Keystone logo
Matej Bel University

Matej Bel University

Matej Bel University

Introduksjon

MBFRONT

Matej Bel University er et offentlig universitet som oppnådde universitetsstatus i 2010 og er medlem av European University Association. Universitetet tilbyr både høykvalitets universitet og videreutdanning ved å oppmuntre til kreativ vitenskapelig og kunstnerisk forskning. Kunnskapen er avansert mens den kombinerer kravene til både vitenskapelig utvikling og praktiske spørsmål. Universitetet tilbyr et klassisk utvalg av universitetsutdanningsmuligheter på alle tre nivåer og former for studier innen utdanning, samfunnsspørsmål, økonomi, jus, politikk, humaniora og naturvitenskap, innen internasjonale relasjoner, økonomiske spesialiseringer, og matematikk. I tillegg gir den også anglofoniske og delvis frankofoniske studier.

MBU utvikler felles studieprogrammer og har kontakter med store utenlandske universiteter, hvor studentene har mulighet til å fullføre deler av studiene. Derfor er MBU -kandidater effektive med å finne sin plass på arbeidsmarkedet, ikke bare hjemme, men også i utlandet. I tillegg til pedagogiske, vitenskapelige og kunstneriske aktiviteter, er en betydelig del av kreative MBU -aktiviteter representert av grunnleggende og anvendt forskning i samarbeid med nasjonale og internasjonale institusjoner. Universitetet er et senter for forskningskunnskap og vitenskapelige og utviklingsprosjekter finansieres ved hjelp av europeiske strukturfond. Videre implementerer den livslang læring i en rekke kurs og former ved MBU Children's University og MBU University of the Third Age. Til slutt gir det studentene tilstrekkelige muligheter for en rekke sosiale aktiviteter gjennom et bredt spekter av idrettslag, kunstneriske ensembler og studentorganisasjoner som fungerer ved MBU. Vi inviterer deg til å oppdage noe av den naturlige skjønnheten i Sentral -Slovakia !

Misjon og visjon av MBU

Vårt oppdrag

Som en del av det europeiske området for utdanning og forskning gir Matej Bel University et viktig bidrag til å tilby høykvalitets universitetsutdanning, så vel som et bredt spekter av videreutdanning som samsvarer med samfunnets krav. Universitetet utvikler ny kunnskap gjennom produktiv vitenskapelig og kunstnerisk forskning og bidrar til dannelsen av intelligente, moralske, autentiske og sosialt ansvarlige individer og dermed til opprettelsen av et læringssamfunn.

Vår visjon

Etter å ha vist seg å være ledende på utdanningsområdet i Sentral -Slovakia, Matej Bel University generelt som et sterkt nasjonalt universitet av internasjonal betydning. Dets status er oppnådd på grunn av høy utdanningskvalitet, vellykket plassering av nyutdannede på arbeidsmarkedet, utmerket internasjonalt samarbeid på spesifikke forskningsområder og samarbeid med praksisen, samt på grunn av profesjonell sport og kunstnerisk presentasjon i offentlig. Grunnleggende prinsipper for MBU -aktiviteter og aksepterte verdier MBU beskytter sin autonomi, moralske og vitenskapelige uavhengighet fra politisk og økonomisk makt og respekterer akademiske friheter.

 • MBU utvikler sin akademiske fortreffelighet, kvalitet og gode omdømme innen alle aktivitetsområder, og den har introdusert tilbakemeldingsmekanismer på alle ledelses- og driftsnivåer.
 • MBU sammenligner nivået og resultatene av sine aktiviteter med de ledende universitetene og med kvalitetsstandarder anerkjent på europeisk nivå og samfunnets behov. Det fremmer internasjonalt samarbeid og samarbeid med praksis som en kilde til endring og utviklingstrender.
 • MBU forbedrer veksten av profesjonalitet, utvikling av kreativitet og oppfinnsomhet, fleksibilitet, kritisk og konstruktiv dialog og kontinuerlig evaluering av grunnleggende ressurser og prosesser for innovasjoner.
 • MBU støtter særegenheten og attraktiviteten til studieprogrammer, kurs og profesjonelle aktiviteter, og det forbedrer innholdet i nært samspill med resultatene fra global og egen forskning.
 • MBU forbedrer utdanningsprosessene i ånden til teknologisk fremgang og aktive læringsprinsipper, og det krever didaktisk kompetanse i undervisningen.
 • MBU anser vitenskapelig forskning som et utgangspunkt. Den permanente medfølgende utdanningsprosessen og dens internasjonale karakter med å sette teamarbeid og implementering i praksis som hovedforutsetningen for kvaliteten.
 • MBU anser seg selv som forpliktet til å spre ny vitenskapelig kunnskap, nasjonal kultur og tradisjoner samt verdiene til europeisk humanisme, etikk og demokrati.
 • MBU bygger indre integritet basert på samarbeid mellom sterkere unike arbeidsplasser innenfor universitetet, samt deres sammenheng, dialogvillighet, respekt, tillit og delt ansvar for resultatene. Alt dette skal bli en forutsetning for effektiv funksjon, suksess og universitetsstipend.
 • MBU anser kontinuerlig selvforbedring, faglig og personlig vekst, profesjonell etikk og moralsk integritet, rimelige krav og mellommenneskelig empati, personlig og sosialt ansvar og institusjonell lojalitet som de karakteristiske egenskapene til en ansatt ved universitetet.

Du kan lese mer om universitetet her .

MBBACK

Steder

 • Banská Bystrica

  Národná 12, 974 01, Banská Bystrica

Spørsmål