Skolen utvikler sterke relasjoner til industrien og med fremste institusjoner for høyere utdanning og forskere i Frankrike og over hele verden. ISAE-ENSMA er referansehøyskolen for den franske felles INP-konkurrerende eksamen i luftfart og romdesign. ISAE-ENSMA er en ingeniørskole der opplæring og forskning er nært knyttet sammen. Opplæringen har en betydelig “forsknings- og utviklings” -komponent, og forskningen, som tydelig omfavner ”ingeniørvitenskapelige” sektoren, har tette bånd til industrien. Med sine laboratorier og ingeniører har skolen i lang tid utført kontraktsmessige aktiviteter for store firmaer, noen av dem rekrutterer også mange av våre nyutdannede. Dette er hovedsakelig selskaper som jobber innen luftfarts- og romfartsindustrien og mer generelt transport-, mekanikk- og energisektoren. Opplæringen som gis ved ISAE-ENSMA gjør det mulig for unge ingeniører å ta jobb i designkontorer og forsknings- og utviklingsstillinger, for det meste innen luftfarts- og landtransportindustrien.

131168_Photo4.jpg

Nøkkeltall

700 ingeniørstudenter

100 doktorgradsstudenter

200 fast ansatte

50 internasjonale akademiske partnerskap

20% av internasjonale studenter

3 masterstudier (undervist på fransk): luft- og bakketransport, materialer med høy ytelse og informatikk.

Forskning

P 'Institute - P' består av seks laboratorier innen forbrenning og detonasjon, aerodynamikk, varmeoverføring, mekanikk og fysikk i materialer og maskinteknikk. En teknologisk plattform kalt CEAT (forskningssenter innen aerodynamikk og varmeoverføring) fra University of Poitiers og ENSMA, samler tunge forskningsfasiliteter som også brukes til undervisning relatert til supersoniske testgrener.

Laboratory of Computer Science and Automatic Control for Systems

Laboratoriet er basert på fire akser (eller team):

- Data- og modellteknikk

- Sanntids innebygde systemmodellering

- Modellering, identifisering og diagnose av systemer

- Systemanalyse og kontroll

131166_Photo5.jpg

ISAE-ENSMA nyutdannede er hovedsakelig rekruttert av store nasjonale og internasjonale grupper (SNECMA, Airbus, Dassault, Renault, THALES, PSA, FRAMATOME, etc.) eller av entreprenørselskapene tilknyttet dem (ALTRAN, Teuchos, etc.). Når det gjelder sysselsettingssektorer, har våre kandidater en stor tilstedeværelse i luftfarts- og romfartsindustrien (45%), selv om den ganske omfattende karakteren av opplæringen også gir dem muligheter i sektorer som mekanikk og landtransport (25%) , energi (10%) og industriell IT

Steder

  • Chasseneuil-du-Poitou

    Avenue Clément Ader,1, 86360, Chasseneuil-du-Poitou

    Spørsmål