Keystone logo
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Introduksjon

TUIASI studentene har tilgang til toppmoderne tekniske studier, da universitetet er et av de beste i landet og Øst-Europa. Store professorer, relevante kurs og nye laboratorier venter på deg.

'Gheorghe Asachi' teknisk universitet i Iasi har den eldste tradisjonen innen ingeniørutdanning i Romania. Siden starten har TUIASI prioritert forskning, tverrfaglig tilnærming, innovasjon, undervisning og de siste to tiårene internasjonalisering. Vårt hovedmål for å utvikle "teknologi for menneskene rundt oss" har alltid vært kjernen i TUIASI forskning, undervisning og teknologioverføring. Dette målet har gjort at vi kontinuerlig bygger og utvikler universitetet. Den har nå rundt 13.000 studenter, 23 forsknings- og kompetansesentre og 8 forskerteam og akkreditert forskningslaboratorier. TUIASI har inngått over 303 Erasmus avtaler med 25 land, slik at du møter mennesker fra hele verden. Og visste du at universitetets bibliotek er et av de vakreste bibliotekene i verden, konkurrerer med slike som Trinity College Library i Dublin og National Library of France?

Universitetet er sentrert rundt studentens pedagogiske behov, og forbedrer stadig sine fasiliteter og læreplaner for å møte de stadig skiftende kravene på arbeidsområdet. TUIASI har sterke bånd med nasjonale og internasjonale virksomheter, store selskaper som Microsoft, Delphi, Continental, Amazon og mange andre var Tekniske Universitets studenter og alumner ofte som praktikanter eller ansatte.

Fakulteter

 • Fakultet for automatikk og datateknikk
 • "Cristofor Simionescu" Fakultet for kjemisk ingeniørvitenskap og miljøvern
 • Fakultet for ingeniørfag og bygningsarbeid
 • Fakultet for maskinproduksjon og industriell ledelse
 • Fakultet for elektronikk, telekommunikasjon og informasjonsteknologi
 • Fakultet for elektroteknikk
 • Fakultet for hydroteknikk, geodesi og miljøteknikk
 • Fakultet for maskinteknikk
 • Fakultet for materialteknologi
 • "GM Cantacuzino" Fakultet for arkitektur
 • Fakultet for industriell design og bedriftsledelse

Kjernen i TUIASI - dens samfunn

Universitetet er et veldig stramt samfunn. Studentene, administrativ stab og lærere møtes regelmessig og samarbeider om felles prosjekter - bygger racerbiler eller starter på nytt et rumensk bilmerke - ARO - bygger interessante og morsomme strukturer, som en modellbygning laget av spaghetti eller juletre bestående av ulike 3D-former og også å bli med til å konkurrere i internasjonale matte- og ingeniørutfordringer, hvert år med gull, bronse og sølvmedaljer.

Dette samarbeidet strekker seg til campus - det er ukentlige møter med studentene som bor på campus for å forbedre deres livsstil og innkvartering. På studentens forespørsel er det bygget to nye foredragshaller, utstyrt med rask Internett-tilkobling og åpent sent på kvelden, og også to døgnet rundt vaske stasjoner. I løpet av de siste årene jobbet campuspersonalet på intelligente sykkelparkeringssystemer og revitaliserte de grønne områdene i og rundt campus.

Det er 13 studentforeninger på TUIASI - BEST, AIESEC og en for hver av de 11 fakultetene - dedikert til å fremme studenters rettigheter, utdanning og ikke-formell læring og selvfølgelig å ha mye moro. Disse organisasjonene har ofte en rekke kulturelle og profesjonelle arrangementer, som workshops, show, turer og sportskonkurranser.

fasiliteter

Vi arbeider hele tiden for å bygge en vennlig, komfortabel og trygg atmosfære, så TUIASI studentene har til disposisjon en rekke fasiliteter til gode standarder. På campus, som er et av de største universitetscampusene i Romania, finner du moderne bolighaller, en ny kafeteria med rimelige priser, et rådgivningssenter hvor studentene er velkomne til å nyte nye opplevelser gjennom personlig utvikling, faglige og frivillige programmer utviklet av Universitetet, idrettsanlegg med spesialpriser for studenter og gratis vaskeritjenester for TUIASI studenter.

Bibliotek

TUIASI Library har et sentralbibliotek og seks grener, etablert som referanse- og forskningsbibliotek. Det er anerkjent som en av de vakreste i verden og integrerer ny teknologi i tradisjonell læring og forskning.

Biblioteket har om lag en million volumer arkivert i henhold til internasjonale katalogiserings- og indekseringspraksis og støtter undervisning og forskning innen et bredt spekter av fag innen teknologi og teknologi, vitenskap, økonomi og lov.

Overnatting og kafeteria

Som de fleste rumenske studenter som kommer fra forskjellige regioner i landet og mange utenlandske studenter, kan du velge å bo på campus. Universitetsinnkvartering betyr 21 sovesaler i Tudor Vladimirescu Student Campus, med 8 000 plasser. Også, det er en ny og moderne kafeteria, hvor du kan spise velsmakende mat til billige priser.

Helsetjeneste

Studenthelsetjenesten (Policlinica Studenţească) tilbyr et bredt spekter av medisinske tjenester til studenter og ligger på campus. Alle internasjonale studenter har tilgang til gratis konsultasjon fra leger og sykehusbehandling.

By, campus og studentliv

Du studerer i Iaşi, hjertet av Moldova og en av de travleste og mest livlige byene i Romania. Fantastiske steder, velsmakende lokal mat og flott natteliv som du umiddelbart blir forelsket i. Du vil bo i 'Tudor Vladimirescu', en 8000 student campus som er som en liten by i byen. På campus har du alt du trenger: Kantine med stor og utrolig billig mat, moderne treningsstudio, lekeplasser, kafeer, barer, klubber, du heter det! Dorms er innen gangavstand fra Iulius Mall (butikker, restauranter, 3D kino, etc) og Palas nyeste selskap og kjøpesenter.

Forresten, visste du at Romania har den beste internetthastigheten i Europa? Det er rangert først på kontinentet og 10. i verden. Hold kontakten med venn og familie, og aldri gå glipp av et Facebook-innlegg, et Instagram-bilde eller en tweet mens du er på campus.

Fritid og sport

Livet som TUIASI student handler ikke bare om arbeid, kurs og forskning. Vi fremmer en sunn livsstilopplevelse gjennom sports- og fritidsfasiliteter, og tilbyr to moderne og fullt utstyrte treningshall, seks lekeplasser, fitness- og aerobic senter, samt et sted hvor du kan spille fotball, volleyball og basketball.

Steder

 • Iași

  Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67, 700050, Iași

  Spørsmål