Mastergrad i matvitenskap og teknologi
Mediterranea University of Reggio Calabria
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Reggio Calabria, Italia
Språk
Italiensk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Oct 2024
Stipend
Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine
Introduksjon
Masterstudiet i matvitenskap og teknologi tar sikte på å gi, på grunnlag av et solid forarbeid på de teoretisk-vitenskapelige aspektene ervervet i den treårige graden i klasse L-26, avansert kunnskap innen teknisk forvaltning av agri- matsystemer og forsyningskjeder . Kurset trener også høyprofilerte fagfolk som er i stand til å bruke et bredt spekter av kunnskap til å tolke, beskrive og løse, på en innovativ måte, problemer knyttet til landbruksmatkjedene. Innenfor masterstudiet har studenten mulighet til å tilegne seg spesifikk kunnskap innen matvitenskap og teknologi.
Utdanningsveien til mastergradskurset i matvitenskap og teknologi er artikulert gjennom en rekke opplæringsaktiviteter som tar sikte på å gi:
- vitenskapelig og teknologisk forberedelse for å planlegge og administrere innovasjon av landbruksmatproduksjon;
- kunnskap for å utdype temaene om evaluering av den kjemiske, fysiske, ernæringsmessige, mikrobiologiske og sensoriske kvaliteten på matvarer og nødvendige råvarer;
- ferdighetene til å foreta et rasjonelt valg av de best egnede prosessene og transformasjonsfasene for moderne matproduksjon og/eller matadministrasjon.
- ferdighetene til å evaluere påvirkningen av metabolske prosesser av produkter av vegetabilsk og animalsk opprinnelse på prosessene for konservering og transformasjon i lys av deres kommersielle bruk
- ferdighetene til å bruke tradisjonelle og/eller nye teknologier for matkonservering, transformasjon og kondisjonering og til å evaluere deres innvirkning når det gjelder holdbarhet og hygienisk-sanitær sikkerhet
- ferdighetene til å forbedre typiske produkter gjennom bruk av innovative transformasjons- og konserveringsteknologier og med markedsundersøkelser og strategier.
Hans profesjonelle aktivitet foregår hovedsakelig i agro-matbedrifter og i alle selskaper som integrerer produksjon, transformasjon, konservering og distribusjonskjede av matprodukter, i storskala detaljhandelsselskaper, i offentlige og private organer som utfører planlegging, analyse, kontroll , sertifisering, så vel som i de som utfører vitenskapelige undersøkelser for beskyttelse og forbedring av matproduksjon, i opplæringsinstitusjoner, i forskningskontorer og i det frie yrket.
Yrkesprofilen til mastergraden i matvitenskap og teknologi er tilstrekkelig differensiert, med dybdeanalyse av bestemte fagfelt og med oppnåelse av spesifikke yrkesprofiler, for å garantere fleksibiliteten som er nødvendig for å svare på kravene fra arbeidsmarkedet , både private og offentlige.
År I
- Stabilisering og matkonservering
- Prosessledelse av næringsmiddelindustrien
- Matteknologiske prosesser
- Teknologi for alkoholholdige drikker
- Ledelse av landbruksnæringen
- Laboratorium for statistisk prosessering og datautvinning av eksperimentelle data
- Fysisk og sensorisk analyse av matvarer
- Urteaktige matvekster
- Engineering of Agro-Industrial Systems
- Vannsystemer og avløpsvannhåndtering
- Design og forvaltning av bygninger og anlegg for Agro-industrien
- Mattrygghet og analyseteknikker for kontroll
År II
- Forsvar av varer og patologi etter høsting
- Post-Harvest Patologi og Mykotoksiner
- Animal Parasitology of Foodstuffs
- Fysiologi etter høsting
- Mikrobiologisk kvalitet på mat
- Dyrefôrteknikk og kvalitet på husdyrfôr
- Valgfag
- Praksisplasser og eksterne praksisplasser
- Trening Praksis og orientering
- Siste prøve