Keystone logo
© TESS
Paris School of Economics

Paris School of Economics

Paris School of Economics

Introduksjon

Etablert som en Foundation for Scientific Cooperation (Fondation de Coopération Scientifique) av CNRS, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), École normale supérieure (ENS-PSL), École des Ponts ParisTech, INRAE og Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Paris School of Economics består av et fellesskap med nesten 140 forskere og 150 doktorgradskandidater.

PSE driver forskning og underviser i økonomikurs på høyeste internasjonale nivå, oppfordrer aktivt til utveksling mellom økonomiske analytikere og andre samfunnsvitere, bidrar til økonomiske politiske debatter og gjør sin vitenskapelige forskning tilgjengelig for allmennheten.

Paris School of Economics er den ledende økonomiavdelingen i Europa og blant de fem beste i verden, ifølge RePEc-rangeringen.

Det har blitt utpekt av Programmet for investering i fremtiden (PIA), en universitetsforskningsskole (EUR), med navnet Paris Graduate School of Economics (PgSE), og derved utstyrt med 23 millioner euro over 10 år.

PSEs styre, ledet av Jean-Pierre-Danthine, består av de grunnleggende institusjonene og PSEs vitenskapelige partnere, samt andre kvalifiserte personer. PSEs direktør er Jean-Olivier Hairault, nominert av styret etter råd fra CLEOR (rådet for representanter for PSEs faglige og administrative personale). Det vitenskapelige rådet inkluderer ledende internasjonale vitenskapelige figurer og ledes av Pierre-André Chiappori. PSEs etiske komité overvåker anvendelsen av etisk charter, under ledelse av Mireille Chiroleu-Assouline.

155157_pexels-photo-6141084.jpeg

etikk

PSE-etikkcharter

PSE-undervisning og forskning er basert på de høyeste etiske standardene. Våre verdier gjenspeiles i integriteten, etikken, fortreffeligheten og uavhengigheten av vår forskning, respekt for alle medlemmer av PSE-samfunnet og vårt sosiale, samfunnsmessige og miljømessige ansvar.

Som institusjon er PSE forpliktet til å ta en ansvarlig tilnærming til alle sine aktiviteter og å sikre engasjement fra alle deltakere (studenter, lærere, forskere og støtteapparat) til det samme. PSE vil ta alle nødvendige skritt på en kollegial måte for å sikre at verdiene styrer oppførselen til alle.

For dette formål oppretter PSE en etisk komité som har som mål å definere formen og innholdet av forpliktelsene som er underlagt respekten for verdiene som er oppført nedenfor, og å definere prosedyrene som er utformet for å sikre at institusjonen og alle dens medlemmer følger disse prinsippene .

PSE-samfunnet består av studenter i PSE-akkrediterte kurs, Ph.D. kandidater tilknyttet PSE, ansatte i PSE, medlemmer av PJSE og alle forskere og lærer-forskere tilknyttet eller tilknyttet PSE, uavhengig av hvilken akademisk institusjon de er tilknyttet.

Våre verdier

  1. Vitenskapelig integritet
  2. Forskningens frihet og uavhengighet
  3. Respekt for alle
  4. Sosiale, samfunnsmessige og miljømessige ansvar

Etikkutvalget

Etikkutvalget er et utløp for CLEOR. Ledet av en representant for PSE-PJSE-ledelsen, inkluderer den syv andre faste medlemmer, som representerer Ph.D. kandidater, forskere og administrativt og teknisk personale.

EUR - Paris Graduate School of Economics

PSE-prosjektet "Paris Graduate School of Economics (PgSE)" ble valgt i den første runden av en innkalling til prosjektforslag for "Écoles Universitaires de Recherche, EUR" (University Research Schools), PIA3 (Investments in the Future). Programmet utvider Labex OSE (Open up economics) aktiviteter og tar sikte på å integrere forskning på høyeste nivå med fremragende undervisning.

Ledet av Agence Nationale de la Recherche, og initiert av departementet for høyere utdanning, forskning og innovasjon og den generelle kommisjonen for investeringer (CGI), tar dette EUR-prosjektet sikte på å fremme forskerskolemodellen i Frankrike, i tråd med regjeringens plan å “styrke vår innvirkning og internasjonale omdømme […] på ett eller flere vitenskapelige områder ved å samle Masters og Ph.D. kurs innen ett eller flere felt støttet av en eller flere forskningsinstitusjoner på toppnivå ”.

Våre mål

Paris Graduate School of Economics vil bygge på erfaringene fra Labex OSE for å utvide sine aktiviteter og potensial kraftig ved å utvikle en postgraduate - Masters and Ph.D. - studieprogram i verdensøkonomi, utvide og diversifisere vitenskapelige mål - metoder, objekter, data - og utdype utveksling med andre fagområder, alt sammen mens du fortsetter å være involvert i de grunnleggende institusjonene, laboratoriene og partnerne til PSE og OSE.

155158_pexels-photo-5965713.jpeg
Charlotte May / pexels

Jourdan Campus (PSE / ENS)

Campusfornyelsen (2013 - 2017)

23. februar 2017 ble den nye ENS-PSE-bygningen på mer enn 12.000 m², som ligger på Jourdan-campus i det 14. arrondissement i Paris, offisielt innviet av president François Hollande. Også var minister for skoler og høyere utdanning og forskning Najat Vallaud-Belkacem, borgermesteren i Paris, Anne Hidalgo, og president for Regionrådet for Île de France, Valérie Pécresse.

Nøkkeldatoer

2007 - Ile-de-France-regionen, for det meste, og byen Paris og den franske staten for resten bestemte seg for å finansiere byggingen av en ny bygning på Jourdan-campus, for PSE og ENS.

2011 - TVAA-byrået (Thierry Van de Wyngaert, Véronique Feigel Associated Architects) foreslo et ambisiøst og elegant prosjekt i den arkitektoniske tradisjonen for sitt nærmeste miljø. Se modellene og 3D-prosjektet.

2017 - Byggingen, som startet høsten 2013, avsluttes i begynnelsen av 2017 når PSE-samfunnet er samlet på en enkelt campus: Lær mer om campusfornyelsen. Innvielsen var 23. februar 2017 (les denne nyheten). I 2017 feirer PSE også sitt 10-årsjubileum!

Nøkkeltall

€ 49 millioner (alle utgifter blandet): € 31,5 millioner Region Ile-de-France, € 14,5 millioner stat, € 3 millioner Paris rådhus

En ny bygning på 12.500 m² (på en 1 hektar stor campus): 6300 m² PSE, 3900 m² ENS, 2300 m² felles - inkludert et amfiteater på 300 steder, et SHS-bibliotek på 870 m² med mer enn 50.000 bøker, et studenthjem. ..

Nesten 2000 brukere: studenter, lærere, forskere og administratorer ENS og PSE.

Bygningen er sertifisert "Bâtiments Tertiaires Démarche HQE / Label BBC Effinergie".

Steder

  • Paris

    48 Boulevard Jourdan, 75014 Paris, 75014, Paris

    Spørsmål