Keystone logo
National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

Introduksjon

Den første offentlige universitet grunnlagt etter Taiwan økonomiske boomen på 1980-tallet, National Chung Cheng universitetet brøt bakken etter Executive Yuan passert plan om å bygge universitetet i 1986 til ære for den avdøde president Chiang Kai-shek og å utvikle høyere utdanning i Yun-lin, Chia-yi, og Tainan områder. Det ble offisielt stiftet 1. juli 1989 med Dr. LIN Ching-Jiang å være den første presidenten for universitetet. I den tidlige fasen av universitetet, ble fem høgskoler satt opp: College of Humanities, College of Sciences, College of Social Sciences, College of Engineering, og College of Management.

Dr. CHENG Kuo-Shung, som tjenestegjorde en periode på tre år fra 21 oktober 1996 til 21 oktober 1999, var det andre universitetet president i CCU historie. I sin tid ble College of Law og College of Education grunnlagt i 1998 og 1999, henholdsvis. Til sammen Universitetet består i dag av syv skoler som tilbyr 29 Undergraduate programmer, 44 masterprogrammer, 29 Ph.D. Programmer, 17 i tjenesten Graduate Programs. Universitetet har mer enn 960 lærere / ansatte, og ca 12 000 studenter.

Som et forskningsrettet universitet, har som mål CCU å gi studentene med avanserte ferdigheter og inngående kunnskap innenfor områdene humaniora, vitenskap, teknologi, jus og ledelse. Med utdanning av liberal kunst og vitenskap, forventer CCU elevene lære å effektivt håndtere kompleksiteten av utfordringene i det 21. århundre.

Bygge på grunnlag av de siste 20 årene, nåværende president, Dr. Fong, Zhang Hua, leder universitetet for å fortsette å arbeide for faglig dyktighet, internasjonalisering, og aktivt samspill med det globale samfunnet.

Campus Miljø

Universitetsområdet ligger i den sentrale delen av Chia-yi fylke, 15 kilometer fra City of Chia-yi, som er omtrent 250 kilometer sør for Taipei. Universitetsområdet ligger i et åpent landskap med 132 hektar på en høyde, med mer enn 200.000 trær av ulike arter. På en campus tour, kan man bli overrasket av de elegante bygninger av ulike arkitektoniske stiler, omgitt av høye trær, åpne grønne områder, og svingete veier flankert med blomstrende trær og busker blomstrer i forskjellige årstider. Universitetsområdet i seg selv er en vakker park med ro og åpenhet, og er bokstavelig talt et pust av frisk luft i forhold til Taiwan mer urbane studiesteder. Sett fra slettene nedenfor, ligner på universitetet en fantastisk palass på en høyde. Til tross for bildet av universitetet som tilsynelatende den ekskluderte elfenbenstårnet, er universitetet faktisk vennlig åpent for alle og tjener samfunnet på mange måter.

Administrasjonen Building i sentrum av campus er slyngete, kinesisk stil trinn-pyramide, som fungerer som en jording samlingspunkt for aktiviteten skjer rundt den. Foran er det et bredt murstein veien som fører til hovedporten av campus. Veien er sperret for motorisert ferdsel for fotturer og sykling, en hovedrute for studenter inn og ut av campus. På motsatt side finner man en murstein gangvei avgrenset av trær og grøntområder. Dette gangvei fører til imponerende murstein piazza ligger foran campus hoved Auditorium, og åpner for en sirkulær vann-funksjonen som er en vanlig landemerke og møtested.

Facing the Auditorium er bibliotek- og informasjonsfag Building, en imponerende, ruvende landemerke ved Universitetet. Den har mer enn 891,610 bøker, 7,315 tidsskrifter og mer enn 1,212,927 mikrofilm, mikrokort og CD-ROM (2010.01.17 oppdatert). Dens Computer Center støtter akademisk forskning, dataassistert instruksjon, on-line registrering tjenester, video-konferanser, lang fjernundervisning og andre multimediatjenester. Bibliotekets Audiovisuelt Center har den mest oppdaterte, high-tech AV-utstyr. I hovedbibliotek, legger sol-tak indre domstol naturlig lys for lesing områder. Det er en stor glede å studere og forskning i denne romslige og rolige omgivelser.

Den Gymnasium er en av de mest praktfulle og dyre konstruksjoner i det sørlige Taiwan. Den har to olympiske svømmebassenger (en innendørs og en utendørs), en berg-og skøytebane, bowlingbaner og innendørs baner for basketball, volleyball, og badminton. I tillegg har det rom for Judo, vektløfting og sirkeltrening, innendørs klatrevegger, et utendørs olympisk friidrett stadion, og selvfølgelig, ping-pong fasiliteter. Sist men ikke minst, har den viltvoksende campus enda en golfbane med 20 fairways.

Student Activity Center ligger ved Tranquility Lake. Selve strukturen er veldig unikt med forskjellige høyder i interiøret. Fra disse gulvene kan man ha en nydelig utsikt over vakkert buede broen som krysser Lake. Første etasje er romslig og grenser på den ene siden av innsjøen, på en annen ved en av de ulike kafeer i sentrum, og på en annen av en bred trapp. Dette området er ofte scenen for ulike elevgruppens forestillinger og aktiviteter.

The Lake er et yndet sted for besøkende og medlemmer av universitetssamfunnet. På en solrik dag én vil finne familier og barn rusler langs gangstier i stein. Snart å være gift par, fullt bryllup antrekk, blir ofte sett poserer for deres bryllup portretter. Svaner, ender, vaktel, skilpadder og fisk av ulike arter danner sitt eget samfunn på sjøen. De gjør denne vakre delen av campus en attraktiv familie retrett for nærliggende byer og fylker, samt et sted for romantiske turer på sti rundt vannet.

Bygningene for de sju høyskoler er ispedd i et parklignende campus, hver med sin unike arkitektoniske stil symbolsk for sitt formål og individualitet. De har alle husets ulike rasteplasser, studentdrevne kafeer og små gårdsrom.

Steder

  • Chiayi City

    No.168, Sec. 1, University Rd., Min-Hsiung Township, Chia-yi County 621, , Chiayi City

    Spørsmål