Keystone logo
Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Introduksjon

Scuola Politecnica di Design SPD

Et kreativt verksted for å oppdage, forstå og utveksle ideer og erfaringer.
Den aller første skolen i Italia for design og kommunikasjon, grunnlagt i 1954.

Siden 1954 har denne skolen jobbet med italiensk design, sett det vokse og utvikle seg til det vi kjenner det som i dag. Kunstneren Nino di Salvatore satte opp SPD i 1954. Som maler og skulptør har han fengslet og samlet kunstnere, designere, fagfolk og studenter fra fem forskjellige kontinenter. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe har alle undervist på SPD . Gjester ved skolen inkluderer Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman og Tomato . I dag jobber sammen med våre unge designere, eksperimenterer med ekte prosjekter og design, og trener nye talenter er Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara, Andrea Branzi .

Det er alltid ting du kan oppdage, tenke på nytt, forvandle. I Milano, designhovedstaden, arrangerer SPD årlige masterkurs. Med nesten 70 års erfaring innen feltet spenner disse kursene fra produktdesign til interiørdesign, fra kommunikasjon til multimedia. Didaktikk er personlig tilpasset, i et miljø på størrelse med mennesker som fremmer enkel kontakt med fakultetet og ansatte.

Studieprogrammene har en sterk orientering mot reelle prosjekter, og holder tett kontakt med bedrifter og fagfolk.

Opptak

SPD - Scuola Politecnica di Design tilbyr kun et begrenset antall seter; derfor må søkere bestå utvelgelsesprosessen for å bli tatt opp.

Søkere vil bli valgt ut av opptaksstyret, ledet av SPD sin direktør, etter å ha sendt inn følgende dokumenter:

 • BA-grad eller høyere (i relevante felt som arkitektur, design, visuell kunst, etc.)* ELLER betydelig arbeidserfaring innen et relevant felt
 • Transkripsjoner (liste over emner + karakterer)* (kun nyutdannede)
 • Detaljert Curriculum Vitae
 • Portefølje i digitalt format
 • Motivasjonsbrev/formålserklæring i digitalt format (doc, docx, pdf) og ikke lenger enn 500 ord
 • Gyldig pass (utløpsdatoen må være eldre enn minst seks måneder etter opptaksdatoen)

Rangeringer

Priser

En enestående fortid har vært ekstremt givende med eksepsjonell anerkjennelse av skolen: Med utstillingen på Biennale di Venezia i 1986, ved Carrousel du Louvre og Centre Georges Pompidou i Paris; 'Medaglia d'Oro' på den tiende triennalen i Milano og til og med 'Compasso d'Oro' tildelt av ADI -Associazione Disegno Industriale i 1994; for ikke å snakke om æren av å bli tildelt to ganger SMAU-prisen for industridesign.

Steder

 • Milan

  Piazzale Lugano 19, 20158, Milan

  Spørsmål