Keystone logo
University of Groningen MA History - Un/sustainable Societies: Past, Present and Future-spor
University of Groningen

MA History - Un/sustainable Societies: Past, Present and Future-spor

Groningen, Nederland

12 Months

Engelsk, Nederlandsk

Fulltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2 530 / per year *

På universitetsområdet

* € 2530 (EU/EØS-studenter) | € 18700 (studenter utenfor EU/EØS)

Introduksjon

Kan klimaendringer ha påvirket Romerrikets fall? Hvordan takler samfunn historisk sett kriser, som flom eller krigføring? Hvordan kan vi forstå formuesforskjeller fra et historisk perspektiv?

Mastersporet Un/sustainable Societies: Past, Present and Future ved Universitetet i Groningen lærer deg å bruke historisk kunnskap og metoder for å adressere moderne utvikling angående (u)bærekraften til samfunn, og dermed gjøre deg til en ekspert på dette feltet. Sporet er unikt i sitt fokus for å lære historikere å forstå samfunnsutfordringer og å bidra til relaterte offentlige debatter fra et historisk perspektiv.

Spørsmål som global ulikhet, miljøendringer og demokrati har alle en lang historie. Kunnskap om deres historie bidrar til en bedre informert offentlighet, konkrete løsninger og mer bærekraftig politikk. Derfor lærer du å identifisere, lokalisere og analysere historiske trender, tilegne deg dyptgående historisk kunnskap samt avanserte ferdigheter og metoder for å utføre historisk forskning, og avhøre den komplekse sammenhengen mellom fortid og nåtid. Med mål om å lære å stille relevante spørsmål og å formulere historiske argumenter i aktuelle debatter, vil du tilegne deg nødvendige kunnskaper og ferdigheter for å koble fortiden til aktuelle problemstillinger og hvordan du kan føre debatter om fremtidige utfordringer.

Hvorfor studere dette programmet i Groningen?

  • Et spor i Un/sustainable Societies: Past, Present and Future med en klar faglig og samfunnsmessig relevans
  • Et utmerket spor som tilbyr et bredt utvalg av valgfrie kurs og fleksibiliteten til å utvikle din egen spesialisering
  • Et tydelig fokus på de historiske røttene til moderne utvikling knyttet til (u)bærekraft og implementering av akademisk historisk kunnskap og metoder på en praktisk måte
  • Et unikt fokus på ansettbarhet med kurs om metoder og faglige ferdigheter, samt førstehåndserfaringer gjennom spesielle prosjekter og praksisplasser
  • Et internasjonalt og trivelig studiemiljø med mange forskningsressurser

Opptak

Program undervisningsavgift

Om skolen

Chat with students

Spørsmål