Keystone logo
Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Introduksjon

Misjon og historie

Unitelma Sapienza er det eneste italienske universitetet på nettet som vedlikeholdes av et konsortium sammensatt av offentlig virksomhet og direkte knyttet til det beste italienske offentlige universitetet: Universitetet i Roma "La Sapienza", med 130 000 studenter og et personale på 4000 lærere og forskere. Unitelma Sapienza , ved bruk av avansert informasjonsteknologi og metoder i fjernundervisning, fremmer tilgang til høyere utdanning, uten begrensninger i plass, tid, og tilbyr tjenester til studenter og arbeidere som ikke er på kontoret, som ikke kan delta på vanlige utdanningsaktiviteter. Undervisning, opplæring og forskning på campus, kombinerer den nødvendige økonomiske, ledelsesmessige og juridiske kunnskapen som kreves for å styre komplekse virksomheter i "informasjonssamfunnet" Unitelma Sapienza legger særlig vekt på utviklingen av forskning, spesielt også innen vitenskapelig og økonomisk sektor. som i forvaltningen av informasjonsteknologi, med spesiell oppmerksomhet til teorier, modeller, prosesser, teknologier og applikasjoner for utvikling av et virtuelt campus gjennom Internett i høyere utdanning. Spesielt fokus er på veiledning: vi har veiledere som er opptatt av akademiske aktiviteter og veiledere som hovedsakelig er opptatt av motivasjon og oppnåelse av karrieremål for studenten. Begge disse tallene er ment å øke interaktiviteten med studenter for en mer samarbeidende læring.

Organisasjon og ledelse

Kansleren som vanligvis er professor og en fremtredende skikkelse velges for en seksårsperiode, fungerer som titulær leder for universitetet, representerer universitetet i akademiske aktiviteter og leder det akademiske senatet som også leder de overordnede store seremoniene. Den nåværende kansleren, prof. Francesco Avallone har i flere år jobbet med forskning knyttet til stress og organisatorisk velvære. Senatet er universitetets øverste akademiske organ som bestemmer om faglig politikk, planlegging, koordinering og evaluering av undervisnings- og forskningsaktiviteter, og består av både fakultetsmedlemmer og ansatte. Lovlig og konstitusjonelt er det ansvarlig for universitetets akademiske aktivitet - dvs. undervisning og forskning. Universitetet "Institutt for lov og økonomi" er en bredt avdeling som henvender seg til all akademisk og forskningsaktivitet. produsere førsteklasses forskning på tvers av fagområdet. Avdelingen er forpliktet til dyktighet i undervisning på lavere og høyere nivå. Forstanderskapet er foretaksorganet som er opprettet av vedtekten, med fullt ansvar for regjeringen og velferden ved universitetet og alle interessene knyttet til dette, inkludert studenter, fakultet, ansatte og alumni. Det er representert av fremtredende skikkelser fra italienske akademiske institusjoner og sivilsamfunn. Ansvaret er:

 • Fastsettelse av universitetets hovedmål og godkjenning av retningslinjer og prosedyrer for implementering av slike mål.
 • Gjennomgang og godkjenning av drifts- og kapitalbudsjettet til universitetet.
 • Slike andre ansvarsområder som lov, statlige direktiver.
 • Universitetet sikrer at alle aktivitetene er gjenstand for kvalitetssikring, evaluering og forbedring gjennom periodiske vurderinger av de viktigste styringsorganene.

Internasjonale relasjoner

Unitelma Sapienza er forpliktet til å øke det internasjonale deltakelsesnivået for universitetet og dets studentpopulasjon; spesielt:

 • Ved å åpne nye muligheter for studentmedvirkning i EU krever internasjonal studentmobilitet gjennom (Erasmus);
 • Bedre deltakelse fra det akademiske og administrative tekniske personalet i EU krever internasjonal mobilitet mellom fakulteter og ansatte;
 • Utvikling og produksjon av online aktiviteter rettet mot et internasjonalt marked, også gjennom avtaler med tredjeparter;

I denne sammenhengen inkluderer prosjektaktivitetene innvielse av en del av nettstedet på engelsk; aktivering av opplæringskurs som tilbys kun på engelsk (Master in International Cooperation, Finance and Development); produksjon av opplæringskurs på to språk (prosjektplanlegging og prosjektledelse); den engelske oversettelsen av noen eksisterende mestere (neonatologi); bygge et nettverk med prestisjetunge internasjonale nettuniversiteter. I 2015 skal seks lærere og to tjenestemenn reise til utlandet under Erasmus -programmet for studier og forskning, mens andre grupper studenter allerede for andre året har deltatt i Erasmus studentmobilitetsprogram. Universitetet er vertskap for den internasjonale konferansen om konstitusjonell lov Italia-iberisk-amerikansk (5.-8. Oktober 2015). Universitetet er valgt av utenlandske lærere til å utveksle forskning (siste dr. Simona Guerra, Visiting Scholar, foreleser i politikk ved University of Leicester. Universitetet, til slutt, i samarbeid med forskningsinstitusjoner og italienske og utenlandske universiteter, presentert i 2015, følgende prosjekter under samfunnsfinansiering: Erasmus Plus KA2 Learn-plus "Fjernundervisning for kunnskap og entreprenørskap; Erasmus Plus KA3 Diversity 3.0" "Lik mulighet for likhet, sosial og inkluderende innovasjon" og deltar i prosjektet "Broer mellom kløften og europeisk lederskap: Engasjere seg i dialog om Europas fremtidige vei "; Universitetet promoterer seminarer og studiekonferanser holdt i nærvær og streamet.

Steder

 • Rome

  Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

 • USA Online

  USA Online, USA

  • Spain Online

   Spain Online, Spania

   • Mexico Online

    Mexico Online, Mexico

    • Australia Online

     Australia Online, Australia

     • Canada Online

      Canada Online, Canada

      • Rome

       Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

      Spørsmål