Keystone logo
© ©Linnaeus University
Linnaeus University

Linnaeus University

Linnaeus University

Studentøkt

Å flytte til et nytt land, begynne på studier og et nytt liv er et stort steg. Heldigvis for deg har elevene våre allerede vært gjennom prosessen! Derfor vil de invitere deg til et webinar for studenter av studenter.

Introduksjon

Linnaeus University er et moderne, internasjonalt universitet i sørøst i Sverige. Vi holder til i to naturelskende byer, en ved Østersjøen og en omgitt av innsjøer i den grønneste byen i Europa.

Studerer ved Linnaeus University

Å studere i utlandet er mer enn bare å få en utdannelse. Å studere betyr å få nye venner, lære om en ny kultur, forelske seg, bygge en karriere, lære et nytt språk, få en sykkel og bli en del av et fellesskap. Linnaeus University er fullt av liv. Velg et universitet der livet er mulig.

Studentliv

Universitetslivet har mye å tilby, fra møte med venner på studentpuben til å delta på arrangementer og kulturelle aktiviteter. Studentforeningen og studentforeningene gjør sitt beste for at du skal føle deg som hjemme.

Kvalitets fritid er viktig når du er student. Hvis du finner glede og oppfyllelse i studentlivet ditt, vil du få ekstra energi til studiene. Du vil ikke synes det er vanskelig å finne noe å gjøre. Studentene er flinke til å organisere morsomme konkurranser, fester, konserter og turer.

Hvis du også benytter anledningen til å bli involvert i studentforbundet eller i andre fritidsaktiviteter, kan du få nyttige ferdigheter og erfaringer som kan vise seg uvurderlige når du søker på jobb senere i livet.

Linnéforbundet jobber for å sikre at du får best mulig utdanning, men har også som mål å tilby hyggelig aktivitet i tillegg til studiene. Det er en rekke studentorganisasjoner og klubber ved universitetet som tilbyr et bredt spekter av fritidsaktiviteter for studenter.

ESN (Erasmus Student Network) er den største studentorganisasjonen i Europa. Den består av et nettverk av lokale seksjoner som arrangerer arrangementer for studenter som skal til utlandet for å studere, og også lokale studenter. ESN -seksjonene ved Linnaeus University er ESN Kalmar og ESN Växjö (VIS). Begge seksjoner organiserer lokale arrangementer som grilling, sportsaktiviteter og temakvelder med typiske svenske tradisjoner representert, samt turer i og utenfor Sverige.

Kompis-programmet

Kompis-programmet matcher internasjonale studenter med (for det meste svenske) studenter. Kompisene hjelper de internasjonale studentene med daglige spørsmål, introduserer dem for svensk kultur og levesett samt hvordan det er å være student ved Linnaeus University .

Studentforeninger

Det er rundt 70 studentforeninger ved Linnaeus University , hvor du som student kan delta i en rekke aktiviteter. Sjekk studentforeningene.

Kanskje foretrekker du sportslige arrangementer, spiller musikk i et studentorkester, filmsessioner, sang eller engasjerer deg i å skrive om emner som påvirker deg som student? Vær aktiv i studentlivet er en mulighet til å møte nye venner, være i stand til å utvikle deg selv i en av dine interesser og jobbe sammen i et team med mennesker som liker å gjøre det samme.

Internasjonale muligheter

Som student ved Linneus University vil du få interkulturelle perspektiver gjennom både undervisning, samhandling med internasjonale studenter, internasjonal kurslitteratur,e og gjesteprofessorer fra andre land. På denne måten vil du utvide horisonten og ta imot utfordringer og ulike perspektiver på både deg selv og dine omgivelser. Internasjonale erfaringer får deg til å vokse akademisk, personlig og profesjonelt.

Statistikk

Flere fakta om Linnaeus University:

 • Grunnlagt 2010 gjennom en fusjon mellom universitetet i Kalmar og universitetet i Växjö;
 • Ligger i Kalmar og Växjö;
 • 44 000 påmeldte studenter;
 • 2200 registrerte internasjonale studenter;
 • 6. største universitet i Sverige når det gjelder antall studenter;
 • 780 partneruniversiteter i mer enn 80 land;
 • 100-graders programmer på første trinn, 8 av dem undervist på engelsk;
 • 80-graders programmer på videregående nivå, 35 av dem undervist på engelsk.

  Campus funksjoner

  Kalmar og Växjö

  Linnaeus University ligger i to byer i den sørøstlige delen av Sverige - Kalmar og Växjö. Begge byene ligger i regionen Småland, et fylke hvor havet og naturen alltid er i nærheten.

  Kalmar - Studentbyen ved havet

  Byen Kalmar ligger ved kysten, noe som Linnaeus University nylig utnyttet ved å bygge nye universitetsbygg rett ved havnen og samlet universitetet på ett sted. Siden havnen ligger i Kalmar sentrum, kan studentene gjøre sine daglige gjøremål i sentrum og fylle byen med suset av aktiviteter. Kalmar har rundt 65 000 innbyggere og en lang historie som går tilbake til middelalderen - noe som ikke vil gå upåaktet hen når man har det gamle Kalmar slott rett rundt hjørnet fra campus. Byen har blitt kåret til "Sveriges sommerby", kanskje takket være de mange dagene med sol, strendene rundt i byen og arrangementene og konsertene.

  Växjö - Et levende campus

  Alt på campus i Växjö er innen fem minutters gangavstand - studentboliger, klasserom, biblioteket, restauranter og puber, innsjøer og fritidstilbud. Campus er full av liv og energi og er en naturlig møteplass for alle studenter og interesser. Växjö har rundt 90 000 innbyggere og har blitt erklært som den grønneste byen i Europa" på grunn av de miljøriktige løsningene som er implementert. Navnet Växjö er oversatt til "byen med innsjøer", som er noe som ikke går upåaktet hen, med en av de mange innsjøene like ved campus. Med skogen rundt blir det det perfekte stedet for fotturer og jogging.

   Opptak

   Finn mer informasjon ved å klikke på hvordan du søker.

   Visumkrav

   Søker om oppholdstillatelse gjennom Migrationsverket.
   Generell informasjon, klikk på Les mer.

   Stipend og finansiering

   Vi har stipend tilgjengelig for studenter som studerer masterprogram. Det er mulig å få inntil 75 prosent reduksjon av skolepengene for et fullt program.

   Sjekk også ut det svenske instituttets stipend på https://si.se/en/apply/scholarships/swedish-institute-scholarships-for-global-professionals/

   For en student som studerer bachelor-/bachelorprogrammer, tilbyr vi ikke stipend fra det første året.

   Alumnistatistikk

   Rangeringer

   • Times Higher Education Ranking 2021. Linnaeus University plasserer seg blant de 100 beste universitetene innen området kvalitetsutdanning, og blant de 200 beste innen området klimaendringer; Anstendig arbeid og økonomisk vekst. I det samlede resultatet Linnaeus University seg på plass 301–400 av totalt 1115 universiteter.
   • Shanghai-rangering 2020. Linnaeus University er oppført blant de 800–900 beste av 18 000 universiteter i verden.

   Studentuttalelser

   Campusliv og fasiliteter

   Universitetslivet har mye å tilby, fra møte med venner på studentpuben til å delta på arrangementer og kulturelle aktiviteter. Studentforeningen og studentforeningene gjør sitt beste for at du skal føle deg som hjemme.

   Steder

   • Växjö

    P G Vejdes väg, 351 95, Växjö

   • Kalmar

    Universitetsplatsen 1, 39231, Kalmar

    Programmer

    Chat with students

    Spørsmål