Keystone logo
TUM School of Management Heilbronn

TUM School of Management Heilbronn

TUM School of Management Heilbronn

Introduksjon

Hvor ledelsen oppfyller teknologi

Opplev undervisning og forskning i et inspirerende miljø

På TUM School of Management utfører vi undervisning og forskning på skjæringspunktet mellom ledelse, ingeniørfag, natur og biovitenskap. Ligger i hjertet av München, en blomstrende by i en av Tysklands mest velstående regioner, nyter vi en akademisk, kulturell og økonomisk infrastruktur som tiltrekker seg talenter fra hele verden.

Fakultetet har siden grunnleggelsen i 2002 vært engasjert i et bredt spekter av forskningsprosjekter som bryter gapet mellom disipliner. Vår forskning fokuserer på fremtidige trender og virkelige løsninger som fremmer innovasjonsbaserte virksomheter og nytte samfunnet generelt.

Vårt motiverte, internasjonale studentkorps, samt samarbeidet med anerkjente universiteter og ledelseskoler over hele verden, garanterer et globalt perspektiv, mens næringslivskunnskap blir bragt inn i våre programmer gjennom sterkt samarbeid med våre samarbeidspartnere. Sammen skaper vi et dynamisk, inspirerende og internasjonalt samfunn.

Vær en del av det!

Fakta og tall

 • 5 akademiske avdelinger
 • 300 vitenskapelig ansatte
 • ~ 4M i tredjepartsfond (2015)
 • ~ 90 Samarbeid med internasjonale universiteter (ca.)

akkrediteringer

AACSB International

Foreningen til Advance Collegiate School of Business (AACSB) er verdens største business education alliance. AACSB Accreditation er kjent, verdensomspennende, som den lengste stående, en mest anerkjent form for spesialisert / profesjonell akkreditering en institusjon og forretningsprogrammer kan tjene.

EFMD Equis

TUM School of Management ble tildelt EQUIS-akkreditering av EFMD i 2017. EQUIS er det ledende internasjonale systemet for kvalitetsvurdering, forbedring og akkreditering av høyere utdanningsinstitusjoner i ledelse og bedriftsøkonomi.

Forening av MBA er

I 2015 sertifiserte Association of MBAs (AMBA) at bevisbasert lederkunnskap oppfyller bransjekunnskap innenfor våre tre Executive MBA-programmer.

151213_150963_Picture-MScinManagement.jpg

Internasjonale nettverk

TEM

I 2016 kom TUM School of Management inn i Quantitative Techniques for Economics and Management Network (QTEM), som er et internasjonalt nettverk som samler utmerkede studenter, akademiske partnere og internasjonale selskaper.

QTEM-masterprogrammet er åpent for fremragende studenter som er registrert hos en av QTEMs akademiske partnerinstitusjoner.

Global Business School Network

I 2016 ble TUM School of Management med i Global Business School Network (GBSN). GBSN er et nettverk av kjente handelshøyskoler, industri, stiftelser og hjelpebyråer, som har til hensikt å forbedre tilgangen til lokalt relevant lederutdanning for utviklingsverdenen. Nettverket fremmer grenseoverskridende nettverk, kunnskapsdeling og samarbeid både innenfor nettverksmedlemskapet og med de bredere forretningsutdannings- og utviklingssamfunnene.

Misjon og visjon

Oppdrag

Utdannet i TUMs teknologiske og entreprenørskapsøkosystem utarbeider TUM School of Management ansvarlige talenter og forfølger relevant forskning for å fremme innovasjonsbaserte virksomheter og samfunn i Tyskland, Europa og verden.

Syn

Å bli en av Europas ledende skoler på grensesnittet til ingeniørfag og vitenskap, som bidrar til løsninger for de store samfunnsmessige utfordringene.

TUM School of Management - anerkjent for fremragende undervisning og forskning

Nei. 1 - "WirtschaftsWoche Ranking 2019": TUM School of Management er toppuniversitetet blant tysktalende universiteter og det andre fra toppsidene for forretningsforskning. I tillegg ble prof. Helmut Krcmar tildelt som den beste bedriftsforsker.

Nei. 1 - I 2018 ble TUM School of Management anerkjent som den beste tyske business school i Worldwide Business Research Rankings publisert av Korea University Business School.

Nei. 3 - I 2014 ble TUM School of Management oppført tredje blant alle tysktalende universiteter i rangeringen av "Handelsblatt", Tysklands ledende finansblad.

20 av 135 - QS World University Rankings: I 2019 plasserte TUM School of Management 20th av 135 universiteter i den verdensomspennende Master of Management Rankings.

11 av 12 - I 2017 CHE-rangeringen skårte TUM School of Management tre topprangeringer for forskning og oppnådde toppstillinger i 11 av de 12 studentkvalitetsgruppene.

Nei. 3 og 7 - Våre professorer er blant de mest innflytelsesrike økonomene og ledelsen i Tyskland og tysktalende land ifølge "Frankfurter Allgemeine Zeitung" og "Handelsblatt".

Nei. 3 og 9 - FT Master i Management Ranking: Også i 2018 scoret TUM School of Management to topp ti rangeringer for Master in Management i emner Entrepreneurship (9. plass) og Industry / Manufacturing (3rd place).

152122_152050_TUMSoMProfile.jpg

verdier

Vårt bidrag til ansvarlig ledelse

Vi tror at vi kan være til nytte for samfunnet med vår forskning og utdanning av personer som vil bli fremtidens beslutningstakere.

Ansvar og integritet

Vi gjennomfører forskning i tråd med de høyeste vitenskapelige og etiske standarder og er forpliktet til fremgang og innovasjon for å forbedre folks liv.

Vi underviser i generelle ledelsesevner med vekt på teknologi, og på den måten forespråker FNs bærekraftverdier for frihet, likestilling, solidaritet, toleranse, respekt for naturen og felles ansvar.

Passion for Excellence

Vi strever etter excellence i våre forskningsområder og publiserer våre funn for å skape en innflytelse.

Vi gir våre studenter på alle nivåer en god vitenskapelig utdanning, ikke bare for å lette deres begynnelser i karriere i næringsliv eller vitenskap, men også for å forbedre deres kritiske tenkning slik at de opptrer ansvarlig i forhold til samfunnet.

Entrepreneurial Attitude

Vi undersøker entreprenørskap og innovasjon og integrerer resultatene i utdanningen av våre studenter på alle nivåer for å gjøre det mulig for våre studenter å tenke og handle entreprenørmessig.

Vi oppfordrer våre TUM-kolleger, studenter og doktorgradskandidater til å finne vekstorienterte oppstart og lette deres vellykkede utvikling.

Nysgjerrighet og åpenhet

Vi oppfordrer til forskning utover disiplinære, institusjonelle og nasjonale grenser for å åpne opp nye perspektiver og generere nye forskningsresultater og måter å nærme seg administrasjonspraksis.

Vi utvikler dyktige personer uavhengig av kjønn, nasjonalitet, religion eller tro, funksjonshemming, alder eller seksuell orientering, og er fast bestemt på å lære av våre elevers kulturer, erfaringer og meninger.

Kollegialitet og Gemütlichkeit

Vi fremmer et klima med gjensidig interaksjon, hjelp og samarbeid mellom studenter, fakultet og administrativt ansatte.

Vi dyrker en holdning av Gemütlichkeit - den bayerske livsstilen - og en varm og vennlig atmosfære i skolen.

Statistikk

Fakta og tall

 • 5 akademiske avdelinger
 • 300 vitenskapelige ansatte
 • ~4 millioner i tredjepartsfond (2015)
 • ~90 Samarbeid med internasjonale universiteter (ca.)

  Rangeringer

  TUM School of Management - anerkjent for fremragende undervisning og forskning

  Nei. 1 - “WirtschaftsWoche Ranking 2019″: TUM School of Management er det øverste universitetet blant tysktalende universiteter og det andre fra topp totalt for forretningsforskning. I tillegg ble prof. Helmut Krcmar belønnet som beste forretningsforsker.

  Nei. 1 - I 2018 ble TUM School of Management anerkjent som den beste tyske handelshøyskolen i Worldwide Business Research Rankings publisert av Korea University Business School.

  Nei. 3 - I 2014 ble TUM School of Management oppført på tredjeplass blant alle tysktalende universiteter i rangeringen av "Handelsblatt", Tysklands ledende finansavis.

  20 av 135 - QS World University Rankings: I 2019 plasserte TUM School of Management nummer 20 av 135 universiteter i den verdensomspennende Master in Management Rankings.

  11 av 12 - I CHE-rangeringen 2017, scoret TUM School of Management tre topprangeringer for forskning og oppnådde topplasseringer i 11 av de 12 studentvurderte kategoriene.

  Nei. 3 og 7 - Våre professorer er blant de mest innflytelsesrike økonomene og ledelsesforskerne i Tyskland og tysktalende land ifølge "Frankfurter Allgemeine Zeitung" og "Handelsblatt".

  Nei. 3 og 9 - FT Master in Management Ranking: Også i 2018 scoret TUM School of Management to topp ti-rangeringer for Master in Management i fagene Entreprenørskap (9. plass) og Industri/Manufacturing (3. plass).

  Steder

  • Heilbronn

   Bildungscampus, 9, 74076, Heilbronn

   • Heilbronn

    Am Bildungscampus 2, 74076 Heilbronn, Alemanha, , Heilbronn

    Spørsmål