Keystone logo
© Uni.
KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

Introduksjon

Velkommen til hjemmesiden for Det teologiske fakultet og religiøse studier.

Fakultetet vårt er en av de eldste teologiske fakultetene i verden. Siden 1432 har fakultetet rørt livet til utallige studenter, som nå jobber og bor over hele verden. Det teologiske fakultet og religionsvitenskapen oppfatter seg som ligger ved korset av akademiet, kirken og dagens kultur og samfunn, med et spesielt sted for den katolske tradisjonen. Fakultetets forskning og undervisning er alltid preget av en omhyggelig håndtering av fortiden, en grundig forpliktelse med hensyn til nåtiden, og en håpfull tro på en bedre fremtid.

Dette var aldri mer så tilfelle enn i denne dag og alder. En engasjert gruppe professorer og forskere forsøker å utdanne alle studenter (internasjonalt eller på annen måte) på en slik måte at de forbereder dem til fremtidig faglig jobb i de mange domenene våre programmer gir tilgang til. De profesjonelle mulighetene er forskjellige: våre alumner arbeider i utdanning, forskning, pastorale omsorg, sosiale organisasjoner, etc. Deres arbeid gjør virkelig en forskjell. Det er derfor Fakultetet har til hensikt å fortsette med studiet av kristen teologi i dialog med andre verdensreligioner og andre humaniora. En moderne teologi trenger å være interessert i kulturer som religioner er fra hverandre. Når det gjelder andre verdensreligioner, er det spesielt oppmerksom på bokens religioner: islam og jødedom.

Fakultetet er sterkt interessert i det relevante og særegne bidrag til samfunnet til alle, studenter, professorer og medarbeider, hver på sin egen måte. Det gir et levende miljø for teologisk forskning, undervisning og service, som fakultetet mottar internasjonal anerkjennelse og takknemlighet. Fakultetet vårt mottar hvert år mange nye internasjonale studenter til å delta i det komplette programmet på engelsk som tilbys av fakultetet vårt. Takket være det rike mangfoldet i bakgrunn og arv, legger disse elevene sin egen smak til en allerede stimulerende mangfold av ideer og meninger.

Disse studentene og mange andre utenlandske forskere er klar over at fakultetet har en av de rikeste og største teologiske biblioteker i verden. Ligger i hjertet av byen, er vårt fakultet også et flott sted for mange konferanser og symposier organisert av våre kolleger.

Fakultetets nettsider har mye å tilby: Praktisk informasjon, men også informasjon om fakultetet og dets historie, en historie vi er stolte av, så stolt over at vi i dag jobber hardt for å fortsette tradisjonen for å kombinere grundig forskning, utmerket utdanning og meningsfull service, i prosjektet som kalles Teologiske fakultet og religiøse studier.

Kommer til å studere på KU LEUVEN

Velkommen til Katholieke Universiteit Leuven, et av de eldste universitetene i Europa. Vi tilbyr utdannelse av høy kvalitet basert på toppmoderne internasjonal vitenskapelig forskning og gode, omfattende studentfasiliteter. Leuven er en pittoresk historisk by, men en som er livlig med livet og lever på studentens rytme.

KU Leuven ligger i Belgia, i hjertet av Vest-Europa, og har vært et læringsenter i nesten seks århundrer. I dag er det Belgias største universitet og grunnlagt i 1425, et av de eldste og mest anerkjente universitetene i Europa. Som et ledende europeisk forskningsuniversitet og medstifter av Liga for europeiske forskningsuniversiteter (LERU) tilbyr KU Leuven et bredt spekter av internasjonale mastergradsprogrammer, alle støttet av høykvalitets, innovativ, tverrfaglig forskning.

Siden etableringen har KU Leuven vært basert i byen som deler navnet sitt. Leuven er en hyggelig, trygg og livlig studentby, hvor århundrerrik historie møter banebrytende vitenskap. Universitetet tilbyr også studieprogrammer på campus i 11 belgiske byer, inkludert Brussel, Gent og Antwerpen.

Mission statement

KU Leuven oppfyller sitt oppdrag ved å tilby høy kvalitet tverrfaglig forskning og utdanning med en katolsk signatur.

Akkrediteringer

EFMD Equis-akkreditertAMBA-akkreditertAACSB-akkreditert

Steder

  • Leuven

    Sint-Michielsstraat 4, 3000, Leuven

Spørsmål