Keystone logo
© © Università di Bologna
University of Bologna

University of Bologna

University of Bologna

Opptak

Bachelor- og mastergrader: hvordan forberede seg til påmelding

Lær mer om trinnene du må ta for å melde deg på og mulighetene for økonomisk støtte som tilbys av University of Bologna .

Opptaksprosedyrer og krav kan variere fra program til program. Finn detaljert informasjon på hvert programs nettside, under fanen Opptak .

Finne ut mer

Introduksjon

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, det eldste universitetet i den vestlige verden, baner vei for innovasjon gjennom en stadig mer rik programkatalog, banebrytende forskning, et konstant og stadig bredere internasjonalt perspektiv og et sterkt tredje oppdrag.

Siden det ble grunnlagt i 1088, har Alma Mater Studiorum vært studentsentrert, og vært vertskap for fremtredende skikkelser fra vitenskaps- og kunstmiljøene. Med fem studiesteder (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) og en filial i Buenos Aires, tilbyr den en variert kurskatalog som er skreddersydd for dagens samfunn: over 200-graders programmer blant sine 32 avdelinger og 5 skoler. Fellesskapet på mer enn 90 000 studenter gjør University of Bologna til et av Italias største universiteter, og rangerer først i Italia når det gjelder antall studenter i utvekslingsprogrammer i utlandet og blant de 5 beste universitetene i Europa når det gjelder antall utvekslingsstudenter . Videre er University of Bologna blant de 5 beste italienske universitetene i store internasjonale rangeringer (Shanghai, Times Higher Education, GreenMetric ).

University of Bologna er dypt forpliktet til bærekraftig utvikling og bidrar aktivt til å oppnå de 17 bærekraftige utviklingsmålene i FNs 2030-agenda. Som et omfattende forskningsuniversitet investerer University of Bologna i flerfaglig tverrkulturell tilnærming til forskning og undervisning. I det europeiske landskapet for forskning og akademisk samarbeid er University of Bologna sikkert blant de mest aktive institusjonene. Faktisk har den formet og opprettholder allianser med industrier så vel som offentlige/private organisasjoner, og representerer også et avgjørende knutepunkt for internasjonale nettverk med sine livlige relasjoner med Amerika, Afrika, Asia og Australia, som legger opp til sine flotte nettverk i Europa. Faktisk er det en av grunnleggerne av den prestisjetunge Una Europa-alliansen, som streber etter å bygge fremtidens integrerte universitet.

Rangeringer

 • Rangert blant de 5 beste italienske universitetene, #167 i verden – QS World University
 • Toppuniversitet i Italia – QS World University (rangering etter emne)
 • Toppuniversitet i Italia, #161 i verden – Times Higher Education
 • 11.mest bærekraftige universitet i verden – GreenMetric
 • Læringsmerke «Achieving comprehensive internationalization» – International Association of Universities (IAU)

Studentuttalelser

Steder

 • Bologna

  Via Zamboni, 33, 40126, Bologna

 • Cesena

  Piazza Aldo Moro, 90, , Cesena

 • Forli

  Piazzale Sante Solieri,1, 47121, Forli

 • Ravenna

  Ravenna, Italia

 • Rimini

  Rimini, Italia

 • Buenos Aires

  Buenos Aires, Argentina

  Spørsmål