
Master in
Master i statistikk og datavitenskap
Hasselt University

Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Diepenbeek, Belgia
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 980 / per year
Søknadsfrist
15 Sep 2023
Tidligste startdato
18 Sep 2023
Introduksjon
Behovet for godt trente biostatistikere, bioinformatikere og epidemiologiske og folkehelseforskere er stadig økende, forsterket av den vitenskapelige revolusjonen innen molekylærbiologi og genetikk, og dens innvirkning på helse og miljø.
Hasselt Universitysin mastergrad i statistikk og datavitenskap med spesialiseringer: biostatistikk, bioinformatikk, kvantitativ epidemiologi og datavitenskap, hold deg oppdatert på slike utviklinger. Masterstudiet kombinerer en solid studie av prinsipper for anvendt og biostatistikk med oppdatert informasjon om emner som kliniske studier, folkehelse, longitudinelle data, overlevelsesanalyse, genetikk, undersøkelsesmetodikk, etc.
Spesialiseringen i bioinformatikk gjør det mulig å holde et enda tettere tempo med de mer spesifikke faglige behovene og ferdighetene som kreves på grunn av utviklingen av nye eksperimentelle teknikker innen molekylærbiologi og
genetikk.
Hasselt University's Master of Statistics ervervet akkreditering fra det prestisjetunge Royal Statistical Society og er for tiden i ferd med å søke om fornyelse av RSS-akkrediteringen.
Nyutdannede fra akkrediterte kurs vil få foreningens profesjonelle status som Graduate Statistician på søknaden. Graduate Statistician er en grad av profesjonelt medlemskap i foreningen. Det gir formell anerkjennelse av en persons statistiske kvalifikasjoner. Nyutdannede statistikere vil videre kunne gjennomføre passende faglig opplæring og erfaring, normalt i minst fem år, for å være kvalifisert til å søke om status som Chartered Statistician
Styrker ved Master of Statistics: Biostatistikk
I spesialiseringen gis Biostatistics/Biostatistics ICP god opplæring i moderne statistisk metodikk, nødvendig for design og analyse av biomedisinske og epidemiologiske studier. Kjerne biostatistikkkurs er longitudinell dataanalyse, overlevelsesanalyse og kliniske studier. Spesialiseringen i biostatistikk har en sterk forskningsorientering.
Programmet for studenter fra utviklingsland, med et stipend sponset av University Development Cooperation Section of the Flemish Interuniversity Council (VLIR-UOS), er tilpasset deres spesifikke behov og interesser i Biostatistics ICP-spesialiseringen.
Styrker ved Master of Statistics: Bioinformatikk
Den raske utviklingen av vitenskapelig forskning innen genomikk og proteomikk krever kontinuerlig ny kunnskap og ferdigheter. Foruten en praktisk kunnskap om molekylærbiologi, er det behov for spesialisert kunnskap om og anvendte ferdigheter innen databasebehandling, dataprogrammering, statistiske teknikker og kunnskapsoppdagelse og integrasjon.
Master of Statistics: Bioinformatics forbereder nyutdannede på en slik måte at de:
• Kunne designe og analysere eksperimenter rettet mot innhenting av genomiske og proteomiske data.
• Ha nødvendig kunnskap og ferdigheter for å utvikle, forstå og lage bioinformatikkprogramvareverktøy og databaser.
• Bli selvsikre, uavhengige og selvsikkere fagfolk for hvem det å analysere et problem, strukturere informasjon, jobbe i internasjonale og tverrfaglige team, gjennomføre og lede diskusjoner og presentere ideer har blitt en annen natur.
Styrker ved Master of Statistics: Epidemiology and Public Health Methodology
Spesialiseringen Epidemiologi og folkehelsemetodikk tilbyr et faglig rettet program med vekt på epidemiologi, modellering av infeksjonssykdommer og mikrobiell risikovurdering.
Galleri
Læreplan
Første året
Den innledende fasen gir grundig grunnleggende kunnskap om statistikk. Studentene skal bli kjent med data, statistisk analyse og først og fremst statistiske begreper og resonnement. Bortsett fra temarelaterte emner, som regresjon og variansanalyse, vies det mye oppmerksomhet til gruppebasert prosjektarbeid.
I første semester har studenter ved Epidemiologi & folkehelsemetodikk og biostatistikk 5 obligatoriske emner, et gruppeprosjekt og ett valgfag.
Studentene i Bioinformatikk har 6 obligatoriske emner og et gruppeprosjekt.
I andre semester skifter fokus fra univariate modeller for kontinuerlige data til diskrete datamodeller og ikke-parametriske tilnærminger, samt til korrelerte responser, kombinert med oppdagelsen av assosiasjoner. Innenfor andre semester er 3 emner, 2 gruppeprosjekter og et valgfritt emne felles for alle fordypninger.
I tillegg tilbys studenter av biostatistikk, bioinformatikk, epidemiologi og folkehelsemetodikk et obligatorisk emne spesifikt for spesialiseringen og et valgfritt emne. Studenter i bioinformatikk tilbys 1 obligatorisk emne som er spesifikt for fordypningen bioinformatikk.
Andre år
Det andre året byr på mer spesialiserte emner, innenfor hver fordypning. Medvirkende komponenter til masteravhandlingsprosjektet til Biostatistikk, Biostatistikk ICP, er tre gruppeprosjekter (3+3+3 stp) og det individuelle avhandlingsprosjektet (17 stp). Medvirkende til masteroppgaveprosjektet i Bioinformatikk er to individuelle prosjekter (5+7 stp) og det individuelle avhandlingsprosjektet (17 stp).
Masteravhandlingsprosjektet til studiet Epidemiologi & Folkehelsemetodikk består av to gruppeprosjekter (6+3 stp) og det individuelle avhandlingsprosjektet (17 stp). For hver fordypning er dette masteravhandlingsprosjektet knyttet til et praksisopphold, planlagt i andre semester (mai-august).
Universitetsdekretet for Flandern er bygget rundt et studiepoengsystem som er basert på prinsippene for ECTS. ECTS er det europeiske studiepoengoverføringssystemet.
Hvert år av et heltidsstudium teller 60 studiepoeng. Ideelt sett er disse studiepoengene likt fordelt over to semestre, altså 30 studiepoeng per semester. Gitt at forventet total studiebelastning per år varierer fra 1 500 til 1 800 timer for et heltidsprogram, representerer 1 studiepoeng en studiebelastning på 25 til 30 timer. Studiebelastning inkluderer tid brukt i klassen, personlig arbeid og eksamener.
Opptak
Program undervisningsavgift
Stipend og finansiering
Internasjonale studenter kan søke om stipend til Master of Statistics and Data Science.
Master Mind-stipend
Master Mind-stipend for masterstudenter (kun for fremragende studenter)
Regjeringen i Flandern har lansert dette nye stipendprogrammet i 2015, Master Mind Scholarships. For studieåret 2017-2018 tildelte den opptil 45 stipender til fremragende masterstudenter fra alle land. Programmet har som mål å fremme internasjonaliseringen av flamsk høyere utdanning.
International Course Program (ICP) – for studenter fra utviklingsland
Hvert år mottar 10 eksepsjonelle studenter fra utviklingsland et fullt ICP-stipend for Master of Statistics and Data Science. Programmet er tilpasset de spesifikke behovene og interessene til statistikk i utviklingsland.
Studenter og fagfolk fra de 31 VLIR-UOS-stipendlandene kan søke om stipend for å delta på en ICP. Stipendene er beregnet på personer fra sør som innehar en ansvarlig posisjon i samfunnet.
Søknadsfrister
- ICP-stipend: Kun for søkere som oppfyller kriteriene for VLIR UOS-stipend - 1. februar
- Master Mind-kandidater: 15. mars 2022