Keystone logo
University of Pécs

University of Pécs

University of Pécs

Introduksjon

Opprettelsen av University of Pécs ble først initiert av kong Ludvig den Store i 1367. I dag er University of Pécs en av de mest prestisjefylte institusjonene i landet, hvor det er ti fakulteter som dekker hele spekteret av høyere utdanning å tilby omfattende opplæring av høy kvalitet. I tillegg til utdannings- og forskningsaktivitetene er medisinsk behandling en avgjørende aktivitet for oss; Klinisk senter ivaretar ikke bare regionens polikliniske og inneliggende pasienter, men har også oppgaver på nasjonalt nivå på mange områder.

University of Pécs deltar hvert år i rangeringen av internasjonale høyere utdanningsinstitusjoner og har det bra. Vi streber etter å forbedre vår oppfatning på alle områder.

Vi har og vil legge stor vekt på kvaliteten på utdanningen, da godt forberedte studenter betyr den beste publisiteten for oss. I denne ånden er kontinuerlig utvikling av menneskelige ressurser og infrastrukturforhold vår høyeste prioritet. Vi anstrenger oss for å gi studentene våre et bredt spekter av kunnskap. Derfor tilbyr vi støtte til en betydelig andel av studentene våre til å delta i en rekke praksis- og utvekslingsprogrammer i anerkjente institusjoner i Europa og andre utviklede land. For at vi skal kunne øke utdanningsnivået bruker vi toppmoderne teknologi og inviterer de beste professorene. Vi har hentet vårt motto fra Luis Pasteur: "sjansen favoriserer det forberedte sinnet". Det er mest gledelig at antallet studenter har stabilisert seg det siste tiåret, mens antallet utenlandske studenter har vokst betydelig. Ikke bare er University of Pécs en prestisjefylt institusjon, men det er også studentvennlig. Vi vil gjerne at studentene våre skal studere for prestasjoner og ha det bra også.

University of Pécs utfører internasjonalt anerkjent forskningsarbeid. Vi gjør vårt beste for å gjøre universitetet vårt til et optimalt valg for en arbeidsplass for våre dyktige forskere, ikke bare et utgangspunkt. Vi oppfordrer våre anerkjente kollegaer med interne tilskuddsordninger til en enda bedre ytelse. I forskningssenteret oppkalt etter János Szentágothai, er det banebrytende teknologier, utstyr og verktøy til våre forskeres og studenters disposisjon. Hovedforskningsprofilen til universitetet vårt er grunnleggende vitenskapelig forskning; Men via anvendt forskning utvikler vi også kontinuerlig våre industrielle relasjoner.

Innenfor rammen av Modern Cities-programmet pågikk en spektakulær modernisering ved universitetet vårt. I denne sammenheng er det ikke bare bygging av nye bygninger og renovering av eksisterende, men disse aktivitetene var parallelle med opplæring av menneskelige ressurser. Modern Cities-programmet ble opprettet i samarbeid med byen Pécs.

Pécs er en attraktiv, vennlig liten by og menneskelig i omfang; ikke bare er den vert, men fungerer også som et hjem for våre universitetsborgere. Universitetet er byens dominerende institusjon; foruten studentene føler nesten alle innbyggerne i Pécs seg knyttet til det. Tilstedeværelsen av et stort antall internasjonale studenter fra hele verden og middelhavsatmosfæren gjør Pécs til en hyggelig, travel universitetsby med så mye liv. University of Pécs er imidlertid ikke begrenset til fylkesetet Baranya; det er et uavhengig fakultet i byen Szekszárd, og det er et nettverk av treningssentre over hele den transdanubiske regionen til og med utenfor grensene.

Hvis du ønsker å studere i et flerkulturelt miljø, for rimelige skolepenger, og oppleve utdanning av høy kvalitet ved det eldste universitetet i Ungarn, ikke nøl med å kontakte oss.

Statistikk

 • 650 år med tradisjon
 • Rangert blant topp 3 ungarske universiteter
 • UP tilhører de ledende 2,5 av internasjonal høyere utdanning over hele verden (kilde: QS WUR 2021)
 • 40 års erfaring fra internasjonal utdanning
 • 2000 forelesere
 • 22 000 studenter danner 130 forskjellige land med en andel på 22 % internasjonale studenter
 • av de 5000 internasjonale studentene mottar mer enn 1000 Stipendium Hungaricum Scholarship fra rundt 90 sendepartnere
 • 10 fakulteter
 • 24 egne klinikker
 • 8 sovesaler som ligger i boligområdet Pécs
 • 7700 m2 moderne forskningsrom med høyteknologiske laboratorier ved Szentágothai Research Center sikrer at våre kolleger innen bioteknologi, miljøteknologi, datateknologi og nanovitenskap kan utmerke seg.

  Stipend og finansiering

  Lås opp potensialet ditt med det prestisjetunge Stipendium Hungaricum-stipendet. Dette stipendprogrammet, initiert av den ungarske regjeringen, tilbyr en rekke fordeler, inkludert:

  ✅ Undervisningsfri utdanning

  Stipendium Hungaricum stipendprogram

  University of Pécs tilbyr flere stipender for internasjonale studenter. Det mest populære er Stipendium Hungaricum Scholarship Program, som ble lansert i 2013 av den ungarske regjeringen som en del av regjeringens politikk kalt "Østlig og sørlig åpning". Stipendprogrammet administreres av Tempus Public Foundation.

  Programmets kjerneoppgave er å øke antallet utenlandske studenter i Ungarn og oppmuntre ungarske høyere utdanningsinstitusjoner til å tiltrekke seg utenlandske toppstudenter. For tiden er 68 sendepartnere engasjert i programmet.
  Hvert år får hundrevis av internasjonale studenter opptak til universitetet vårt med dette stipendet.

  Bestemmelser som dekkes av stipendet

  • Undervisningsfri utdanning: fritak for betaling av skolepenger
  • Månedlig stipend: ikke-grad, bachelor, master og one-tier masternivå: månedlig HUF 43 700 bidrag til levekostnadene, i 12 måneder i året, inntil studiet er fullført, doktorgradsnivå: månedlig HUF 140 000 i 12 måneder et år, frem til fullførte studier
  • Innkvartering: sovesal ELLER et månedlig bidrag på HUF 40 000 til overnattingskostnader for hele stipendperioden
  • Sykeforsikring: helsetjenester i henhold til relevant ungarsk lovgivning og supplerende medisinsk forsikring for opptil 100 000 HUF per år/person.

  Hungarian Diaspora Scholarship

  Det nyeste stipendet som er tilgjengelig ved University of Pécs er det ungarske diasporastipendet, som gir deg en eksepsjonell sjanse til å utvikle deg både personlig og akademisk. Mens du studerer i Ungarn, kan du oppdage den tusen år gamle ungarske historien og kulturen, oppleve unike ungarske tradisjoner og forbedre dine ungarske språkkunnskaper.
  Som innehaver av Diaspora-stipend kan du motta en internasjonalt anerkjent grad ved en ungarsk høyere utdanningsinstitusjon på toppnivå og tilegne deg svært konkurransedyktig kunnskap for å avansere både personlig og akademisk. Du kan velge mellom et bredt spekter av programmer som undervises på engelsk eller ungarsk som dekker alle høyere utdanningsfelt på alle gradsnivåer. Ved University of Pécs kan du velge mellom 280 studieprogrammer. Dette stipendet er også en utmerket mulighet til å bygge ditt profesjonelle nettverk og oppdage alt om landet i et støttende og imøtekommende studentmiljø!

  Avsetninger som dekkes av stipendet

  • Undervisningsfri utdanning: fritak for betaling av skolepenger
  • Månedlig stipend (på forespørsel)
  • Overnatting: sovesal ELLER et månedlig bidrag på HUF 40 000 til overnattingskostnader for hele stipendperioden. (på forespørsel)
  • Medical insurance

  Du kan ha sjansen til å bli Diaspora-stipendinnehaver, hvis du bor i en diaspora, eller du er utenlandsk statsborger med utenlandsk adresse, og du har bodd i utlandet i minst 10 år på rad, og du har vært har hatt videregående opplæring utenfor Ungarn de siste 4 årene. Programmet er tilgjengelig for medlemmer av en ungarsk diaspora som bor i et hvilket som helst land utenfor EU, Republikken Serbia eller Zakarpattia Oblast i Ukraina. Du kan finne mer informasjon om diasporaer her. Forutsetningen for å søke er å innhente en anbefaling fra den lokale diasporaorganisasjonen eller den ungarske delegasjonen. Når det gjelder utstedelse av anbefalingen, anbefales det å kontakte diasporaorganisasjonene og delegasjonene 1 eller 2 måneder før søknad.

  Stipendprogram for kristne ungdom

  Til slutt, la oss introdusere deg til stipendprogrammet for kristne unge. Som innehaver av Christian Scholarship kan du motta en internasjonalt anerkjent grad ved en ungarsk høyere utdanningsinstitusjon på toppnivå og tilegne deg svært konkurransedyktig kunnskap for å avansere både personlig og akademisk. Du kan velge mellom programmer undervist på engelsk som dekker noen høyere utdanningsfelt på alle gradsnivåer. Ved University of Pécs kan du velge mellom 19 studieprogram. Dette stipendprogrammet er også en utmerket mulighet til å bygge ditt profesjonelle nettverk og oppdage alt om landet i et støttende og imøtekommende studentmiljø!

  Avsetninger som dekkes av stipendet

  • Undervisningsfri utdanning: fritak for betaling av skolepenger
  • Månedlig stipend på 166.600 HUF per måned (140.000 HUF for doktorgradsstudenter),
  • Innkvartering: sovesal ELLER et månedlig bidrag på HUF 40 000 til overnattingskostnader for hele stipendperioden,
  • Refusjon av reisekostnader på 200.000 HUF per studieår,
  • Medical insurance


  Hvem kan søke?

  Du kan ha sjansen til å bli innehaver av kristen stipend, hvis du er statsborger i følgende land: Egypt, Libanon, Republikken Irak, Israel, Palestina, Den islamske republikken Pakistan, Syrian Arab Republic, Republikken Kenya, Den føderale demokratiske republikken Etiopia, Republikken Armenia og Nigeria.
  Forutsetningen for å søke er å få en offisiell anbefaling fra den lokale kristne kirke.
  Du er fullverdig statsborger, i begynnelsen av stipendstudiene; du fyller 18 år innen 31. august året for den angitte søknadsfristen,
  du har kvalifikasjoner og påkrevde språkkunnskaper som forutsetning for det søkte studieprogrammet, og leverer støttedokumentet innen søknadsfristen, men senest 1. august i året for gjeldende søknadssyklus.
  Gradsprogrammer på bachelornivå, master- og one-tier masterprogrammer er åpne for alle søkere, mens doktorgradsprogrammer er åpne for de søkerne som har fullført bachelor-/masterstudiene innenfor rammen av Stipendprogrammet for kristne unge i Ungarn eller er registrert for siste semester av studiene i studieåret som stipend for kristne unge stipendiere.

  Please visit the university website for more information.

  Campusliv og fasiliteter

  • Garantert hybelplassering og en personlig mentor ("kompis") for hver 1. års student.
  • Studentrådgivning
  • Libraries
  • Rettshjelpsklinikken
  • Idrettsanlegg og idrettsgrupper

  Steder

  • Pécs

   University of Pécs, , Pécs

   Chat with students

   Spørsmål