Keystone logo
Rhodes Business School

Rhodes Business School

Rhodes Business School

Introduksjon

Velkommen til Rhodos universitet , grunnlagt i 1904, har universitetet et veletablert rykte for faglig fortreffelighet .

Rhodes Business School (som endret sitt navn fra Rhodes Investec Business School i 2011) ble grunnlagt i 2000, med frøfinansiering fra Investec Ltd. Den første direktøren, professor Gavin Staude, tjente fra 2000 til 2009, da han pensjonerte og ble etterfulgt av Associate Professor Owen Skae i 2010. De første MBA-studentene ble registrert i 2001, med første oppgradering i 2004. MBA-programmet ble akkreditert av Sør-Afrikas råd for høyere utdanning (CHE) i 2004.

Den oppnådde AMBA-akkreditering i 2014. Rhodes Business School var den første handelshøgskolen i Afrika som formelt mainstream Environmental Management i sitt MBA-program i 2005, med en utvidet reposisjonering i 2008 under sin essens av "Leadership for Sustainability".

I overensstemmelse med alle handelshøyskoler i Sør-Afrika gikk det gjennom en re-akkreditering av MBA-programmet i 2015, noe som førte til at det nye NQF9-programmet ble akkreditert av CHE, med den første kohorten i 2016. Rhodes Business School tilbyr PhD, MBA og et diplom i Enterprise Management (flyttet fra Institutt for ledelse i 2011) og nylig mottatt akkreditering fra CHE for et Diploma i Business Analysis, som startet i 2019.

Etablert i 1904, ble Rhodes University formelt anerkjent av utdanningsdepartementet i juni 2002 som en liten institusjon med begrenset vekstpotensial i semi-rural Grahamstown. Departementet uttalte videre at det ville være i beste interesse for høyere utdanning i Øst-Cape-provinsen å beholde statusen til Rhodos som et tradisjonelt universitet.

Universitetet tiltrekker konsekvent personale og studenter av høy kvalitet. Universitetet er også kjent for ekspertise i forskning og for de høyeste studentene og studentene i landet. Med finanspolitisk stabilitet, godt lederskap, effektiv ledelse og dybde av administrativ kapasitet, er Rhodos posisjonert for å bidra betydelig til utviklingen av Øst-Cape-regionen og det høyere utdanningslandskapet i Sør-Afrika. Rhodos definerer seg som et universitet, som tilbyr en personlig, flersidig og velbalansert opplæringsopplevelse snarere enn en høyere utdanning eller opplæring i et fagfelt.

Universitetets små størrelse og landlige, småbyer har gitt et bestemt sett av fordeler og utfordringer som har formet sin utvikling og må tas med i planleggingen for fremtiden. To slike er hovedparten av studentopptakene fra utenfor Grahamstown, noe som har resultert i et boligsystem som har satt standarden i tertiær sektor. Imidlertid har kostnaden for undervisning og overnatting blitt ekskluderende for mellomstore og lavere inntektsfamilier. Landsbyen har formet det utvalgte fakultetets omfang på grunn av arten av faglige krav til visse fagområder som medisin og ingeniørfag. Dette har ført til utvikling av fokusområder som afrikanske språk; Vann-, jord- og jordbruksreformen og utviklingen; Lov; Utdanning og apotek.

Universitetet gir et ledende rom for intellektuell aktivitet som har styrket Grahamstown-opplevelsen. Det tjener som et sted for kraftig debatt og aktivisme på en rekke sosiale, politiske og pedagogiske spørsmål. Universitetet inkuberer, vokser og modnes mange ideer. For eksempel er National Arts Festival, Science Festival, Sørafrikanske institutt for akvatisk biologisk mangfold, Nasjonalt engelsk litterært museum, Albany History Museum, Square Kilometer Array (SKA) initiativ, Institute for Water Research og det første internett-nettverket i Sør-Afrika, blant de mest vellykkede tiltak som ble initiert og / eller inkubert ved Rhodes University.

Grahamstown gir universitetet en mikrokosmos av utfordringene mot Sør-Afrika. Dette danner grunnlag for å tenke på hvordan unge mennesker er best utdannet for livslang service til landet, det afrikanske kontinentet og utover.

Steder

  • Grahamstown

    Drosty Rd, 6139, Grahamstown

Spørsmål