Keystone logo
© Unica
Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Introduksjon

Université Côte d'Azur er en nylig opprettet klynge av høyere utdanningsinstitusjoner på den franske riviera som samler de store aktørene i høyere utdanning og forskning i regionen. Université Côte d'Azur har som mål å utvikle en ny modell fra 21. århundre for franske universiteter basert på nye samspill mellom disipliner, en ny form for koordinering mellom forskning, undervisning og innovasjon, og sterke partnerskap med privat sektor og lokale myndigheter. I januar 2016 vant Université Côte d'Azur en prestisjefylt "IDEX" -pris fra den franske regjeringen for sitt UCAJEDI-prosjekt, og plasserte det blant de 10 beste verdensledende, omfattende universitetene i Frankrike.

Universitetet i det 21. århundre

Université Côte d'Azur består av 13 utestående institusjoner, som arbeider sammen som EN UNIVERSITET. Vi utfordrer oss selv på alle måter. Vi bryter barrierer i nesten alle felt. Vi går utover grensene. Vi søker det beste av oss alle, det beste av dere, for å gjøre vår verden bedre.

Omfanget av UCA samler dermed alle offentlige og private enheter for høyere utdanning og forskning, velkjente og synlige på den internasjonale scenen, som er tilstede på Côte d'Azur. Den innovative karakteren til dens særegne samarbeidspraksis vil skape selvorganiserende betingelser for fortreffelighet; det vil drive fremveksten av fremtidig vitenskap, opplæring og innovasjon.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), forskningsintensiv, til stede i alle internasjonale rangeringer;
 • To nasjonale forskningsorganer: CNRS og Inria, tverrfaglig og emblematisk i digitalfag, henholdsvis;
 • En annen stjerne som slutter seg til UniCA klynge er Côte d'Azur Observatory (OCA). Med rundt 450 ansatte plassert på fire steder (Mont Gros og Valrose i Nice, Sophia Antipolis og Plateau de Calern-observatoriet). OCA, designet av Charles Garnier, har en bemerkelsesverdig arkitektonisk og vitenskapelig arv, men langt fra å se til fortiden, er det fortsatt et internasjonalt anerkjent senter for forskning innen geovitenskap og astronomi, sammen med presisjonsmekanikk, høyytelses datasentre og virtuelle observatorier.
 • Center Hospitalier Universitaire (CHU) i Nice, et ledende nasjonalt senter for simulering og innovasjon i hematologi, biologiske ressurser og terapier som plasserer grunnforskere side om side med medisinske forskere og ingeniører;
 • EDHEC og SKEMA, to fremragende forretningskoler til stede i alle internasjonale rangeringer; Nærværet av to handelsskoler, som er til stede i verdensrangeringer, bringer til prosjektet, i tillegg til deres forsknings- og opplæringsaktiviteter, en kultur av kvalitetssikring
 • Et konsortium på seks kunstskoler, aktiv på den internasjonale scenen, som består av førsteklasses etablissementer, er en garanti for originaliteten til vår visjon og vil øke kreativiteten til vår tilnærming. Alt i alt gir hver av spillerne et unikt bidrag med høy verdi og en ny dimensjon.
 • Center National de Création Musicale, er en av de seks nasjonale sentrene i fransk musikalsk skapelse. Målet er å formidle og fremme repertoaret for samtidsmusikk ved å distribuere sine aktiviteter hovedsakelig på fire akser: produksjon, kringkasting, opplæring og forskning.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, det er en unik nasjonal institusjon dedikert til samtidskunst. Det gjenforenes i et enkelt sted en kunstskole, et kunstsenter, en kunstnerbolig og et spesialisert bibliotek. Bygningen har vært oppført Patrimoine du XXe siècle
 • Bærekraftig Designskole (SDS), utforming av fremtiden, med et ansvarlig fokus på de 4 pelarene for bærekraftig utvikling gjennom nye og kreative læringsmetoder i samarbeid med næringen.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Siden starten i 1961 har Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower blitt en av verdens fremste profesjonelle danseskoler når det gjelder klassisk ballett, moderne dans og jazzopplæring. ESDCs partnerskap med profesjonelle danselskaper, blant annet Les Ballets de Monte-Carlo, eller internasjonale konkurranser som Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). Konservatoriet har siden 1957 tatt imot mer enn 50 000 studenter fra over 50 forskjellige land, og det har tatt imot en rekke flotte musikere, enten som studenter eller som lærere fra hele verden.


UniCA ambisjoner

Forskning, Opprett, Innovate

Université Côte d'Azur ble opprettet i 2015, for å levendegjøre den kollektive ambisjonen til de store aktørene innen høyere utdanning og forskning på den franske rivieraen. Som en høyere utdanningsklynge som inkluderer et stort forskningsuniversitet, flere forskningsbyråer og laboratorier på toppnivå, elite handelshøyskoler og en gruppe internasjonalt anerkjente kunst- og designskoler, er UniCA godt posisjonert for å tilby tverrfaglige, kreative løsninger på de komplekse utfordringene skapt av en verden i rask endring.

Bygget på den franske rivieraens rike historie som et sentrum for kunstnerisk og teknologisk innovasjon og som hjemmet til den største teknologiparken i Europa (Sophia Antipolis), er vår visjon basert på vitenskapelig og pedagogisk fortreffelighet, et sterkt internasjonalt fokus, dype forbindelser med lokale industrielle og statlige partnere, og en resolutt tverrfaglig utsikt. Våre forsknings- og utdanningsprogrammer er frukten av dekompartmentaliserte samspill mellom disipliner, inkludering av menneskelige, kunstneriske og ledelsesdimensjoner til våre prosjekter, og et grundig fundament basert på kvantitative, digitale og data-drevne tilnærminger.

Som en anerkjennelse av vår ambisiøse agenda og vitenskapelige fortreffelighet, ble UniCA i januar 2016 tildelt en prestisjetung "IDEX" (Excellence Initiative)-pris av den franske regjeringen, og plasserte UniCA blant en liten gruppe høyprofilerte franske universiteter i verdensklasse og gi en begavelse for å hjelpe oss med å nå målet vårt om å transformere universitetet og regionen vår. Vi har også nylig vunnet en rekke andre store nasjonale priser for å støtte våre aktiviteter innen, spesielt videreutdanning, lavere og høyere utdanning, og entreprenørskap.

Med over 20 % av våre fakultet og studenter som kommer fra utlandet, er UniCA sterkt vendt mot omverdenen, et aspekt som stadig blir forsterket med etableringen av internasjonale elitepartnerskap og utviklingen av nye internasjonale utdanningsprogrammer som vil bli undervist i sin helhet i Engelsk. Nye tjenester er også opprettet for å tiltrekke internasjonale forskere og studenter og la dem bosette seg i regionen, samt hjelpe universitetsfakultetet med å publisere sin forskning i internasjonale topptidsskrifter.

UniCA jobber også med å utvikle gründer- og forretningsferdigheter blant sine forskere og studenter. En rekke nye programmer tar sikte på å inspirere entreprenørånden hos studenter på alle nivåer og gi dem verktøyene som trengs for å nå drømmene sine. Universitetsforskere og ideer er også i hjertet av mange bedrifter i regionen, enten de er basert på universitetsforskning eller grunnlagt av et medlem av universitetet.

Til slutt streber UniCA etter å være en katalysator som vil transformere Côte d'Azur-regionen, og bidra til dens vekst ved å tilby løsninger på forretningsproblemer gjennom konsulentvirksomhet, videreutdanning og gjennom lisensiering av funn til nye og eksisterende selskaper. Den konstante utvekslingen av ideer mellom universitetet og regionen er en viktig bidragsyter til vekst og suksess. Mye av UniCA ledende forskning kan oversettes til løsninger, produkter og selskaper som vil komme både samfunnet og økonomien til gode.

Steder

 • Nice

  28 Avenue de Valrose, 06103, Nice

 • Cannes

  230 Av. Francis Tonner, 06150, Cannes

  • Grasse

   4, traverse Dupont, 06130, Grasse

   • Biot

    ISA INSTITUTE 400 route des chappes, 06903, Biot

    • Pisa

     Pisa, Italia

    • Nice

     Avenue Valrose, 06000, Nice

     Spørsmål