Keystone logo
© Roger Triana
Universidad de los Andes

Universidad de los Andes

Universidad de los Andes

Introduksjon

Universidad de los Andes - Uniandes, er det ledende universitetet i Colombia, rangerer konsekvent blant de 10 beste universitetene i Latam, de 200 beste universitetene i verden og de beste 30 private universitetene. Uniandes tilbyr bachelor-, master- og PhD-programmer innen områdene teknologi, ingeniørfag, økonomi, ledelse, medisin, kunst og natur- og samfunnsvitenskap.

Oppdrag

Universitetet i Andesfjellene er en autonom, uavhengig og innovativ institusjon som fremmer pluralisme, toleranse og respekt for ideer; søker akademisk dyktighet og gir studentene kritisk og etisk opplæring for å styrke deres bevissthet om deres sosiale og samfunnsansvar, så vel som deres engasjement for miljøet.

Den har studenter som, i et omfattende, tverrfaglig og fleksibelt opplæringsmiljø, er hovedagenten i utdanningsprosessen deres. Det gjør det mulig for det høyt utdannede lærerpersonalet å utvikle et fremragende akademisk og profesjonelt livsprosjekt, som det støtter forskningsaktivitet som bidrar til utviklingen av landet og dets internasjonale projeksjon.

Historie

Universitetet i Andesfjellene ble grunnlagt 16. november 1948 av en gruppe unge mennesker ledet av Mario Laserna Pinzón, og er den første private institusjonen for høyere utdanning i Colombia av sekulær karakter og uavhengig av politiske partier, og forsvarer ikke interessene til noen sosiale eller økonomisk gruppe.

Nettopp disse egenskapene gjorde Los Andes til et banebrytende utdanningsprosjekt i et historisk øyeblikk i landet der private universiteter hadde innflytelse av partisan konflikt i klasserommene sine. I denne historiske konteksten skyldtes fødselen av Los Andes ikke bare ønsket om å gi liv til et annet universitet eller en utelukkende pedagogisk interesse, men også intensjonen om å skape et nytt land.

Nettopp disse egenskapene gjorde Los Andes til et banebrytende utdanningsprosjekt i et historisk øyeblikk i landet der private universiteter hadde innflytelse av partisan konflikt i klasserommene sine. I denne historiske konteksten "var fødselen til Los Andes ikke bare på grunn av ønsket om å gi liv til et annet universitet eller en utelukkende pedagogisk interesse, men også på intensjonen om å skape et nytt land.

For det formål å trene og utdanne nye generasjoner til å bygge en ny nasjon», ifølge Francisco Pizano de Brigard, tidligere rektor ved universitetet.

Av denne grunn, siden det ble grunnlagt, er formålet med Los Andes å tilby en dyktig utdanning som bidrar til å lukke kunnskapsgapet i Colombia med verdens vitenskapelige fremskritt.

Med sin nye visjon – senere adoptert av andre colombianske universiteter – begynte Uniandes arbeidet i 1949 med syv programmer, 79 studenter og 16 professorer.

Våre symboler

Logosymbol

Det grafiske symbolet til universitetet oppsummerer dets identitet og er dets emblem par excellence. Designet er et skjold som består av to grunnleggende elementer: Et svart tre innrammet i et skjold med gul bakgrunn.

Intensjonen til dens skaper, kunstneren Sergio Trujillo Magnenat, var å skape noe med et abstraksjonsnivå som den som så på det ville oppdage betydningen selv. Nå ønsket universitetet å gi et budskap om fornyelse ved å foredle symbolet, men bevare essensen av det originale designet. Den oppdaterte versjonen gir den et mer moderne, mer abstrakt og samtidig organisk preg; I et enkelt strøk smelter treet og skjoldet sammen.

Dermed søker dette oppdaterte bildet å gjenspeile essensen av universitetet: en banebrytende utdanningsinstitusjon, anerkjent for sin fortreffelighet, fleksibilitet, engasjement og autonomi.

Hymne

Forfatteren Eduardo Carranza skrev tekstene til hymnen som identifiserer universitetet. Musikken ble komponert av maestro Luis Antonio Escobar.

På det høyeste
punkt i landet,
en blå stjerne skinner
ved universitetet i Andesfjellene,
kjærlighet, ære og ungdom.

I vår
stemme Homeland synger
og et trefarget ord
Colombia, Colombia, Colombia
flammer i våre hjerter.

På det høyeste punktet i landet,
en blå stjerne skinner
ved universitetet i Andesfjellene,
kjærlighet, ære og ungdom.

Den hellige Albert den store

I tillegg til de offisielle symbolene, gjorde studenter og professorer statuen av Saint Albert the Great til et av de mest representative grafiske elementene ved universitetet.

Siden 1964, da den tyske regjeringen, gjennom ledelsen av University of Mainz, donerte bildet av den vise mannen fra 1200-tallet, ble det et dekorativt element og et møtepunkt for studenter og lærere.

Fra prestegården til Rudolf Hommes (1995-1997) ble det etablert en årlig festival (til minne om døden til den som ble kalt Doctor Universales) for å hylle denne statuen kjent blant Uniandino-samfunnet som 'El Bobo'.

College Community

Fellesskapet er det viktigste teknologiske relasjonsprosjektet vi utvikler med skoler. Hovedmålet er å ha en effektiv kommunikasjonskanal mellom deg og kontoret for søkeropplevelse, og klare å tilby ulike funksjoner som publisering av arrangementer, og viktigst av alt, selvstyring av registreringer for dem.

Ikke gå glipp av muligheten til å koble skolen din til nettverket vårt for å finne aktivitetene vi planlegger gjennom kalenderen vår, med alltid fokus på å støtte beslutningsprosessen som vi forbereder spesielt for elevene dine.

Opptak

Internasjonale søkere

Hvis du er en internasjonal søker og ønsker å studere ved Universidad de los Andes , lær om mulighetene vi tilbyr for deg. I dette rommet vil du finne informasjon av stor interesse for utenlandske søkere, utforske opptaksprosessen, akkrediteringer, støtte til studenter fra internasjonaliseringsavdelingen, universitetsboliger, livet i Bogotá og flere emner som vil lette opptaksprosessen til universitetet vårt.

Hvem gjelder det?

Dette tidlige opptakskriteriet gjelder for alle sisteårssøkere fra en colombiansk skole.

Ved å fylle ut skjemaet

For å søke under dette opptakskriteriet må du be om sertifikatene fra skolen din som indikerer stillingen (rangeringen) som du hadde i opprykk i de to siste videregående gradene som ble fullført på tidspunktet for utfylling av universitetets registreringsskjema (9. og 10. eller 10. og 11., som passer for skolen).

Hvis du ikke har rangeringen, kan du søke med den kumulative GPA for de to siste fullførte årene av videregående skole (9 og 10 eller 10 og 11, som passer for skolen). Du må sende attesten med vurderingsskalaen (minimumsverdi og maksimumsverdi), de fastsatte karakterkategoriene og tolkningen av resultatene fra skolen, som inkluderer fordelingen av karakterer oppnådd på totalt antall elever i skolen. forfremmelse eller grad.

Vent på opptaksresultatene, og se gjennom veiledningen for det første semesteret Uniandino hvis du blir tatt opp.

For å fylle ut registreringsskjemaet og sende sertifikatene, fullfør følgende trinn:

Hvis skolens siste karakter på videregående er 11

 1. I seksjonen Skoleinformasjon på skjemaet, i underdelen "Tidlig opptak med akademiske resultater", i spørsmålet "Siste kurs fullført" velger du det siste kurset du fullførte på videregående skole (10.).
 2. Nederst skriver du inn stillingen du har i skoleopprykk. For eksempel, hvis kampanjen din har 40 personer og du er rangert som 5, skriv tallet 5.
 3. Nederst skriver du inn størrelsen på skoleklassen din. For eksempel, hvis klassen din har 40 elever totalt, skriv inn tallet 40.
 4. Nederst skriver du inn karaktergjennomsnittet for dette videregående kurset. For eksempel 4,5/5,0
 5. I spørsmålet «Nest siste karakter fullført» velger du det nest siste året du fullførte på videregående (9. klasse). Følg deretter de samme trinnene som er angitt i punkt 1., 2. og 3.
 6. Hvis du ikke har rangeringen, kan du søke med den kumulative GPA for de siste to hele årene av videregående skole (9. og 10.). Du må sende attesten med vurderingsskalaen (minimumsverdi og maksimumsverdi), fastsatte karakterkategorier og tolkningen av resultatene fra skolen, som inkluderer fordelingen av karakterene elevene har oppnådd.
 7. Før skjemaets utløpsdato må du legge ved attester utstedt av skolen din som validerer den registrerte informasjonen, enten det er rangering eller karaktergjennomsnitt i PDF-format ved å gå inn i dokumentopplastingssystemet . For å delta, bruk brukernavn og passord som du registrerte deg med i opptaksskjemaet.
 8. Søknaden din om opptak vil først bli studert når du har levert den fullstendige dokumentasjonen som bekrefter dataene som er lagt inn i skjemaet. Husk at vi har differensiert stenging av påmeldinger etter programmer avhengig av tilgjengelige plasser. Hvis du sender inn dokumentasjonen din etter at et program er avsluttet, kan ikke søknaden din tas i betraktning. Hvis du ønsker det, kan du søke på programmer som fortsatt er åpne.
 9. Hvis du søker på medisin eller musikk, se gjennom og fullfør de spesifikke opptaksprosessene for hvert av disse programmene.
 10. I tilfelle du har bedt om støtte for betaling av undervisningen din, kan du finne ut tilleggsprosessene .

Hvis skolens siste karakter på videregående er 12

 1. I seksjonen Skoleinformasjon på skjemaet, i underdelen "Tidlig opptak med akademiske resultater", i spørsmålet "Siste kurs fullført" velger du det siste kurset du fullførte på videregående (11.).
 2. Nederst skriver du inn stillingen du har i skoleopprykk. For eksempel, hvis kampanjen din har 40 personer og du er rangert som 5, skriv tallet 5.
 3. Nederst skriver du inn størrelsen på skoleklassen din. For eksempel, hvis klassen din har 40 elever totalt, skriv inn tallet 40.
 4. Nederst skriver du inn karaktergjennomsnittet for dette videregående kurset.
 5. I spørsmålet «Nest siste karakter fullført» velg det nest siste året du fullførte på videregående (10. klasse). Følg deretter de samme trinnene som er angitt i punkt 1., 2. og 3.
 6. Hvis du ikke har rangeringen, kan du søke med den kumulative GPA for de siste to hele årene av videregående skole (10. og 11.). Du skal sende attesten med vurderingsskalaen (minimumsverdi og maksimumsverdi), de fastsatte karakterkategoriene og tolkningen av resultatene fra skolen, som inkluderer fordelingen av karakterene elevene har oppnådd.
 7. Før skjemaets utløpsdato må du legge ved attester utstedt av skolen din som validerer den registrerte informasjonen, enten det er rangering eller karaktergjennomsnitt i PDF-format ved å gå inn i dokumentopplastingssystemet . For å delta, bruk brukernavn og passord som du registrerte deg med i opptaksskjemaet.
 8. Søknaden din om opptak vil bli studert først når du har levert den fullstendige dokumentasjonen som bekrefter dataene som er lagt inn i skjemaet. Husk at vi har differensiert stenging av påmeldinger etter programmer avhengig av tilgjengelige plasser. Hvis du sender inn dokumentasjonen din etter at et program er avsluttet, kan ikke søknaden din tas i betraktning. Hvis du ønsker det, kan du søke på programmer som fortsatt er åpne.
 9. Hvis du søker på medisin eller musikk, se gjennom og fullfør de spesifikke opptaksprosessene for hvert av disse programmene.
 10. I tilfelle du har bedt om støtte for betaling av undervisningen din, kan du finne ut tilleggsprosessene .

Rangeringer

Universitetet i Andesfjellene er det eneste private universitetet i landet hvis akkreditering har blitt fornyet for maksimalt mulig periode, ti år, av departementet for nasjonal utdanning, gjennom resolusjon 582 av 9. januar 2015.

Los Andes har også mottatt internasjonale akkrediteringer som den som ble gitt av Engineering Accreditation Commission of ABET til åtte bachelorprogrammer ved Fakultet for ingeniørvitenskap siden 2010.

Administrasjonsfakultetet er på sin side den første institusjonen i Colombia som er akkreditert av AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). Denne akkrediteringen er en kvalitetsutmerkelse som er svært ettertraktet av handelshøyskoler og holdes av mindre enn 5% av disse skolene i verden, inkludert universiteter som Harvard, MIT og Babson.

Med denne AACSB-akkrediteringen, lagt til EQUIS (European Quality Improvement System) og AMBA (Association of MBA) akkrediteringer, som det allerede hadde, oppnådde Administrasjonsfakultetet Triple Crown i 2010, den høyeste prisen som en handelshøyskole kan motta. oppnå i internasjonal sammenheng.

Triple Crown er et uttrykk som brukes av handelshøyskoler, anerkjent over hele verden som et kvalitetsstempel som 1 % av skolene har, en gruppe som inkluderer London Business School, IESE og IE Business School i Spania, HEC. i Frankrike og bare seks institusjoner i Latin-Amerika.

Denne anerkjennelsen reflekterer forpliktelsen til å tilby utdanning i internasjonal klasse for å danne menneskelig kapital som bidrar til landets konkurranseevne.

 • 198 QS World University Rankings (2024)
 • 6 QS LatAm University Rankings (2023)
 • 13 ganger høyere utdanning Latin America University Rankings (2022)
 • 1 i Colombia og 12 i Latin-Amerika i henhold til Best Global Universities-rangeringen av US News & World Report (2022)

Steder

 • Bogotá

  No 19A-40, Bogotá, Colombia, CR 1 ESTE, Bogotá

Spørsmål