Keystone logo
University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

Introduksjon

University of the South Pacific (USP) er den fremste leverandøren av tertiær utdanning i Stillehavsregionen og et internasjonalt kompetansesenter for undervisning, forskningskonsultasjon og opplæring om alle aspekter av stillehavskultur, miljø og behov for utvikling av menneskelige ressurser.

Om universitetet

USP - En introduksjon

University of the South Pacific er den fremste institusjonen for høyere læring for Stillehavsregionen, unikt plassert i en region med ekstraordinært fysisk, sosialt og økonomisk mangfold.

USP ble etablert i 1968 og er et av bare to universiteter av sin type i verden. Det eies i fellesskap av regjeringene i 12 medlemsland: Cookøyene, Fiji, Kiribati, Marshalløyene, Nauru, Niue, Salomonøyene, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu og Samoa. Universitetet har campus i alle medlemslandene. Hovedcampusen, Laucala, ligger i Fiji. Alafua Campus i Samoa er der School of Agriculture and Food Technology ligger, og Emalus Campus i Vanuatu er stedet for Law of School.

De akademiske skolene, instituttene og sentrene ved University of the South Pacific er organisert i tre fakulteter og ledet av dekaner.

Dette er Fakultet for kunst, jus og utdanning; fakultetet for næringsliv og økonomi; og Fakultet for naturvitenskap, teknologi og miljø. Hvert fakultet består av en rekke skoler som tilbyr et bredt spekter av akademiske programmer og kurs på lavere og høyere nivå.

Universitetet tilbyr også programmer gjennom avstand og fleksibel læring i en rekke forskjellige moduser og teknologier gjennom USPs 14 campus.

Avansert kommunikasjonsteknologi gjennom USPNet brukes til å nå studenter på avstand og fleksibel læring over de store vidder i Stillehavet.

Den multikulturelle karakteren til personalet og studentorganet gir USP en eksepsjonell karakter. Det er en kvalitetsinstitusjon som produserer grader som er sammenlignbare med de som tildeles av universiteter i Australia, New Zealand og Storbritannia. Nyutdannede fra USP finnes i viktige ledende stillinger i offentlig og privat sektor i alle medlemsland og i mange land rundt om i verden.

Universitetet har satt en høy standard for kvalitet i forskningen. Store forskningsforpliktelser inkluderer bedriftsledelse, lærerutdanning, stillehavsstudier, marine studier, landbruk, vitenskap og teknologi.

Universitetsregionen

University of the South Pacific -regionen sprer seg over 33 millioner kvadratkilometer hav, et område som er mer enn tre ganger så stort som Europa. I kontrast er den totale landmassen omtrent lik Danmarks areal. Befolkningen varierer i størrelse fra Tokelau med 1600 mennesker til Fiji med mer enn 800 000. Den totale befolkningen er omtrent 1,3 millioner.

Internasjonale flyselskaper som flyr ruter mellom Australia, Japan, Korea, New Zealand og USA knytter sammen en rekke øyland. Det er også flyselskaper som betjener regionen. I land brukes skipsfart mellom øyer for å nå mindre øyer uten lufttjenester.

På grunn av sin strategiske posisjon og fasiliteter tiltrekker USP fremstående forskere og ansatte fra hele verden.

Universitetsadministrasjon

USP styres av sitt eget råd, som inkluderer representanter for medlemslandenes regjeringer, akademiske ansatte, studenter, samfunns- og næringslivsledere, Pacific Islands Forum Secretariat, Secretariat of the Pacific Community, American Council of Education, Privy Council, Australia og New Zealand.

Senatet er den akademiske autoriteten ved universitetet, ansvarlig for saker som undervisning og forskning.

Rådet og senatet betjenes av komiteer som jobber på områder som økonomi, personalressurser og faglig planlegging. Andre komiteer behandler spesielle prosjekter og universitetets daglige arbeid.

Universitets seremonielle leder er kansleren. USPs kansler er hentet fra lederne for universitetets medlemsregjeringer og inkluderer statsministre, presidenter og statsoverhoder. Prokansleren er rådsleder og universitetets utøvende sjef er visekansleren. Visekansleren bistås av to visekanslere og to prorektorer.

Seniorledelsen er ansvarlig for universitetssamfunnets velferd. Finansdirektøren er opptatt av kontroll over universitetsøkonomi. Administrerende direktør Human Resources forvalter universitetets menneskelige ressurser. Totalt sysselsetter USP mer enn 1500 ansatte.

USPs visjon, misjon og verdier

Vår visjon

Oppnå fortreffelighet og innovasjon for bærekraftig utvikling av Pacific Island -landene

Vårt oppdrag

 • Å gi stillehavsfolk et omfattende utvalg av utmerkede og relevante tertiære kvalifikasjoner;
 • Å levere fordelene med avansert forskning og dens applikasjoner; </li>
 • Å gi lokalsamfunn og land i Stillehavsregionen relevante, kostnadseffektive og bærekraftige løsninger, inkludert entreprenørskap, til sine viktigste utfordringer; og
 • Å være et eksempel på høyere utdanning for Stillehavsøyene i kvalitet, styring, anvendelse av teknologi og samarbeid med nasjonale tertiære institusjoner.

Våre verdier

 • Engasjement og lojalitet til ansatte og studenter til institusjonen og regionen;
 • Høyeste standarder for styring, ledelse, akademisk frihet, integritet og åpenhet;
 • Høyeste standarder for kreativitet, innovasjon, teamarbeid og fleksibilitet i jakten på fortreffelighet;
 • Investeringer i personalet, belønning av personalets dyktighet og empowerment av alle USP -team;
 • Respekt for særpreg og mangfold i vår stillehavsarv og dens utvikling, bevaring og formidling;
 • Engasjement for regionalt samarbeid og integrering;
 • Positive og inkluderende lærings- og livsmiljøer for studenters fortreffelighet;
 • Støtte for fleksible elever på alle steder for suksess i arbeid, liv og statsborgerskap;
 • Beskyttelse og pleie av miljøet;
 • Sterke relasjoner for å lede engasjementet med nasjonale myndigheter, stillehavssamfunn og utviklingspartnere;
 • Ydmykhet i ytelse, lær av andre, verdsetter tilliten som gis, og ære stillehavskunnskap, sammenhenger og ambisjoner.

Til syvende og sist vil både visjonen og oppgaven til denne strategiske planen bli realisert gjennom bidraget og attributtene til USPs nyutdannede og ansatte. Dette er de viktigste driverne for den strategiske planen.

Steder

 • Suva

  The University of the South Pacific , , Suva

Spørsmål