Keystone logo
© Eva Dang
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Introduksjon

Skolen for historie, klassikere og arkeologi ved Universitetet i Edinburgh er en av de store verdenssentrene for studiet av den menneskelige fortid.

Skolen består av de tre fagområdene historie, klassikere og arkeologi, sammen med senter for studier av moderne konflikt, skotsk senter for diaspora studier og senter for middelalder og renessansstudier.


Fortreffelighet

Skolens forskningskvalitet ble vist av Research Excellence Framework 2014 da vår innsending til historikkpanelet ble vurdert tredje i Storbritannia for antall "verdensledende" og "internasjonalt gode" forskere; Klassikere ble vurdert femte i Storbritannia (Elsevier REF2014 Results Analysis).


Vårt samfunn

Det er over 90 akademiske ansatte, 38 administrativt ansatte, 60 æresprofessorer og stipendiater, 300 studenter og en nåværende grunnskolebefolkning på 1100 studenter, hvorav ca kvart er internasjonale studenter.

84542_UNI14.jpg


Vår bygning

Skolen for historie, klassikere og arkeologi befinner seg i vestfløyen av den gamle A-listede gamle medisinske bygningen, som ligger ved den sørlige kanten av gamlebyen.

Designet av Edinburghs arkitekt Robert Rowand Anderson (1834-1921), Edinburgh Medical School, bygget 1876-86, og McEwan Graduation Hall, sin søsterbygning, var store tillegg til universitetsområdet. En konkurranse om utformingen av den nye bygningen ble åpnet i 1874 med seks fremtredende arkitekter lagt inn planer som varierer i stil fra gotisk til neoklassisk til modernistisk. Ti professorer av medisin og anatomi var enstemmige i å velge Rowand Anderson som vinneren, og citerte funksjonaliteten og estetiske kvaliteter av hans design.

Bygningen er i den nord-italienske renessansestilen, og inneholder designpåvirkninger fra Venezia og Bologna, blant annet rødt flislagt tak, en korbellert trapptårn og palazzofronter. Før han sendte sin konkurranseoppføring, hadde Rowand Anderson tatt en virveltur på europeiske medisinske skoler, museer, palasser og kirker for inspirasjon. Et stort campanile- eller klokketårn, samt en integrert studiehall, ble utelatt på grunn av at budsjettbegrensninger reduserte den tidligere til en liten klokke på nordsiden av gårdsplassen og McEwan Hall-prosjektet ble forsinket til 1890-tallet.

I 1884 snakket Anderson om sin designprosess, som beskriver den populære Palladian-stilen som for stiv og den gotiske, uegnet til den vitenskapelige ånden i alderen. «Jeg har benyttet seg av den kunstfasen som oppstod i Italia i andre halvdel av femtende århundre da de store sinnene i det landet begynte å briste bindingen av dogma og kirkelig autoritet og var fast bestemt på å spørre om alle ting ." For Anderson og professorene som valgte sin vinnende design, var arkitekturens stil ment å hjelpe og inspirere studenter, lærere og forskere som jobbet innenfor sine vegger.


Nylige renoveringer

Før historikkskolen, klassikere og arkeologi flyttet inn i bygningen, ble interiøret i West Wing totalrenovert til en pris på 14 millioner kroner mellom mars 2009 og august 2010. De store, luftige rommene med utsikt over Middle Meadow Walk, nå husstudium rom og Jim McMillan-rommet, et fellesrom for ansatte og forskerstudenter oppkalt til ære for tidligere skoleleder. Andre nye tillegg inkluderer flere arkeologiske laboratorier, høyteknologiske foredragsteater, dedikerte studieområder med fold-away arbeidsstasjoner og boliger Skoleboksamlinger.

Et motspill mot denne moderniteten er et bredt utvalg av kunstverk og gjenstander fra skolens store samling, inkludert statuar fra Classics cast-samlingen, arkeologiske utstillinger og historiske dokumenter. Disse dekorere nå mange av gangene, studieplasser og uformelle møterom i hele bygningen.

Steder

  • Edinburgh

    William Robertson Wing Old Medical School 4 Teviot Pl, EH8 9AG, Edinburgh

    Spørsmål