Keystone logo
Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Introduksjon

Det som nå er Meadows School of the Arts begynte som School of Music i 1917. Det ble School of the Arts i 1964, og inkorporerte studier innen kunst og teater. I 1969, gjennom generøsiteten til Algur H. Meadows, hans familie og The Meadows Foundation, ble skolen kalt Algur H. Meadows School of the Arts. Mr. Meadows, en forretningsmann fra East Texas, bygde General American Oil Company i Texas til et av landets mest suksessrike uavhengige olje- og gassproduksjonsselskaper. Han trodde at hans eget liv var sterkt beriket av å gi, og delte rikelig sin rikdom med mange veldedige formål, inkludert SMU, til fordel for folket i staten som hadde vært så snill mot ham.

I dag har Meadows School oppnådd en fremtredende rolle som en av de fremste kunstutdanningsinstitusjonene i USA, og tilbyr opplæring i en uvanlig blanding av kunst - visuell (kunst og kunsthistorie), utøvende (dans, musikk og teater) og kommunikasjon ( reklame, kino-TV, bedriftskommunikasjon og offentlige anliggender og journalistikk) - samt et fremtredende program innen kunstadministrasjon. Den dag i dag er arven fra skolen knyttet til viktige navn fra fortiden.

De fire mest fremtredende forestillingsrommene på Meadows School gir et glimt av de forskjellige personlighetene som har vært tilknyttet institusjonen. Bob Hope Theatre ble gjort mulig gjennom sjenerøs finansiering av den berømte komikeren. På spørsmål om hvorfor han laget gaven, skal han ha svart: "Fordi de var de første som spurte." Greer Garson, Oscar-vinnende skuespillerinne, var også en velgjører. Teatret muliggjort av hennes flere millioner dollar Gaven ble åpnet i 1992. Margo Jones Theatre, ansett som et "eksperimentelt" rom da det åpnet i 1969, minnes en av grunnleggerne av det amerikanske regionale teatret. Caruth Auditorium, konserthuset som fungerer som det primære forestillingsområdet for Division of Music , er oppkalt etter familien på hvis land det meste av SMU nå ligger.

Imidlertid er Meadows-navnet fortsatt det viktigste i skolens arv, og The Meadows Foundation har fortsatt å gi betydelig støtte de siste 40 årene.

The Meadows Museum er et av de viktigste kapitlene i Meadows skolehistorie. Etter at Algur Meadows ga en gave fra sin spanske kunstsamling til SMU, ble den en av de viktigste akademiske ressursene ved universitetet og regnes nå som en av de fineste og mest omfattende samlingene av spansk kunst utenfor Spania. Det har tilhold i Owen Arts Center i over tretti år, og ligger nå i sin egen bygning som har en fremtredende beliggenhet på Bishop Boulevard ved inngangen til campus. Åpnet av Hans Majestet Juan Carlos og Hennes Majestet Sofia i Spania, ble Meadows Museum gjenåpnet med stor fanfare i 2001. Det er fortsatt en viktig kultur- og utdanningsinstitusjon og en av Meadows Schools og SMUs viktigste eiendeler.

Steder

  • Dallas

    Bishop Boulevard,6101, 75205, Dallas

    Programmer

    Spørsmål