Keystone logo
Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Introduksjon

Vi gir læring mening.

Ved School of Business Administration møtes banebrytende forskning med familieatmosfære ved et regionalt offentlig universitet. Campusene våre er i regionen, men ideene våre er ikke begrenset av stedet. Med nærmere 3000 studenter tilhører vi heller mindre høyere utdanningsinstitusjoner. Likevel, elev-lærer-forholdet på 15:1 gjør det mulig for elevene våre å utvikle sunne en-til-en veiledningsforhold med veilederne sine, og gir dem innsikt og hjelp på måter som ville være umulige i et større klasserom. Innenfor Business Gate Academy får studentene verdifulle praktiske og problemløsende ferdigheter når de jobber med reelle business cases. Ved Silesian University inspirerer vi din vekst og utvikler din naturlige kreativitet. Din vellykkede fremtid er vår drivkraft!

190437_0I0A98962.jpg

Det schlesiske universitetet i Opava (SU), etablert i 1991, har tre fakulteter og to universitetsinstitutter:

 • fakultetet for filosofi og naturvitenskap i Opava
 • Handelshøyskolen i Karviná
 • fakultetet for offentlig politikk i Opava
 • det matematiske instituttet i Opava
 • Institutt for fysikk i Opava

The Silesian University er et legitimt medlem av European University Association og en innehaver av en prestisjetung HR Excellence in Research Award. I 2022 rangerte SU 231-240 i QS EECA University Rankings. Alle tilbudte studieprogrammer er fullt akkreditert av departementet for utdanning, ungdom og idrett i Tsjekkia.

Vi er åpne for verden.

Vil du studere, jobbe eller forske i utlandet? Internasjonalisering er en av kjernesteinene i vårt oppdrag, og SU SBA samarbeider med mer enn 60 universiteter hovedsakelig i Europa, men også i USA, Japan, Taiwan eller Kina, og gir gode muligheter for studentene og ansatte, enten det er via Erasmus+, Horisont 2020 eller en rekke andre utvekslingsprogrammer og individuelle stipend. I 2023 ble STARS EU-alliansen som SU er stolt medlem av tildelt den prestisjetunge statusen European University av EU-kommisjonen.

Kan vitenskap være morsomt?

De unge som studerer ved universitetet vårt med interesse, handlekraft og iver etter å løse mysterier og oppdage nye ting, gir et bekreftende svar på spørsmålet. Studenter ved mastergradsprogrammer samt doktorgradsprogrammer kan delta i forskningsaktiviteter og søke om et årelangt stipend i Studentstipendkonkurransen.

Statistikk

 • Internasjonale studenter:

  10%

 • 0
 • Forholdet mellom student og fakultet:

  15 til 1

Campus funksjoner

Campusen vår tilbyr det beste fra begge verdener, både studier og sosialt liv. Studentene kan dra nytte av våre moderne universitetslokaler, inkludert sovesaler, bibliotek eller idrettsanlegg.

Studentboliger

Alle våre internasjonale studenter har en garantert plass i vår universitetshybel Na Vyhlídce som ligger bare en 10-minutters busstur fra fakultetsbygningen. Studenter kan leie dobbeltrom som er fullt utstyrt med Eduroam wi-fi, møbler, laken eller kjøkkenutstyr. Det felles fullt utstyrte kjøkkenet er tilgjengelig i hver etasje, samt klesvask. Resepsjonen er åpen 24/7. I tillegg til overnatting, er campus Na Vyhlídce hjemmet til universitetsbiblioteket vårt, profesjonelt senter for turisme, avdeling for turisme og fritidsaktiviteter, kontor for internasjonale relasjoner, treningsstudio og til og med noen klasserom. Innkvartering for studentene er svært rimelig fra €150 per måned.

  Opptak

  En søknad om et masterprogram i økonomi og ledelse (fullstendig undervist på engelsk) kan sendes inn online i løpet av få minutter. Det kreves ingen obligatoriske dokumenter som engelskspråklige sertifikater for å legge ved søknaden. Så enkelt er det! Innen en uke etter en vellykket opptaksprøve, som holdes på nett, utstedes et akseptbrev.

  Obligatoriske dokumenter (ved fysisk påmelding i Karviná, CZE):

  • Offisielt bekreftede kopier av et vitnemål som beviser avslutning fra bachelor-, eller oppfølgingsmastergradsprogram eller mastergradsprogram.
  • Søkere som har fullført et studieprogram i utlandet skal dokumentere bekreftet kopi eller original av vedtaket om godkjenning av utenlandsk høyere utdanning i Tsjekkia , med mindre annet er spesifisert i en internasjonal avtale.

  Visumkrav

  Studenter fra land utenfor EU må få visum eller oppholdstillatelse. Tsjekkisk visum utstedes av den tsjekkiske ambassaden eller konsulatet i ditt hjemland hvor du også kan få mer informasjon. Vær oppmerksom på at hele prosedyren kan ta opptil 60 dager, så det anbefales å søke om visum i god tid.

  Stipend og finansiering

  Studiestipend

  For å tildele enestående prestasjon og tiltrekke studenter av høyeste kaliber fra hele verden, er School of Business Administration glade for å tilby et system med stipend for studenter som er påmeldt masterprogrammet i økonomi og ledelse. Hvert studieår kan dekanen for SU SBA tildele et engangsstipend på maksimalt 50 000 CZK (ca. EUR 2 000) til maksimalt 8 talentfulle utenlandske studenter. Mastergradsstudenter kan også motta et merittbasert stipend for studieresultatene for deres første år fra CZK 10 000 til CZK 50 000 (ca. EUR 400 - EUR 2000) avhengig av at deres vektede studiegjennomsnitt ikke overstiger 1,70.

  Statlige stipender

  Regjeringen i Tsjekkia tilbyr årlig stipend innenfor rammen av sin utenlandske utviklingshjelp. Disse såkalte statlige stipendene støtter studenter fra Bosnia-Hercegovina, Etiopia, Georgia, Kambodsja, Moldova, Ukraina og Zambia som ønsker å studere ved offentlige universiteter i Tsjekkia. Den tsjekkiske republikk gir stipend for studier forfulgt både på tsjekkisk og på engelsk (i oppfølgende master- og doktorgradsstudier). Frist for å sende inn søknader for studieåret 2024/2025 er 30. september 2023 . Ytterligere informasjon er tilgjengelig her .

  Visegrad-stipend

  Statsborgere fra V4-land ( Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovakia ) og statsborgere fra Albania, Armenia, Aserbajdsjan, Hviterussland, Bosnia-Hercegovina, Georgia, Kosovo, Nord-Makedonia, Moldova, Montenegro, Serbia og Ukraina er kvalifisert for inntil 4 semestre -stipend under Visegrad-fondet. Visegrad-stipendene støtter bachelor-, master- og doktorgradsstudenter og forskere ved universiteter i Visegrad Group-landene, inkludert Tsjekkia. Søknaden er åpen siden februar og fristen er 15. mars hvert år. Mer informasjon om dette stipendet er tilgjengelig her .

  Rangeringer

  The Silesian University er et legitimt medlem av European University Association og en innehaver av en prestisjetung HR Excellence in Research Award . I 2022 rangerte SU 231-240 i QS EECA University Rankings . Alle tilbudte studieprogrammer er fullt akkreditert av departementet for utdanning, ungdom og idrett i Tsjekkia.

  Studentuttalelser

  Steder

  • Karvina

   Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Programmer

  Spørsmål