Keystone logo
Julius Maximilians Universität Würzburg

Julius Maximilians Universität Würzburg

Julius Maximilians Universität Würzburg

Introduksjon

foto høflighet Julius Maximilians Universität Würzburg

133816_university.jpg

Historie

Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU) , grunnlagt i 1402, er et av universitetene i den tyskspråklige verdenen som har en lang og rik tradisjon. Mange kjente forskere og forskere har markert seg her, som Carl Siebold, Rudolf Virchow og Franz Brentano.

Så langt har 14 nobelprisvinnere forsket her, inkludert Wilhelm Conrad Röntgen, som oppdaget røntgenstråler ved Würzburg. I 1985 fikk fysikeren Klaus von Klitzing denne utmerkelsen for sin oppdagelse av kvante Hall-effekten. Harald zur Hausen fikk nobelprisen i medisin i 2008 for å oppdage at virus utløser livmorhalskreft.

I tillegg har elleve forskere fra University of Würzburg mottatt en Leibniz-pris - den mest prestisjefylte tyske forskningsprisen.

Julius-Maximilians-Universität utvides hele tiden: Siden 1960-tallet har den spredd seg ut på en høyde i den østlige kanten av byen, kalt Hubland. Det har dukket opp et grønt campus der, som samler store deler av vitenskap og humaniora. Dette er også hjemmet til Universitetsbiblioteket, kantinen og Universitetsidrettsanleggene. I 2011 ble dette området utvidet med ytterligere 39 hektar, og tilbyr en enorm mengde plass til nye instituttlokaler og seminarrom.

Outlook

Nye studieprogrammer og tilstrømningen av nye studenter fortsetter å stimulere til vekst. Nye bygninger for Rudolf Virchow Center for Experimental Biomedicine og University Hospital, en ny sentral forelesningssal og seminarbygg for alle fakulteter, et vitenskapslaboratorium, en ny kantine og oppussing av fakultet for kjemi og farmasi viser alle at JMU går fremover.

Fakta og tall

Mer enn 28 000 studenter, inkludert 2300 ungdommer fra utlandet, er registrert på ti fakulteter. Disse kan deles inn i fire hovedområder: Humaniora, jus og økonomi, biovitenskap og naturvitenskap og teknologi. Universitetet og sykehuset gir arbeidsplasser for 10.000 mennesker. Rundt 3000 er med på den vitenskapelige ansatte, mer enn 400 som professorer.

Fakulteter og sentre

Fakulteter

 • Katolsk teologi
 • Lov
 • Medisin
 • Kunst, historiske, filologiske, kulturelle og geografiske studier
 • Human Sciences
 • Biologi
 • Kjemi og farmasi
 • Matematikk og datavitenskap
 • Fysikk og astronomi
 • Bedriftsledelse og økonomi

Sentrale vitenskapelige enheter

 • Botanisk hage
 • Graduate Schools
 • Martin von Wagner Museum
 • Mineralogisk museum
 • Rudolf Virchow Center
 • Forskningssenter for smittsomme sykdommer
 • Profesjonell skole for utdanning
 • Senter for mediedidaktikk
 • Psykologisk rådgivningssenter for begavelse

Servicesentre

 • Universitetsbiblioteket
 • Informasjonsteknologisenter
 • Senter for idrett og kroppsøving
 • Språksenter

foto høflighet Julius Maximilians Universität Würzburg

133817_university_springtime.jpg

studier

Studiemuligheter

JMU tilbyr mer enn 250 studieprogrammer. Bachelor- og masterstudiene inkluderer følgende programmer:

Kunstundervisning, Kunsthistorie, Luftfart og rominformasjonsteknologi, Biokjemi, Biologi, Biomedisin, Bedriftsadministrasjon, Bedriftsinformasjonsteknologi, Bedriftsmatematikk, Katolsk teologi, Kjemi, Klassiske studier, Beregningsmatematikk, Datavitenskap, Kulturlandskap, Digital humaniora, Utdanning, Engelsk / amerikanske studier, europeisk etnologi / etniske studier, evangelisk teologi, matkjemi, funksjonsmateriell, geografi, tyske studier, historie, menneskelige faktorer i datasystemer, indologi / sørasiatiske studier, biovitenskap, språkvitenskap, matematisk fysikk, matematikk, medier Kommunikasjon, Moderne Kina / Kinesiske studier, Museologi, Musikkpedagogikk, Musikkologi, Nanostrukturteknologi, Filosofi, Filosofi og religion, Fysikk, Politiske og sosiale studier, Privatrett, Psykologi, Offentlig rett, Romansk språk og litteratur, Russisk språk og kultur, Vitenskap og teknologi, spesialpedagogikk og idrettsvitenskap. Programmer i medisin, odontologi, farmasi, jus og lærerutdanning i nesten alle skoletyper kulminerer med statseksamen.

Videreutdanning

I tillegg til dette er det parallelle kurs og viderefag innen eksperimentell medisin, europeisk rett og andre studieretninger. Universitetet tilbyr også noen videreutdanningskurs, for eksempel psykologisk psykoterapi, innkjøp og forsyningsledelse, og Executive Master of Business Integration (MBA). Senter for etterutdanning koordinerer deltidskurs for fagpersoner som utvides kontinuerlig.

Doktorgrader og doktorgradsstudier

Som et viktig element i promotering av unge talenter, tilbyr JMU doktorgrader på alle studieområder, selv på tverrfaglige felt, med intensiv veiledning og utfyllende flerfaglige kurs. University of Würzburg Graduate Schools for doktorgradsstudenter fra alle fagområder ble satt opp for dette formålet.

Forskning

Øverst i Tyskland og verden

2018 har Julius-Maximilians-Universität Würzburg lykkes i konkurransen om de mest innovative forskningskonseptene i Tyskland med sitt felles forslag til Cluster of Excellence "Complexity and Topology in Quantum Materials", drevet samarbeid av fysikkteam fra JMU og TU Dresden.

Universitetet kan skryte av mange samarbeidende forskningssentre, forskerskoler og forskningsgrupper, som er finansiert av det tyske forskningsstiftelsen (DFG). Disse forskningsfasilitetene på toppnivå er sikret for Würzburg til tross for hard konkurranse fra andre institusjoner for høyere utdanning.

Julius-Maximilians-Universität er blant de mest suksessrike tyske institusjonene for høyere utdanning. Dette kan tilskrives forskere og forskere av høyt kaliber, så vel som dets tverrfaglige forskningssentre som er opprettet innen medisin, vitenskap og humaniora.

Suksess i rangeringer

Faglige rangeringer bekrefter fortsatt universitetets ledende posisjon. I det totale resultatet av Shanghai Ranking 2018 er JMU et av de 200 beste universitetene i verden og i topp 14 i Tyskland; i Biomedicine har Shanghai Ranking plassert JMU blant de 100 ledende universitetene i verden i sin kategori "Biomedical Engineering".

Og den nyeste Times Higher Education World University Ranking setter University of Würzburg på 159. plass over hele verden blant de 1 258 universitetene som er vurdert over hele verden.

Universitetssykehuset

Utmerket medisinsk behandling og forskning på toppnivå til fordel for pasienter: Dette er mottoet til universitetssykehuset. Vitenskap og behandling av pasienter er så tett sammenvevd her at pasientene alltid drar nytte av de nyeste standardene innen medisinsk terapi.

Sykehuset kom på 14. plass av 1100 sykehus i hele Tyskland i FOKUS-rangering. 2017 Universitetssykehuset gir inn-pasientbehandling for rundt 62 000 mennesker og ser 261 000 ut-pasienter. Et nytt Center for Operative Medicine (ZOM) ble åpnet på det utvidede Medical Campus i 2004. Dette ble fulgt i 2009 av det nye Center for Internal Medicine (ZIM). I 2017 flyttet Comprehensive Heart Failure Center University Würzburg inn i et nytt forskningsbygg nær ZIM. Forberedelser pågår for flere nye bygninger.

Kosmopolitisk og familievennlig

Internasjonale bånd

Julius-Maximilians-Universität opprettholder mange partnerskap med universiteter i Afrika, Amerika, Asia, Australia og Europa, og styrker disse forholdene kontinuerlig. I tillegg er det betydelige relasjoner på nivå med institutter og avdelinger. Internasjonalisering er en topp prioritering for JMU. Studentene får forskjellige muligheter til å satse på noen av sine studier i utlandet. Til gjengjeld har unge mennesker fra utenlandske partneruniversiteter sjansen til å studere i Würzburg.

Alumni

Alumni-nettverket ved universitetet samler en ekstremt variert blanding av mennesker. Medlemmene har et vell av erfaring som kommer både studenter og forelesere til gode.

Målet med alumniarbeidet er å beholde slik erfaring for universitetet og å gjøre det mulig for våre alumner å delta i universitetslivet. Alle våre alumner, så vel som alle våre nåværende mennesker, er invitert til å registrere seg i alumniportalen på universitetets hjemmeside.

Familie og barn

JMU ble sertifisert som et familievennlig universitet igjen i 2015. Den jobber kontinuerlig for å forbedre balansen mellom studier eller karriere og familie. Universitetets familietjeneste gir råd og informasjon om alle aspekter av denne problemstillingen. Det hjelper med å arrangere barnehageplasseringer og barnevakt og arrangerer et heldags program for skolebarn i løpet av ferien. Det driver også et anlegg som gir korttidsomsorg for spedbarn.

Universitet og industri

Universitetet er viktig for næringslivet: som en partner i applikasjonsorienterte forskningsprosjekter og som lærer av morgendagens ledere. Universitetet opprettholder nære bånd mellom akademia og industri slik at de nyeste teknologiene raskt og direkte finner veien fra laboratoriet til næringslivet.

Universitetet ivaretar oppfinnelser og forskningsresultater med eiendomsrett og gir lisenser. Og det gir støtte til forskere og forskere som ønsker å starte opp sitt eget selskap.

foto høflighet Julius Maximilians Universität Würzburg

133818_campus.jpg

campus

Ung og levende

Universitetet og byen Würzburg har alltid hatt nær tilknytning. I en befolkning på rundt 125 000, sikrer studentene fra JMU, University of Applied Sciences og University of Music, sammen med rundt 34 000 mennesker, at Würzburg forblir ung og levende. Würzburg ligger i et kupert vindyrkingsområde som minner om Middelhavsområdet. River Main renner gjennom byen, og gir en romantisk atmosfære til mange av sine severdigheter. Ta for eksempel den gamle hovedbroen: de imponerende steinstatuene, den vakre utsikten over festningen og det historiske sentrum - alt dette gir en flott atmosfære!

Livet langs elven

Mange studentaktiviteter foregår ved siden av River Main med sine promenader, enger og ølhager: å oppdage musikken og kulturen til vårt nabokontinent på Main meadows under Europas største Afrika-festival, vandre barbeint i sanden ved bystranden eller nyte konserter og teaterforestillinger på en flytende scene under Würzburg Docks Festival - alt dette og mer tilbys i Würzburg. Et annet populært arrangement er Mozart-festivalen, der "Serenade nr. 13" fremføres i en avslappet atmosfære i Court Garden of the Residence.

Om byen

Avstandene innen Würzburg sentrum kan enkelt dekkes til fots. Sportslige mennesker kan nå alle destinasjoner på sykkel. Det mangler ikke sportsalternativer i byen; det er sykkel-, løpe- og skøyteruter, som fører langs elven Main eller gjennom vinmarkene. Universitetet tilbyr et bredt spekter av sportsaktiviteter, alt fra capoeira til yoga.

Kulturelt bidrag fra universitetet

JMU har også kultur og nytte av byen og regionen: konserter av Institute of Music Research eller utstillinger i universitetets museer beriker kulturscenen. For allmennheten organiserer universitetet foredrag, opplesninger og andre offentlige arrangementer. I tillegg er det laboratorier for skoleelever, et barneuniversitet, skoleelevers universitet og studieprogrammer for eldre. Alle disse arrangementene kombinert med andre kulturelle tilbud og fritidstilbud i Würzburg - teatre, konserter, friluftsfestivaler og vinfestivaler - for å skape et attraktivt miljø å leve og arbeide i.

foto høflighet Julius Maximilians Universität Würzburg

133815_Wurzburg.jpg

Steder

 • Würzburg

  Sanderring 2, D-97070, Würzburg

  Spørsmål