Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Introduksjon

Rijksuniversitetet Groningen

Universitetet i Groningen er et topp 100 forskningsuniversitet med et globalt syn. Vi er for øyeblikket rangert på 75. plass i Times Higher Education-rangeringen og tilbyr over 30 engelsklærte bachelorer programmer og over 125 Master programmer. Universitetet ble grunnlagt i 1614, og er et av de eldste forskningsuniversitetene i Nederland. Vi er et virkelig internasjonalt universitet, med over 36 000 studenter og 9 000 internasjonale studenter fra over 120 forskjellige nasjonaliteter.

Hvorfor velge Groningen?

Utdanning av topp kvalitet: Universitetet i Groningen tilbyr et variert utvalg av interessante, høyt ansette gradsprogrammer. Som student vil du få veiledning av høy kvalitet og ha mange alternativer å velge mellom. Universitetet i Groningen har blitt tildelt kvalitetsmerket 'Beste tradisjonelle universitet i Nederland'.

Topp forskning: vi er blant de beste forskningsuniversitetene i Europa. I 2016 vant vår professor Ben Feringa Nobelprisen i kjemi. Universitetet driver banebrytende og samfunnsrelevant forskning og vår forskning bygger broer mellom fagfelt.

Levende studentliv: Groningen er en pulserende studentby. Befolkningen har den laveste gjennomsnittsalderen i Nederland. Én av fire av de 200.000 innbyggerne er student. Studenter kan sees overalt: studerer i parken, nyter nattelivet og jobber med ulike deltidsjobber. Groningen er en trygg og grønn by å bo i og ble valgt som en av de lykkeligste byene i Europa.

400 år med rykte: Universitetet i Groningen har en rik historie og et utmerket rykte. Mange svært talentfulle mennesker i en rekke disipliner har studert eller jobbet ved universitetet i løpet av de 400 årene det eksisterte, inkludert fire nobelprisvinnere, den første kvinnelige universitetsstudenten i Nederland, den første kvinnelige foreleseren, den første nederlandske astronauten, og den første presidenten i den europeiske banken.

Virkelig internasjonalt: Vi er kjent for vårt store internasjonale samfunn. Nesten 6000 internasjonale studenter studerer i Groningen årlig fra over 120 land. Å bo i Groningen uten å snakke nederlandsk er ikke et problem; du vil kunne bestille mat, handle klær og til og med ta sportstimer på engelsk. Universitetet i Groningen har sterke internasjonale forbindelser, noe som gjør at du enkelt kan bruke deler av graden på å studere i utlandet. Vi tilbyr også flere unike internasjonale masterstudier i samarbeid med andre store europeiske universiteter.

Bachelorprogrammer

Vi tilbyr over 30 engelskunderviste bachelorprogrammer . Ni av våre bachelorprogrammer har blitt tildelt kvalitetsmerket " Toppgradsprogram ".

Masterprogrammer

For øyeblikket tilbyr University of Groningen over 125 engelsklærte masterprogrammer , hvorav 18 er rangert som "Topprangert program" i Nederland.

Fakulteter

Forskning og utdanning ved Universitetet i Groningen er organisert innenfor 11 forskjellige fakulteter. Disse fakultetene er:

Fakultet for økonomi og næringsliv
Fakultet for atferds- og samfunnsvitenskap
Fakultet for teologi og religionsvitenskap
Det fakultet for kunst
Det medisinske fakultet
Juridisk fakultet
Fakultet for romfag
Fakultet for filosofi
Fakultet for naturvitenskap og ingeniørfag
University College Groningen
Campus Fryslân

Campus funksjoner

University of Groningen har tre studiesteder fordelt på to byer. I Groningen er 11 fakulteter basert i 150 forskjellige bygninger rundt om i byen, fordelt på to campus.

Hvis du studerer innenfor Fakultet for naturvitenskap og ingeniørvitenskap, eller Fakultet for økonomi og næringsliv, vil du sannsynligvis delta på undervisning på Zernike-campus nord i byen.

For fakultetene for atferds- og samfunnsvitenskap, teologi og religionsvitenskap, kunst, medisinsk vitenskap, jus, romvitenskap, filosofi og Høgskolen i Gronigen er bygningene spredt utover sentrum av byen.

I Leeuwarden, en by i nærheten av Groningen, finner du Campus Fryslân. Dette er et unikt fakultet da flere disipliner er representert innenfor fakultetet.

Ta en titt på nettsiden vår for mer informasjon om fakultetene våre!

Groningen er en by med en stor studentpopulasjon som ofte kan gjøre det vanskelig å finne overnatting. Studenter bor over hele byen i ulike typer overnatting. Disse varierer i pris og inkluderer delt bolig med andre studenter, individuelle studioer eller leiligheter og med SSH – byens uavhengige studentboligleverandør. University of Groningen er ikke et campusuniversitet og tilbyr ikke campusovernatting. Derfor må du finne din egen bolig. Jo tidligere du finner overnatting, jo bedre.

For mer informasjon om overnatting i Groningen, besøk nettsiden vår og se etter informasjonen for potensielle studenter!

  Stipend og finansiering

  Universitetet er forpliktet til å anerkjenne fortreffelighet i akademisk prestasjon ved å tilby en rekke stipender for internasjonale studenter og forskere. Flere stipender er tilgjengelige for internasjonale studenter som er motiverte for å studere bachelor-, master- og Ph.D. programmer, samt for utveksling, korte kurs og forskningsopphold ved universitetet vårt.

  Rangeringer

  University of Groningen

  Campusliv og fasiliteter

  • Bibliotek med studierom, tilgang til mer enn 80 000 e-tidsskrifter, en million e-bøker, tre millioner trykte bøker og 5000 magasiner
  • Karrieretjenester som forbereder studentene på arbeidsmarkedet med CV-sjekker, workshops og personlig karriereråd
  • Språksenter med kurs som spenner fra fransk og italiensk til japansk og hebraisk, samt nederlandsk
  • Studentservicesenter som tilbyr støtte til studieferdigheter, psykiske problemer, økonomiske forhold og studier med funksjonshemming
  • ACLO, en stor idrettsforening som tilbyr opptil 100 forskjellige typer idretter du kan delta i

  Studentlivet handler om så mye mer enn bare å forberede deg på et liv med prestasjoner. I løpet av din tid i Groningen vil du få oppleve alt byen har å tilby, fra en pulserende kunst- og musikkscene til et unikt, studentinspirert natteliv.

  Bli med i klubber

  Enten du vil følge lidenskapen din, prøve en ny hobby eller rett og slett få nye venner, kan du bli med i en av våre mange studentdrevne idretts-, studie- og studentforeninger! Fra idrett til kultur, politikk til partier, vil du uten tvil finne en forening som passer dine interesser. Du finner informasjon om studie-, student- og idrettsforbund på våre nettsider!

  Party-byen

  Som den typiske nederlandske studentbyen tilbyr Groningen et natteliv uten sidestykke, med over 150 barer og underholdningssteder som tiltrekker seg folk fra fjern og nær. Gratis inngang er standard og studentrabatter er vanlig, noe som gjør byen til det perfekte stedet for de som har et studentbudsjett. Finn ut om festivalene i verdensklasse, gatekunstinstallasjonene og internasjonalt anerkjente museer som Groningen har på nettsiden vår.

  Ung by

  Mens Groningen er en gammel by med røtter som kan spores tilbake til jernalderen, er den befolkningsmessig en av de yngste i Europa. Med en gjennomsnittsalder på 34 år har byen en unik atmosfære som du ikke finner andre steder. Nylig kåret til "verdens sykkelhovedstad" er det ingen overraskelse at Groningen har en fantastisk sykkelinfrastruktur - alt er bare en kort sykkeltur unna. Selve byen har alt du trenger, fra friluftsgatemarkeder til populære motekjeder. Finn ut om hva annet Groningen har å tilby på nettsiden vår!

  Flott base

  Groningen er en ideell base for å starte reiseeventyrene dine. For åpen plass og frisk luft, kan du gå og utforske kysten eller en av de nederlandske øyene - som ligger bare 40 km fra sentrum. Det meste av Nederland, inkludert Amsterdam, og flere store tyske byer som Hamburg, Bremen og Dortmund kan nås med tog, bil eller buss på bare noen få timer. Med Belgia, Frankrike eller Danmark kun timer unna med tog, bil, ferge eller buss, og vår egen Groningen-Eelde flyplass, er du et perfekt sted å reise!

  Opptakskrav til programmet

  Vis ditt engasjement og din vilje til å lykkes på handelshøyskolen ved å ta GMAT-eksamenen – den mest brukte eksamenen for opptak som måler dine kritiske tenkning og resonneringsevner.

  Last ned GMAT-miniquizen for å få en smak av spørsmålene du finner i eksamen.

  Steder

  • Groningen

   University of Groningen PO Box 72

   • Leeuwarden

    Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

    Chat with students

    Spørsmål