Keystone logo
Université de Saint-Boniface

Université de Saint-Boniface

Université de Saint-Boniface

Introduksjon

USB med et blikk

Université de Saint-Boniface (USB) er den eldste post-sekundære utdanningsinstitusjonen i Vest-Canada og er det eneste franskspråklige universitetet i Manitoba. Det ligger i det frankofoniske kvarteret, i hjertet av byen Winnipeg. Det interkulturelle læringsmiljøet er preget av inkludering og mangfold.

Visjonen til Université de Saint-Boniface

En essensiell fransktalende sfære av kunnskap og dyktighet der studenten forener sin stolthet over å være med sin ambisjon om å bli.

De institusjonelle verdiene til Université de Saint-Boniface

  • Åpenhet: Stimuler oppdagelsestørsten gjennom generering av nye ideer og kunnskap, aktiv lytting og konstruktive utvekslinger som inspirerer lysten til å lære.
  • Motstandskraft: Møte sammen, med fleksibilitet, oppfinnsomhet, utholdenhet og en ånd for samarbeid, utfordringene i en verden i stadig endring.
  • Respekt: Verdsetter det som bringer oss sammen, feirer våre forskjeller og fremmer mangfold.
  • Engasjement: Inspirerende stolthet over å være og handle mens du pleier og støtter en følelse av å tilhøre Francophonie som er like sterk som varig.
  • Integritet: Demonstrasjon av ekthet, ærlighet, etikk og konsistens, viktige egenskaper som kjennetegner oss i ord og handlinger.

Universitetsområdet

Université de Saint-Boniface campus ligger i hjertet av det fredelige og grønne Saint-Boniface Francophone-området i Winnipeg. USB -campus ligger i nærheten av mange tjenester som kafeer, restauranter og et sykehus, og er fullt av aktiviteter for studentklientellet.

Hovedbygningen huser klasserom, to gymsaler, et treningssenter (Sportex), et bibliotek, et bønnested, et studentsenter med kafeteria, data- og vitenskapslaboratorier, to videokonferanserom, en studentradio, et lydstudio og et amfiteater .

Marcel-A.-Desautels Pavilion ble innviet i 2011 og huser helsevitenskapelige programmer og School of Social Work. Bygget til en pris av $ 11,5 millioner, inkluderer denne bygningen 5 klasserom, 3 sykepleielaboratorier, 1 simuleringssenter, 2 videokonferanserom og 27 kontorer. Paviljongen oppnådde en “gull” -vurdering fra programmet Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) i februar 2013, som bekrefter at design, konstruksjon og bruk oppfyller høyytende økologiske standarder.

Et steinkast fra dette studiemiljøet har universitetsstudenter tilgang til en vennlig bolig med 58 leiligheter i nærheten av restauranter, butikker, dagligvarebutikker og aktiviteter som er tilgjengelige for dem i det varme frankofonkvartalet i Winnipeg. Denne boligen, oppkalt etter Père-Théophile-Lavoie-OMI, tilbyr overnatting med ett eller to soverom samt ettromsleiligheter. Å bo i en bolig beriker studentlivet og gir mulighet for minneverdige møter mens du lærer å dele felles rom i en ånd av åpenhet og respekt.

Forskning og prestasjoner

Université de Saint-Boniface mer enn noen gang anerkjent for fremragende, dynamikk og nyskapende karakter av forskningsarbeidet utført av medlemmene av fakultetet.

Rik og mangfoldig forskning har en tendens til å utvikle seg ved bruk av USB rundt poler som er spesifikke for det, for eksempel helse, den fransktalende verden og Métis-identitet. USB opprettholder et privilegert forhold til det fransktalende samfunnet i Manitoba og øker også stadig sin innflytelse innen vitenskap.

USB Research Office har vært aktiv i 25 år, og er spesielt vert for Center for Franco-Canadian West Studies (CEFCO), Saint-Boniface University Press (PUSB), Canada Research Chair for migrasjoner, sirkulasjoner og frankofonsamfunn (CRC-MCCF) , og tidligere Canada Research Chair on Métis Identity (CRCIM) og University -Community Research Alliance on Francophone Identities of the West (ARUC -I FO).

Handlingsforskning, samarbeid med samfunnsorganisasjoner, støtte for å skaffe tilskudd, en permanent forbindelse med samfunnet, tverrfaglig gruppering og inkludering av studenter er kjernen i forskningsprogrammene til USB og fremmer etableringen nasjonalt og internasjonalt.

Steder

  • Winnipeg

    Avenue de la Cathedrale,200, R2H 0H7, Winnipeg

Spørsmål