Master i vitenskap og teknologi for konservering av fiskeriprodukter
Universidade de Vigo
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Vigo, Spania
Språk
Spansk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 1 045 *
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Sep 2024
* EU: €835,80 - Ikke-EU: €1 044,75
Introduksjon
Universitetet i Vigo, gjennom avdelingene for analytisk og matkjemi og kjemiteknikk, organiserer sammen med National Association of Manufacturers of Canned Fish and Seafood ANFACO, gjennom sitt National Technical Center for Conservation of Fishery Products CECOPESCA, en helt nyskapende offisiell mastergrad. grad som dekker alle de aspektene knyttet til bevaring av fiske- og akvakulturprodukter. Ideen oppstår fra den økende etterspørselen etter spesialistutdannede innen et industrifelt av beryktet betydning i samfunnet vårt.
Master in Science and Technology of Conservation of Fishery Products er designet for å trene kvalifiserte fagfolk innen dette industrielle feltet og for å la sektoren utstyre seg med teknologer spesialisert i bevaring av fiskeri- og akvakulturprodukter.
Opptak
Læreplan
Grunnleggende ferdigheter
- CB1. Besitter og forstår kunnskap som gir grunnlag eller mulighet til å være original i utvikling og/eller anvendelse av ideer, ofte i forskningssammenheng.
- CB2. At studentene vet hvordan de kan anvende den ervervede kunnskapen og sin problemløsningsevne i nye eller lite kjente miljøer innenfor bredere (eller flerfaglige) kontekster knyttet til sitt studieområde.
- CB3. At studentene er i stand til å integrere kunnskap og møte kompleksiteten i å formulere vurderinger basert på informasjon som, ufullstendig eller begrenset, inkluderer refleksjoner over det sosiale og etiske ansvaret knyttet til anvendelsen av deres kunnskap og vurderinger.
- CB4. At elevene vet hvordan de skal kommunisere sine konklusjoner og den ultimate kunnskapen og begrunnelsene som støtter dem til spesialiserte og ikke-spesialiserte publikummere på en klar og entydig måte.
- CB5. At studentene har læringsferdighetene som gjør at de kan fortsette å studere på en måte som stort sett vil være selvstyrt eller autonom
generelle ferdigheter
- CG1. At studentene tilegner seg omfattende, analyse- og synteseferdigheter.
- CG2. At studentene utvikler muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner på de to co-offisielle språkene i autonomien (spansk og galisisk).
- CG3. At studentene utvikler ferdigheter til å utføre eksperimentelt arbeid, håndtering av materielle og biologiske elementer og relaterte programmer.
- CG4. At studentene utvikler problemløsningsevner til å anvende teoretisk kunnskap i praksis.
- CG5. At elevene utvikler samarbeidsevner, beriket av flerfaglighet.
- CG6. At elevene utvikler evnen til å forberede, presentere og forsvare arbeider eller rapporter.
Spesifikke kompetanser
- CE1. Kjenne til og differensiere de viktigste fiske- og akvakulturartene av kommersiell interesse i vårt land, med deres viktigste biologiske egenskaper.
- CE2. Kjenne til sikkerhetsparametrene og karakteriseringen av kvaliteten på fiskeprodukter, samt deres mulige toksikologiske risikoer, og lovgivningen som gjelder for nevnte produkter.
- CE3. Tilegne seg grunnleggende kunnskap om laboratorieanalytisk kontroll av fiskeriprodukter, inkludert biotiske og abiotiske forurensninger som potensielt finnes i dem.
- CE4. Kjenne til de viktigste miljøaspektene som påvirker prosessering og konservering av sjømat: kontroll og behandling av flytende avløp, slam, jord og atmosfæriske utslipp. Gjeldende lovverk.
- CE5. Tilegne seg kunnskap om bedriftsledelse i bransjer i sektoren.
- CE6. Tilegne seg kunnskap om kommersialisering og markedsføring for fiske- og havbruksprodukter.
- CE7. Kjenne til de grunnleggende operasjonene og teknologiene som brukes i konservering og transformasjon av sjømatprodukter ved kulde, varme eller andre fysisk-kjemiske metoder: kjøling, frysing, sterilisering, pasteurisering, semi-hermetikk.
- CE8. Studer de ulike produksjons- og emballeringssystemene for sjømat behandlet med kulde, varme eller andre metoder, både tradisjonelle og nye teknologiske orienteringer: restrukturerte produkter, tilberedte retter, modifiserte atmosfærer, høyt trykk, etc.
- CE9. Forstå organiseringen av produksjonen i industrien av fiske- og akvakulturprodukter behandlet med kulde, varme og andre prosedyrer. Produksjonsmetoder og deres logistikk.
- CE10. Bestem kriteriene og prosedyrene for å kontrollere kvaliteten på fiskeprodukter og beholderne og emballasjen som brukes i deres kommersielle krets. Kjenne til prosedyrene for analytisk kontroll og påvisning av feil.
- CE11. Tilnærming til kvalitetskontroll av hver av produksjonslinjene for fiskerivarer. Grunnleggende kunnskap om produktkvalitetsstyring.
- CE12. Tilegne seg grunnleggende kunnskap og tolke lovgivningen som gjelder for anleggene hvor fiskeprodukter håndteres og behandles i hele kommersiell kjede: hygiene, merking, mattrygghet, planteselvkontroll (HACCP), etc.
- CE13. Vurdere viktigheten av kontroll og sertifisering av kvaliteten på fiskerivarer som et kommersielt våpen og for sporbarhet og mattrygghet.
- CE14. Kjenne til prosedyrene for håndtering av matvarsler fra vedkommende myndighet og de ansvarlige for matvarekjeden.
- CE15. Kjenn til de kritiske variablene som bestemmer levedyktigheten til et eller flere nye prosesser. Bruk verktøy for å få informasjon som er kritisk for levedyktighet.
Transversale Kompetencer
- CT1. Evne til å forstå betydningen og anvendelsen av kjønnsperspektivet på ulike kunnskapsområder og i yrkesutøvelse med mål om å oppnå et mer rettferdig og likestilt samfunn.
- CT2. Bærekraft og miljøengasjement. Rettferdig, ansvarlig og effektiv ressursbruk.
- CT3. Evne til å jobbe selvstendig og ta beslutninger.
- CT4. Kreativitet, initiativ og entreprenørånd.
- CT5. Engasjement for etikk i profesjonen og i samfunnet.