Keystone logo
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

Introduksjon

School of Integrated Climate and Earth System Sciences

SICSS ble grunnlagt i 2008 som en forskerskole i Cluster of Excellence 'Integrated Climate System Analysis and Prediction (CliSAP)', som løper fra 2007-2018. Våre første doktorgradskandidater startet sine prosjekter som SICSS-medlemmer i 2008 og våre første MSc-studenter meldte seg inn i oktober 2009. Siden da vokste SICSS veldig raskt!

I dag har vi permanent ca 75 doktorgradskandidater og ca 45 MSc-studenter. Siden sommeren 2019 tar SICSS seg av alle tidlige karrierestadier. Foruten MSc og doktorgradsprogrammet er vi også ansvarlige for et Post-Doc-program og alle kjønnsspørsmål knyttet til tidlig karrierestøtte.

Tverrfaglig utdanning og forskning i SICSS

SICSS står for tverrfaglig og forskningsorientert utdanning i Earth and Climate System Science. SICSS knytter sammen studenter og kandidater med ulik vitenskapelig bakgrunn og ekspertise og muliggjør en integrert, innovativ utdanning. SICSS forbereder deg på å jobbe som ekspert innen ulike felt av klimaendringer: som forsker innen natur-, samfunns- og økonomivitenskap, som konsulent eller som ekspert i nasjonale og internasjonale organisasjoner. Det høye nivået av disiplinær og tverrfaglig forskning, den individuelle støtten og veiledningen og den internasjonale atmosfæren ved SICSS er den inspirerende bakgrunnen for programmet vårt.

Alle våre programmer starter med et introduksjonskurs som gir en ekspertbasert oversikt over fagområdene som omhandler klimavitenskap. Den tverrfaglige kunnskapen oppnådd i disse kursene kompletteres med kurs om spesifikke forskningsferdigheter som trengs for en karriere innen jord- og klimasystemvitenskap. Dette omfatter ferdigheter i vitenskapelig skriving, presentasjon eller ledelse. Andre forskningsferdighetskurs er dedikert til programmering, dataspråk, modelleringsverktøy eller visualisering. Forskningsferdighetskursene avsluttes med kurs om god vitenskapelig praksis og interkulturell opplæring.

Steder

  • Hamburg

    School of Integrated Climate System Sciences Universität Hamburg Grindelberg 5 20144 Hamburg Germany, , Hamburg

Spørsmål