Keystone logo
© TESS
Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Introduksjon

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Velkommen til Savoie Mont Blanc University!

Med 14 000 studenter, et rikt utvalg av tverrfaglig utdanning og 19 forskningslaboratorier med et internasjonalt rykte, er Savoie Mont Blanc University en institusjon på en menneskelig skala som kombinerer nærhet til sine territorier, tilknytning til COMUE Université Grenoble Alpes og en bred perspektiv på Europa og verden. Det tilbyr korte kurs (universitetsgrader i teknologi, universitetsgrader) og lange kurs (generalist, spesialist eller faglig bachelorgrader, mastergrader, ingeniørfag og doktorgrad), i både første og videreutdanning. På sine tre universitetscampussteder i Annecy, Le Bourget-du-Lac og Jacob-Bellecombette, tilbyr det spesielt attraktive leve- og studieforhold, i hjertet av en eksepsjonell miljø mellom innsjøer og fjell. Til støtte for forskning og utdanning bidrar det internasjonale aspektet til identitet, attraktivitet, dynamikk og generell utvikling av etableringen vår. Fokuset på Savoie Mont Blanc Universitetet er dels å utvikle internasjonale prosjekter, felleskvalifikasjoner og programmer levert på engelsk, og derimot, hvor det er mulig, å oppmuntre mobilitet til studenter, forelesere og forskere som så vel som for administrativt personale. Presentert i 5 kontinenter, med 240 bilaterale avtaler, har det vært i stand til å dra full nytte av sin enestående beliggenhet på grensen til Sveits og Italia for å utvikle sterke, spesielle forhold til høyere utdanningsinstitusjoner i disse to landene.

Våre studenter er sikre på å finne i Savoie Mont Blanc University en sterk dynamikk, en personlig kvalitet i deres tilsyn, støtte i valg og utvikling av deres personlige planer, samt de nødvendige fasilitetene for integrering i arbeidslivets engasjement. Valg av Université Savoie Mont Blanc betyr en akkumulering av alle mulige muligheter for personlig suksess og oppfyllelse.

Human-sized campuses

Savoie Mont Blanc University ligger mellom Grenoble og Lyon, nær de sveitsiske og italienske grensene, og er en statfinansiert flerfaglig etablering av høyere utdanning, anerkjent på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. 14000 studenter totalt på campusene til Jacob-Bellecom-better, Annecy-le-Vieux og Le Bourget-du-Lac, og studerte 200 foreslåtte kurs.

Forskning for anerkjent kvalitet

De 19 laboratoriene har nær tilknytning til nasjonale forskningsinstitutter (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). De skiller seg spesielt fra organisasjonen til tverrfaglige tematiske akser: fjellstudier, solenergi, fysikk og mekatronikk. Kvaliteten på dette vitenskapelige miljøet styrkes ytterligere av nærheten til CERN i Genève, den største partikkelakseleratoren i verden, og nano-teknologienes forskningsklynger i Grenoble.

En internasjonal dimensjon

Rangeres blant de beste franske universitetene for sine internasjonale relasjoner, kommer Savoie Mont Blanc University først i de store nettene for utenlandsk utveksling.

Steder

 • Annecy

  Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry 5 Chemin de Bellevue Annecy-le-Vieux, 74940, Annecy

 • Argonay

  Université Savoie Mont Blanc Annecy Campus 5 chemin de Bellevue, 74940, Argonay

  • Le Bourget-du-Lac

   Domaine Universitaire "Chartreuse" Building Le Bourget-du-Lac, 73376, Le Bourget-du-Lac

   Spørsmål