Keystone logo
University of Trento

University of Trento

University of Trento

Introduksjon

University of Trento ble grunnlagt i 1962 og har alltid hatt som mål å bygge allianse og gjensidig effektivitet med italienske og utenlandske institusjoner og organisasjoner. I 1982 ble universitetet (inntil da privat) offentlig, med en vedtekt som garanterte selvstyre.

Milano-avtalen, undertegnet i 2009 mellom regjeringen og den autonome provinsen Trento (sammen med Bolzano og den regionale myndigheten), angående endringen av den spesielle vedtekten for autonomi om økonomiske forskrifter, ga provinsen ny myndighet over universitetet. Dette er et ytterligere skritt fremover i utviklingen av universitetet og garanterer at de økonomiske ressursene blir allokert og tilstrekkelig.

Det er mer enn 16 000 studenter, rundt 600 professorer og forskere og samme antall teknisk og administrativt ansatte: disse tallene indikerer at universitetet kan gi et ideelt miljø for studier og forskning.

De gode grunnene til å velge UniTrento

Internasjonale studieprogrammer

Universitetet tilbyr doktorgradsprogrammer, mastergrader og gradskurs på engelsk. Mange kurs arrangeres i samarbeid med andre universiteter i Italia eller i utlandet, og med fagforeninger.

Kvaliteten på undervisningen

Nasjonale og internasjonale klassifiseringer rangerer University of Trento som et av de beste italienske universitetene. Foruten de tradisjonelle forelesningene er det mye laboratoriearbeid og mange små seminargrupper. Trento er et mellomstort universitet, hvor det er lett for studenter og lærere å møte hverandre og det er en kontinuerlig utveksling av ideer mellom studenter fra forskjellige disipliner: kort sagt, (dynamikken) til et lite universitet.

Muligheter for å studere i utlandet

Fra andre studieår kan studentene velge å oppholde seg i utlandet, med mulighet for å motta stipend for internasjonal mobilitet og for å få studiepoeng for eksamener tatt i utlandet eller for sitt forskningsarbeid.

University of Trento tilbyr også flere internasjonale mobilitetsprogrammer:

 • doble grader
 • bilaterale avtaler på plass med ikke-europeiske universiteter
 • Erasmus+ International Credit Mobility-avtaler
 • Erasmus+-programmet

Studentene i University of Trento som deltar i et studie-, forsknings- eller praksisprogram i utlandet, mottar finansiell støtte for å dekke mobilitetskostnader.

Å være internasjonal betyr også å kunne tilby et flerkulturelt miljø. Trento gjør dette veldig bra fordi det tiltrekker seg forskere og talentfulle unge mennesker fra utlandet. Det bor over 800 studenter av 60 forskjellige nasjonaliteter i residensen "San Bartolameo", som ligger bare noen få hundre meter fra sentrum, og "Sanbapolis".

Økonomiske fordeler og merittpriser

På University of Trento lønner forpliktelse til å studere.

For å belønne de mest fortjente studentene ble Collegio Bernardo Clesio etablert i 2005. Collegio, som ligger i en historisk bygning i sentrum av Trento, har plass til rundt hundre studenter gratis og organiserer studiemøter med professorer, forskere og ledende medlemmer av samfunnet.

Hvert år lyses det ut ca 30 plasser, som tildeles etter en utvelgelsesprosedyre basert på hver enkelt søkers pensum og eksamener. Fremtidige studenter som ønsker å melde seg på et av gradskursene, 2. syklus-gradskursene eller en-syklusgradskursene kan søke.

Livskvaliteten i Trento

Trento i topplassering for fjerde år på rad, ifølge den siste utgaven av undersøkelsen angående "Livskvalitet 2014" utført av Universitetet i Roma La Sapienza for Italia Oggi.

I følge Il Sole 24 ore (den italienske nasjonale daglige forretningsavisen) er Trento byen med høyest livskvalitet i Italia. Med sine 100 000 innbyggere er det en folke- og studentorientert by som ligger i et ekstraordinært natur- og kulturmiljø:

I følge IEEE Institute of Electrical and Electronics Engineers er Trento en smart by. Trento ble valgt sammen med andre 9 byer i verden til å delta i "IEEE Smart Cities Initiative": et prosjekt som tar sikte på å forbedre livskvaliteten til innbyggerne og fremme lokal bærekraftig utvikling. For å bli valgt ut som en smart by, må kandidatbyer allerede ha startet en sosial, kulturell og teknologisk innovasjonsutvikling, hvor informasjon og kunnskap produseres, deles og brukes til å forbedre den kollektive velvære og livskvalitet.

Universitetstjenester til fingerspissene

University of Trento tilbyr mye: biblioteker, studieområder (åpent til midnatt), laboratorier, dataklasserom, et språksenter og tre idrettssentre.

Å studere i Trento betyr ikke bare å studere. Takket være "Opera Universitaria" og til UNITrento Sport, tilbyr Trento mye mer: stipend, skattefritak, subsidiert overnatting i bolighus og i leiligheter, sykkellån, konserter, kinoer, temaarrangementer, treningskurs, sportssentre og "facoltiadi" (et idrettsarrangement som finner sted hvert år der alle ved universitetet deltar, inkludert studenter, lærere og teknisk-administrativt ansatte).

UniTrentoApp (på italiensk) lar studentene få tilgang til alle universitetets elektroniske tjenester: de vil kunne konsultere studentjournalen deres, se fakultetets kontaktinformasjon, se timeplaner, lese universitetsnyheter, sjekke lunsjkortsaldoen og søke etter gratis studierom.

Muligheter for å utøve sport

I Trento er sport ikke bare en ferie fra studier og jobb. Universitetet har konsentrert seg om sportsaktiviteter for å hjelpe studenter og forskere med å balansere studier og sport, og det har opprettet et idrettsnettverk: UNITrento Sport. Innen UniTrento Sport har ulike programmer blitt utviklet for å møte de ulike behovene til studenter som driver med sport:

TOPsport, et unikt program i Italia, er dedikert til idrettsutøvere på høyt nivå, og tar sikte på å kombinere konkurranseevne og trening, takket være støtte fra lærere, muligheten til å avtale eksamensdatoer og ta igjen tapte leksjoner og andre fordeler .

UNI.Team er et program som gir støtte til studenter/idrettsutøvere som konkurrerer som medlemmer av CUS-Trento – Universitetsidrettssenteret. Blant fordelene som gis, er det subsidiert overnatting, spesielle innrømmelser for treningspraksis, støtte fra en sportsveileder, sportsutstyr.

Steder

 • Rovereto

  Rovereto, Italia

  • Trento

   Trento, Italia

   • Bolzano

    Bolzano, Italia

    • Innsbruck

     Innsbruck, Østerrike

     Spørsmål