
Master in
Master i skjermkulturer University of Oslo - Faculty of Humanities

Stipend
Introduksjon

HØYRE END BOMBS (JOACHIM TRIER, 2015)
Hvorfor velge dette programmet?
Screen Cultures lar deg studere hvordan skjermbilder påvirker vår forståelse av verden, gjennom de forskjellige skjermbildene i kino, TV, datamaskin og smarttelefon, deres filmer, serier, spill og sosiale medier.
Som en masterstudent i skjermkulturer vil du skaffe skjermlitteratur. Siden skjermkanter har blitt kantene på det vi vet, er vårt sentrale forskningsspørsmål da: "Hvordan har de forskjellige egenskapene til skjermene og betingelsene for visning de har råd til, påvirker vår forståelse av verden?" Skjermkulturer undersøker skjermene som gi og forby adgang til våre globale virkeligheter og påvirke alle aspekter av hverdagen. Og vårt mål og visjon er å utfordre og til slutt endre måten vi ser på skjermer.
Blant studieobjektene er skjermbilder av alle slag og størrelser, for eksempel kino-, fjernsyns-, datamaskin- og smarttelefonskjermene, deres filmer, serier, spill, sosiale medier, GPS-aktiverte kart, treningsstatistikk, simuleringer og forstørrelser. Uansett vil vi nærme oss disse objektene med fokus på kulturer de er innebygd i, og som i sin tur utvikler seg rundt dem. Vår forskning og undervisning reflekterer kontinuerlig de pågående teknologiske og kulturelle skiftene knyttet til vår hverdagsliv.
Innovativ undervisning
Screen Cultures er et innovativt, tverrfaglig master of arts-program som kombinerer innsikt fra flere felt på humanistiske fakultet, for eksempel mediestudier og kunsthistorie. Den har blitt utviklet som et svar på dette varige kulturelle øyeblikket og tilbyr sine masterkandidater ulike systematiske måter å analysere, tolke og reflektere over for å bli aktivert til å reagere på det i sin tur på en positiv, kreativ, sosialt produktiv og etisk bærekraftig måte.
Screen Cultures-initiativet tilbyr læringsdrevet tverrfaglig forskning om moderne teknologiske skift i våre skjermkulturer. Gjennom utvalgte kurs og fire ledsagende forskningsnoder, med tittel Screen Histories and Theories, Screen Esthetics, Screen Technologies, og Screen Politics, lærer ekspertteam og utvikler nye forskningsveiledninger og produserer ledende stipend i samklang og sammen med elevene, med sikte på varig og høyt avanserte resultater for både forskning og høyere læring.
Skjærekant
Undervisningen kommer med en høy grad av integrering av digitale verktøy, som er utformet slik at du kan holde deg oppdatert i et raskt skiftende mediemiljø. Det kombinerer universitetskurs - forelesninger og seminarer, samt blandede formater - med praktiske workshops, studiebesøk og muligheter for samarbeid med produsenter og institusjoner på skjerminnhold, som Cinemateket i Oslo. Du vil få opplæring i peer-review akademiske artikler og artikler, samt å gi - og kommentere - konferansedokumenter. Videre vil det være muligheter til å delta i produksjonen av skjermsimuleringer.
Seminarer utenfor klasserommet gir deg en ekstra dimensjon av erfaring og læring. Dette gjelder også foredrag i (samarbeid med) kinoer, gallerier, i stuer eller på offentlig transport, for å kurere filmserier og delta i konferanser. Ved å tilby slike alternative arenaer, søker vi å utvide studentens horisont, styrke kollektiv læring og engasjere deg som likeverdige medlemmer av det akademiske samfunnet. Programmets sterke tilknytning til dagens utfordringer gjør det svært relevant, da det tar opp de raske endringene i medielandskapet og vil utstyre deg med praktiske ferdigheter for arbeidsplassen. Screen Cultures er et krevende program med høye opptakskrav, færre studenter og mer en-til-en-veiledning, mot et mer differensiert, personlig læringsmiljø. Eksepsjonelt motiverte studenter får muligheten til å realisere sitt fulle potensiale.
Samtidskultur er skjermkultur
Stephen Monteiro (2017: 1) hevder i Screen Media Reader at "Samtidskultur er skjermkultur, og det har blitt nesten umulig å skille vårt forhold til skjermen fra vår følelse av hva den skal være i live". Skjermer er etterspurt (kino, fjernsyn), utkonkurrert (digital signage-reklame), båret (smarttelefon, bærbar PC) og slitt (HoloLens, smartwatches og annen bærbar teknologi). Vi ser på skjermene, men vi berører dem også (smarttelefon), tapper, vipper og sveiper for å skaffe seg et mest variert utvalg av informasjon. Skjermer bestemmer hvordan vi opplever verden rundt oss selv, selv. Så mye av vår daglige opplevelse er vist, men vi sjelden slutter å tenke på dens implikasjoner.
Programmet fører til en mastergrad i skjermkulturer.
Læringsutbytte
Kandidater som har fullført masterstudiet i skjermkulturer, har fått følgende kunnskaper, ferdigheter og generelle kompetanser:
Kunnskap
Kandidaten:
- har avansert kunnskap om historier, estetikk, teorier, teknologier og politikk av skjermbilder, som kino, fjernsyn, datamaskin og smarttelefonskjerm.
- kan identifisere og vurdere problemer knyttet til skjermer og kulturer som utvikles rundt dem, på en kritisk og reflektert måte.
- har avansert kunnskap innen media og kommunikasjon, samt kulturstudier, inkludert kritisk og estetisk teori og metoder.
- kan bruke sin kunnskap aktivt til å utvikle feltet av skjermkulturer videre og utforske nye forskningsområder.
- kan analysere og tolke medietekster og kulturartiver knyttet til skjermkulturenes felt uavhengig.
ferdigheter
Kandidaten:
- kan gjennomføre et selvstendig forskningsprosjekt innen skjermkulturer under tilsyn og i samsvar med humanistiske og samfunnsvitenskapelige normer for forskningsetikk som gjelder for skjermstudier.
- kan vurdere relevante eksisterende teorier og tilnærminger i å forske på skjermkulturer og arbeide uavhengig av praktiske og teoretiske problemer.
- kan bruke metodiske ferdigheter oppnådd fra praktisk erfaring med ulike tilnærminger til historier, estetikk, teorier, teknologi og politikk innen skjermkulturer for å gjennomføre uavhengig faglig og faglig arbeid.
- kan innen skjermkulturer-området analysere og kritisk vurdere ulike informasjonskilde for å lage vitenskapelige argumenter.
Generell kompetanse
Kandidaten:
- kan bruke generell kompetanse til å skrive vitenskapelig om historier, estetikk, teorier, teknologi og politikk innen skjermkulturer innen andre akademiske og faglige felt.
- kan analysere relevante faglige, faglige og forskningsetiske problemer innen skjermkulturer.
- kan anvende sin kunnskap og ferdigheter i nye områder og avanserte prosjekter innen skjermkulturer.
- kan kommunisere resultatene av hans / hennes uavhengige forskningsprosjekt gjennom språk, terminologi og konsepter innen skjermkulturer.
- kan kommunisere om faglige spørsmål, analyser og funn innen skjermkulturer, med spesialister og samfunn som helhet.
- kan bidra til en kritisk skjermkultur som forandrer måten vi ser på skjermer.
Adgang
Få dine opptakskrav og søknadsfrist for dette programmet ved å følge vår guide.
Sjekk opptakskrav og når du skal søke
Svar tre spørsmål i vår opptaksguide på vår hjemmeside for å få
- søknadsfristen din
- opptakskrav
- hvilke dokumenter å sende inn
- tilgang til søknadspartiet Søknadsweb
Programstruktur
Screen Cultures er et innovativt mastergradsprogram som gir studentene fire obligatoriske kurs og masteroppgave veiledning gjennom hele programmet.
Mastergraden består av:
- 60 studiepoeng obligatoriske emner / studier i utlandet og
- 60 studiepoeng masteroppgave
Alle kurs i programmet er undervist på engelsk.
Programmet tilbyr en nyskapende struktur der studentene begynner å jobbe med masteroppgaven allerede i første semester, og får tilsyn kontinuerlig i løpet av toårsperioden.

Obligatoriske emner og studier i utlandet
Kursene i første og andre semester (skjermhistorier og teorier, skjermteknologi og skjermestetikk) er obligatoriske. Tredje semester kan alternativt brukes til internasjonal studentutveksling, forutsatt at studentene tar relevante kurs (f.eks. På skjermpolitikk) i utlandet, eller som praksisøvelse. Avdelingen vil gi anbefalinger til studentene som ønsker å utforske denne muligheten. Hovedoppsynet vil også fortsette mens studenten er i utlandet.
Mastergradsoppgaven
Mastergradsoppgaven er et selvstendig forskningsprosjekt. Alle studentene vil bli tildelt en oppgave veileder i begynnelsen av programmet.
Diplom og grad
Vitenskapen utstedes når du har fullført kursene som tilfredsstiller kravene til en grad.
Semester i utlandet
Programmet gir god mulighet for å studere et semester i utlandet. Å studere i utlandet vil ikke bare gi deg faglig kunnskap, men også forbedre din kulturforståelse og forståelse av hvordan selve skjermbildet tolkes i andre land, og utvide nettverk og kulturkompetanse.
Når kan jeg gå?
Vi anbefaler våre studenter å ta et semester i utlandet i tredje semester.
Pass på at programmet som tilbys av vertsinstitusjonen inneholder kursene som tilsvarer de obligatoriske kursene som kreves av programmet. Mer informasjon om det vil bli gitt ved instituttets studieavdeling.
Hvor kan jeg gå?
Når du velger hvor du skal hen, kan du benytte instituttets utvekslingsavtaler eller andre utvekslingsavtaler på universitetets nivå. Du er velkommen til å konsultere instituttets studieavdeling hvis du har spørsmål.
Hvordan søker jeg?
Vennligst se linkene ovenfor og send forespørsler til instituttets studieavdeling.
Karrieremuligheter
Dette masterprogrammet gir deg en solid tverrfaglig bakgrunn som vil vise seg nyttig i et bredt spekter av yrker, privat eller offentlig sektor.
- Medieinstitusjoner - TV, online og utskrift
- Filmproduksjon, distribusjon og organisering
- Informasjonshåndtering
- Scenekunst
- PR
- Reklame og markedsføring
- Faglig forskning (Ph.D.) ved UiO eller andre internasjonale universiteter
Begynn å utvikle din karriere
Du kan skrive masteroppgaven din i samarbeid med en ekstern partner. Gjennom dette kan du få verdifulle kontakter og et nettverk som kan være nyttig når du søker etter en jobb etter eksamen. Du kan også forberede deg på arbeidslivet underveis ved å delta i karrieremesser, jobbsøk og intervjuer, og karriereveiledning tilbys til studenter.