Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Introduksjon

University of Groningen

University of Groningen er et topp 100 forskningsuniversitet med et globalt syn. Vi er for tiden rangert på 75. plass i Times Higher Education-rangeringen og tilbyr over 30 engelsklærte bachelorprogrammer og over 125 masterprogrammer . Universitetet ble grunnlagt i 1614, og er et av de eldste forskningsuniversitetene i Nederland. Vi er et virkelig internasjonalt universitet, med over 36 000 studenter og 9 000 internasjonale studenter fra over 120 forskjellige nasjonaliteter.

Hvorfor velge Groningen?

Utdanning av topp kvalitet : University of Groningen tilbyr et variert utvalg av interessante, høyt ansette gradsprogrammer. Som student vil du få veiledning av høy kvalitet og ha mange alternativer å velge mellom. University of Groningen har blitt tildelt kvalitetsmerket "Beste tradisjonelle universitet i Nederland".

Førsteklasses forskning: vi er blant de beste forskningsuniversitetene i Europa. I 2016 vant vår professor Ben Feringa Nobelprisen i kjemi. Universitetet utfører banebrytende og samfunnsrelevant forskning og vår forskning bygger broer mellom disipliner.

Levende studentliv : Groningen er en pulserende studentby. Befolkningen har den laveste gjennomsnittsalderen i Nederland. Én av fire av de 200.000 innbyggerne er student. Studenter kan sees overalt: studerer i parken, nyter nattelivet og jobber med ulike deltidsjobber. Groningen er en trygg og grønn by å bo i og ble valgt som en av de lykkeligste byene i Europa.

400 år med omdømme : University of Groningen har en rik historie og et utmerket rykte. Mange svært talentfulle mennesker i en rekke disipliner har studert eller jobbet ved universitetet i løpet av de 400 årene det eksisterte, inkludert fire nobelprisvinnere, den første kvinnelige universitetsstudenten i Nederland, den første kvinnelige foreleseren, den første nederlandske astronauten, og den første presidenten i den europeiske banken.

Virkelig internasjonalt : Vi er kjent for vårt store internasjonale samfunn. Nesten 6000 internasjonale studenter studerer i Groningen årlig fra over 120 land. Å bo i Groningen uten å snakke nederlandsk er ikke et problem; du vil kunne bestille mat, handle klær og til og med ta sportstimer på engelsk. University of Groningen har sterke internasjonale forbindelser, noe som betyr at du enkelt kan bruke deler av graden på å studere i utlandet. Vi tilbyr også flere unike internasjonale masterstudier i samarbeid med andre store europeiske universiteter.

Bachelorprogrammer

Vi tilbyr over 30 engelsklærte bachelorprogrammer . Ni av våre bachelorstudier har blitt tildelt kvalitetsmerket " Toppgradsprogrammet ".

Masterprogrammer

For øyeblikket tilbyr University of Groningen over 125 engelsklærte masterprogrammer , hvorav 18 er rangert som "Toprangerte program" i Nederland.

Fakultetene

Forskning og utdanning ved University of Groningen er organisert innenfor 11 forskjellige fakulteter. Disse fakultetene er:

Fakultet for økonomi og næringsliv
Fakultet for atferds- og samfunnsvitenskap
Fakultet for teologi og religionsvitenskap
Fakultet for kunst
Det medisinske fakultet
Juridisk fakultet
Fakultet for romvitenskap
Det filosofiske fakultet
Fakultet for naturvitenskap og ingeniørvitenskap
Høgskolen i Groningen
Campus Fryslân

Stipend og finansiering

Universitetet er forpliktet til å anerkjenne fortreffelighet i akademisk prestasjon ved å tilby en rekke stipender for internasjonale studenter og forskere. Flere stipender er tilgjengelige for internasjonale studenter som er motiverte for å studere bachelor-, master- og Ph.D. programmer, samt for utveksling, korte kurs og forskningsopphold ved universitetet vårt.

Rangeringer

University of Groningen

Steder

Steder
 • Groningen

  University of Groningen PO Box 72

  • Leeuwarden

   Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

   Spørsmål