Keystone logo
The Catholic University In Ružomberok

The Catholic University In Ružomberok

The Catholic University In Ružomberok

Introduksjon

Katolsk universitet i Ruzomberok

Det katolske universitetet i Ruzomberok, Slovakia er et offentlig universitet bestående av fire fakulteter (Fakultet for kunst og brev, Fakultet for utdanning, Fakultet for teologi og fakultet for helse). Universitetet gir høykvalitetsutdanning basert på en individuell tilnærming i en moderne campus. Fakultetet for kunst og brev har vært en del av universitetet siden etableringen. Det tilbyr attraktive studieprogrammer innen humaniora, historisk, sosial og atferdsvitenskap.

Fleksibel og høy kvalitet utdanning

Både universitetet og dets fakultet for kunst og brev forsøker stadig å forbedre kvaliteten på utdanning og forskning. Suksessen med denne innsatsen har blitt gjentatt bekreftet av studenters meninger og ved evaluering av en uavhengig slovakisk rangering og ratingbyrå ARRA. Ifølge den siste publiserte evalueringen av alle universitetets fakulteter i Slovakia av ARRA-byrået, er det fakultet for kunst og brev fra det katolske universitetet i Ruzomberok det nest beste, og blant alle fakultetene for kunst og brev har den laveste andelen av arbeidsledige kandidater. Studentene tilbys et bredt spekter av studieprogrammer og kan velge mellom ulike kurs på oppdaterte emner. Videre kan studentene delta i utveksling hos noen av våre mange partneruniversiteter i utlandet.

Personlig vekst

Universitetet støtter den personlige veksten av elevene. I tillegg til utdanning gir det muligheter til å lære nyttige ferdigheter, møte interessante mennesker og delta i ekstravitenskapelige aktiviteter som studentmedia (et studentmagasin, radio og TV-stasjon), universitetsteater ensemble, folkedans selskap eller sportsaktiviteter.

Individuell tilnærming og familievennlig atmosfære

Ved fakultetet for kunst og brev kjenner studentene hverandre og deres professorer. Det er regelmessige arrangementer som hjelper dem til å møte for eksempel en uformell velkomstdag for førsteårsstudenter, avdelingsfester, julefester, utflukter osv. Utdanningen er vanligvis realisert i mindre grupper; Derfor er studentene i stand til å gjøre raskere fremgang.

Up-to-date universitet campus

Universitetets universitet er en av de mest moderne i Slovakia. Den domineres av et nytt universitetsbibliotek, men det er også velutstyrte klasserom og moderne sovesaler. Alle de viktige fasilitetene ligger i nærheten av hoveduniversitetsbygningen. Derfor kan studentene tilbringe hele dagen (delta i klasser, studere i biblioteket, ha kaffe i en av kafeene eller spise på universitetet kantine) på universitetsområdet.

Attraktiv region

Fakultetet for kunst og brev ligger i Nord-Slovakia, i Ruzomberok. Regionen tilbyr et bredt spekter av muligheter for hyggelige fritidsaktiviteter, da det gir mange muligheter for avslapning og underholdning. Turist-orienterte besøkende vil bli imponert over de naturskjønne, fjellrike omgivelsene som passer for helgedagere og erfarne klatrere. I nærheten er det et fjellkjede av Nizke Tatry, Velka Fatra og også Chocske Vrchy hvor folk kan gå på tur med varierende vanskeligheter. Ruzomberok gir en rekke muligheter for ulike sportsaktiviteter. Ski og sykkelfamilieparken Malino Brdo tilbyr utmerkede tjenester for vintersportsfans, turister og de som er interessert i alpin terrengsykling. Attraktiv termiske bassenger som Besenova og Lucky, som opererer hele året, ligger bare noen kilometer unna Ruzomberok.

Støtte til internasjonale studenter

På fakultetet har vi internasjonale studenter som kommer hovedsakelig fra Ukraina, Polen eller Tsjekkia som tilbys hjelp med deres praktiske problemer som oppholdstillatelse, etc. Internasjonale studenter har kurs for å lære det slovakiske språket. Siden slaviske språk har mye til felles, er disse studentene vanligvis i stand til å navigere opplæringsprosessen veldig raskt. Videre er tilpasningsprosessen enklere hvis studentene velger å studere engelsk eller tysk språk, i så fall er de fleste av sine klasser på engelsk eller tysk.

Rimelige levekostnader

Studenter som kommer fra EU-land eller land som Ukraina, Hviterussland, Serbia, etc. betaler ikke undervisningsavgiften for sine studier. Innkvarteringsgebyr i studentens sovesaler varierer fra 70 til 140 EUR per måned basert på antall senger (studentene bor) på rommet. Dermed kan de totale leveutgiftene for en student i Ruzomberok være rundt 350 EUR per måned. Videre får de beste studentene sjenerøse stipendier, og det er mange muligheter for deltidsstudentjobber i denne turistregionen.

Steder

 • Ružomberok

  Nám. A. Hlinku 1159/60, 034 01 Ružomberok, Slovakia, , Ružomberok

  Programmer

   Institusjonen tilbyr også:

   Spørsmål