Keystone logo
University of Oviedo

University of Oviedo

University of Oviedo

Introduksjon

University of Oviedo er en offentlig institusjon for høyere utdanning og forskning i Fyrstendømmet Asturias. Med over 400 års historie tilbyr den et bredt spekter av bachelorgrader tilpasset det europeiske videregående opplæringsområdet (EHEA) i alle grener av kunnskap og høyere utdanningsprogram i samarbeid med nasjonale og internasjonale universiteter og mer enn 250 selskaper.

Campus of International Excellence

University of Oviedo var en av de første ni universitetene i Spania som mottok akkreditering som en Campus of International Excellence 26. november 2009 med et internasjonalt kall, nær tilknytning til regionen og et sterkt engasjement for overføring av kunnskap til næringslivet. . CIE Asturias-Ad Futurum-prosjektet samler mer enn 300 regionale og nasjonale institusjoner, bedrifter og teknologisentre.

Store figurer

 • 25.000 studenter
 • 2.000 forelesere og forskere
 • 1.000 ledende ansatte
 • 57 grunnskoleprogrammer
 • 50 Mastergradsprogrammer
 • 6 Erasmus Mundus Mastergradsprogrammer (3 koordinert av University of Oviedo )
 • 24 PhD-programmer
 • 65 Sertifikatkurs
 • 210 senger i universitetets haller
 • 800 internasjonale studenter
 • 17 fakulteter og skoler
 • 38 avdelinger
 • € 198 millioner årlig budsjett

Syv campus i tre byer

Undervisningen foregår på syv campus spredt over den sentrale regionen Asturias: Oviedo (El Cristo, El Milán, Llamaquique, Catalanes og Oviedo-senteret), Gijón og Mieres, i tillegg til å tilby ulike universitetstjenester i Avilés. I 2010 gjennomførte det en ambisiøs prosess som innebar fusjon av sentre knyttet til Campus of International Excellence, og har blitt satt som et eksempel på beste praksis for spanske universiteter. Som et resultat har universitetet 16 fakulteter og skoler, fire tilknyttede institusjoner og profesjonell skole for kroppsøving og idrettsmedisin. Videre styrer International Center for Postgraduate Studies masterstudier og ph.d. Programmer.

I tillegg har den akademiske institusjonen fullt utstyrte idrettsanlegg og moderne, renovert innkvartering for studenter, forelesere og administrasjon og servicepersonell.

Driver for forskning i regionen

University of Oviedo påtar seg 80 % av FoU- og innovasjonsaktivitetene som utføres i Asturias og har banebrytende tjenester og fasiliteter for å lette overføring av kunnskap til næringslivet. Inntektene den får fra vitenskapelig produksjon utgjør rundt 40 millioner euro i året, med nesten 500 kontrakter eller avtaler med selskaper for å gjennomføre forskningsprosjekter.

Den asturiske institusjonen har også to spesialiserte klynger (energi, miljø og klimaendring og biomedisin og helse) med nær tilknytning til de regionale teknologiparkene og det asturiske helsevesenet.

Forpliktelse til samfunnet

Sann til den historiske arven som gjorde University of Oviedo en banebrytende institusjon i Universitetsforlengelsen i Spania i slutten av XIX-tallet, går aktiviteten for å formidle kunnskap utover sine campuser for å nå hele Fyrstendømmet Asturias. Den historiske bygningen, som ligger i sentrum av Oviedo, er hjemsted for LAUDEO Universitetsforlengelse kultursenter, hvor store akademiske og kulturelle arrangementer holdes som er åpne for det asturiske samfunnet som helhet.

Som et ledd i selskapets samfunnsansvar tilbyr University of Oviedo omsorgs- og støttetjenester for personer med spesielle behov og et "Solidaritetsrom" der frivillig arbeid og internasjonale samarbeidsprosjekter finner sted. Likestillingsenheten sikrer samsvar med likestilling og arbeids- / familieavstemming.

Campus funksjoner

  Steder

  • Oviedo

   Edificio Histórico. Plaza del Riego, 4 Entresuelo., 33003, Oviedo

  Spørsmål