Keystone logo
Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Introduksjon

Som innenrikspolitikk av det osmanske riket, ble "Chamber of Commerce" etablert i 1885 i Izmir, handel byen århundrene. Denne etableringen var først gunstig for håndverkere. Men det kunne ikke være aktiv i lange krig og okkupasjon periode. Positive verk økt i republikken periode. İzmir Chamber of Commerce styrket sin langvarige struktur og ble den ledende frivillige organisasjonen i Tyrkia. For nå har den 55 tusen aktive 85 tusen inaktive medlemmer. İzmir Chamber of Commerce har alltid vært symbolet på innovasjoner og endringer siden İzmir Economics Kongressen i 1923 hvor Atatürk var også til stede. İzmir Chamber of Commerce som alltid har økt sine inntekter i over et århundre har etablert "İzmir Chamber of Commerce Foundation for Oppmuntring av sosialhjelp" med ledelsen i Ekrem Demirtaş i 1988. Blant målene var "åpne private universiteter for å utdanne unge mennesker til å tjene for økonomien i landet." Grunnlaget for dette målet var elementet i 1923 İzmir økonomi kongressen som sa "bør etableres skoler for økonomi utdanning, henrettet og støttet av handelskamre i store byer som er handelssentre. "Stiftelsen som overlever med støtte fra velgjørere i Izmir har støttet mange studenter ved å åpne primær skolebygg, İzmir Chamber of Commerce Foundation industri Yrkes Videregående og yrkesfag . Stiftelsen som også fungerer i helsesektoren har etablert İzmir Chamber of Commerce Süleyman Taştekin Eşrefpaşa Clinic. Imidlertid kan grunnlaget universitetet som İzmir gledet bli etablert i 2001. Støtte fra İzmir Chamber of Commerce og stiftelsen har den største rolle i suksessen til İzmir University of Economics fra første studieår til i dag.

Etter etableringen av det første grunnlaget universitetet Bilkent i Ankara i samsvar med 130th element av Grunnloven, i 15 februar 1990 İzmir Chamber of Commerce Foundation for Oppmuntring av sosialhjelp President Ekrem Demirtaş sa "Vi vil etablere et universitet med utenlandsk medium utdanning. "Fordi med endringene i høyere utdanning Law nummerert 2547 forskrift høgskolerådet som trådte i kraft ved å bli publisert i Official Gazette datert 10.04.1991 og nummererte 20841 la etablere en stiftelse universitet. Hvorpå, Ekrem Demirtaş, formann i styret i stiftelsen som skiftet navn til İzmir Chamber of Commerce Helse og utdanning Foundation "kunngjorde at de ville etablere en økonomi universitet i den 17 november 1999.

Etter det begynte byråkratiske og juridiske prosedyrer. Arbeidene ble mer intensiv når İzmir Chamber of Commerce styret full støtte grunnlegger styret. Men det var et problem, kunne stedet for å etablere universitetet ikke funnet. I mellomtiden, i møtet mellom Privatisering High Commission datert 14 november 2000 nummererte 2000 / 83it ble besluttet å etablere İzmir University of Economics i Sümer Konglomerat område med 160 000 m² i Halkapınar som ble tape penger. Denne beslutningen ble avskåret av byråkratene i Izmir, fagforeningene, Lov om beskyttelse av naturarv, Chamber of Architects og noen partimedlemmer. Den Nazilli Chintz Factory som var i samme vedtaket ble tildelt Adnan Menderes universitetet uten problem.

Grunnleggerne jobbet dag og natt, så etter alternative steder og Universitetet ble etablert offisielt med 2 fakulteter, 5 yrkesskoler og 2 institutter med loven nummererte 4633 publisert i Official Gazette nummerert 24373 datert 14.04.2001. Datoen at lovgivningen ble vedtatt blir feiret som grunnlaget datoen for universitetet. I mellomtiden, etter noen undersøkelser med forslaget fra Metropolitan Ordfører Ahmet Piriştina universitetet ble besluttet å bli etablert på 1 juli 2001 i Grand plaza hotel som ble forlatt i ni år. Den byråkratiske prosedyrer og harde endringsarbeid mot tid ble fullført. Det var 288 studenter i det første året i konferansesalen, klasser, kontor rom, restaurant, kantiner, student sovesal og hovedbygningen som ble gjennomført i tre måneder. Med begynnelsen av kursene på mandag, 22. oktober 2001 og den offisielle åpningen på fredag, 26 oktober 2001 niende president republikk Süleyman Demirel ga den første leksjonen.

Mission

The Mission of İzmir University of Economics er å utdanne og utruste kvalifiserte studenter med ledelse attributter, entreprenørielle evner, kritisk tenkning og evne til å bidra verdifull forskning i en rekke fag. Visjon

The Vision of İzmir University of Economics er å bli en fremragende institusjon for høyere utdanning i forkant av utdanning på en universell nivå og å pioner verdifull forskning i en rekke disipliner. De grunnleggende verdier i institusjon

Deltakelse; fremme av et fagmiljø som er universell, fleksibel, pluralistisk, transparent og åpen for samarbeid. Innovasjon; å ta del i tverrfaglige forsknings- og utviklingsaktiviteter, som er effektive, kreative og i forkant av nye funn, Samfunnsansvar; å være ansvarlig i samfunnet ved effektivt å forvalte sine sosiale ressurser i produksjon og formidling av universell kunnskap, Perfetionism; å konsekvent fokusere på best mulig utfall i hver aktivitet.

Opptakskrav til programmet

Vis ditt engasjement og din vilje til å lykkes på handelshøyskolen ved å ta GMAT-eksamenen – den mest brukte eksamenen for opptak som måler dine kritiske tenkning og resonneringsevner.

Last ned GMAT-miniquizen for å få en smak av spørsmålene du finner i eksamen.

Steder

  • Izmir

    İzmir University of Economics, Sakarya Caddesi, No:156, 35330, Izmir

    Spørsmål