Keystone logo
© The University of Milan La Statale
University of Milan

University of Milan

University of Milan

Introduksjon

Universitetet i Milano, også kjent som "La Statale", er et hundre år gammelt, multi-campus, tverrfaglig offentlig universitet i hjertet av Milano, den italienske hovedstaden for innovasjon, kultur og design. La Statale, det største universitetet i Lombardia-regionen, et av de rikeste og mest avanserte distriktene i Europa, er meget godt rangert, både på nasjonalt og internasjonalt nivå, takket være den høye kvaliteten på undervisningen og den akademiske forskningen. Med sine 8 fakulteter og 2 skoler (Humaniora, School of Exercise and Sports Science, Pharmacy, Medicine, Veterinary Medicine, Law, Political, Economic and Social Sciences, Agricultural and Food Sciences, Science and Technology, School of Language Mediation and Intercultural Communication) La Statale tilbyr 157-graders kurs på lavere og høyere nivå, 36 PhD-programmer, 65 forskerskoler og flere yrkesfaglige master-, sommer- og vinterskoler.

Ved å bli med oss ​​vil du oppleve et ekte internasjonalt, utfordrende, banebrytende akademisk miljø! La Statale er faktisk det eneste italienske medlemmet av LERU, et prestisjefylt nettverk som samler, kun på invitasjon, 25 forskningsintensive europeiske universiteter. Det er også et stolt medlem av 4EU+ Alliance som har som mål å utvikle et integrert europeisk universitetssystem. I nær fremtid vil våre vitenskapelige fakulteter bli flyttet til MIND (Milano Innovation District) campus, et ambisiøst prosjekt som tar sikte på å tilby studenter fra hele verden de mest avanserte, tiltalende og funksjonelle infrastrukturene, fasilitetene og laboratoriene i nær sammenheng. med The Human Technopole labs.

Du vil studere på en moderne urban campus i et sterkt innovasjonsdrevet økosystem. Internasjonale studenter er hjertelig velkommen til universitetet vårt. Vi tilbyr mer enn 40 engelskunderviste programmer på alle nivåer (bachelor, master og doktorgrad), mer enn 20 dobbeltgradsprogrammer, gratis italiensk språk- og kulturkurs, dedikert økonomisk støtte og faste gunstige skolepenger. Bli med oss ​​og bli en del av vår spennende fremtid!

Vi ser frem til å se deg i Milano.

Organisasjon

Personene, styrene og planleggingsdokumentene som er involvert i akademisk styring: fra rektor til styret. Ledelsen og administrasjonskontorene, bibliotekene, avdelingene, fakultetene og skolene, kulturhus og institusjoner, og universitetsgårder.

 • Styring og strategi
 • Kontorer og fasiliteter

Kvalitetssikring

Prosessene, menneskene og verktøyene sikrer kvalitet i undervisning, forskning og det tredje oppdraget, kalenderen for treningsarrangementer.

Forskning

Universitetet i Milano er et ledende italiensk universitet for investeringer i forskningsinfrastruktur og menneskelig kapital: to essensielle elementer for å takle de komplekse kunnskapsutfordringene i en raskt skiftende sosial og industriell kontekst.

Som en offentlig institusjon opptatt av utvikling og fremgang av kunnskap, har universitetet alltid vært forpliktet til forskningsprosjekter som påvirker livskvaliteten til innbyggerne. Forskning ved Universitetet i Milano utføres for det meste i avdelingene og de mange spesialiserte strukturene, og fremmer etableringen og veksten av samarbeidsnettverk lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Vitenskapelig aktivitet involverer hele det akademiske miljøet fra professorer, forskere, doktorgradsstudenter, stipendiater og stipendiater til studenter, i en ideell søken etter nye ideer.

Tredje oppdrag

I tillegg til sine to nøkkelfunksjoner – vitenskapelig forskning og utdanning – engasjerer universitetet seg i Third Mission-aktiviteter rettet mot spredning av kultur , og kunnskap og overføring av forskningsresultater utenfor det akademiske miljøet, og dermed bidra til sosial og kulturell vekst.

Universitetet har til hensikt å være en økonomisk og kulturell motor for lokalområdet , fremme fremgang og innovasjon, og fremme dialog og samhandling med innbyggere, det økonomiske systemet og offentlige og private institusjoner.

I «kunnskapssamfunnet» vil vi utnytte våre flerfaglige ferdigheter for å skape synergier og fremme samarbeid og utveksling både internt og eksternt.

Campus funksjoner

Libraries

University Library Service (Servizio bibliotecario d'Ateneo, SBA) består av 17 biblioteker , hver av dem spesialiserte seg på et av områdene undervisning og forskning ved University of Milan . De gir tilgang til 1 800 000 trykte bøker og over 28 000 tidsskrifter. I tillegg gir Digitalbiblioteket tilgang til 700 000 e-bøker, 140 000 tidsskrifter og rundt 270 databaser.

Brukere kan få tilgang til denne rike samlingen av bøker og dokumenter gjennom Minerva , universitetskatalogen som lar deg søke etter alle samlinger og få tilgang til elektroniske ressurser.
Gjennom det personlige området til Minerva kan leserne sende låneforespørsler, reservere bøker som for øyeblikket er utlånt og be om fornyelse.

Bibliotekstjenesten gir også tilgang til rik dokumentar Arkiver knyttet til personligheter og institusjoner fra verden av akademia, kultur og publisering, samt universitetets historiske arkiv.

I tillegg til å tilby utstyrte rom hvor brukere kan studere, finne tidsskrifter og låne bøker til eksamen og forskning, tilbyr universitetsbibliotekene assistanse og bibliografiske informasjonstjenester . Bibliotekarer kan hjelpe deg med å finne det du leter etter: du kan også kontakte dem hjemmefra gjennom nettjenesten "Spør en bibliotekar".

Bibliotekene arrangerer også treningsøkter om nettsøk og om bruk av nettkataloger, databaser, e-bøker og tidsskrifter i det digitale biblioteket.

  Opptak

  Steder

  • Milan

   Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

  • Milan

   Milan, Italia

  Spørsmål